خواص لوبیا چیتی؛ 20 خاصیت بی نظیر این لوبیای سرشار از پروتئین

خواص لوبیا چیتی
خواص لوبیا چیتی

لوبیا چیتی یا لوبیای رومی یکی از بهترین منابع گیاهی پروتئین و جایگزین گوشت است که قند خون در افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد، یبوست را درمان می کند و برای سلامت قلب مفید می باشد.

در طب سنتی از لوبیا چیتی برای درمان آکنه و جوش صورت، سوختگی، بیماری های قلبی، دیابت، اسهال، اگزما، سکسکه، روماتیسم و ​​سیاتیک استفاده می شود.

در ادامه برخی از خواص لوبیا چیتی برای سلامتی بدن، لاغری و بدنسازی، کودکان و دوران بارداری زنان را برای شما گردآوری کرده ایم، همراه ما باشید؛

خواص لوبیا چیتی برای پوست و مو

1. درمان خشکی پوست

خشکی پوست یکی از علائم کمبود ویتامین B در بدن است؛ لوبیا چیتی به دلیل مقادیر بالای ویتامین های B که دارد خشکی پوست و علائم آن را درمان می کند.

2. درمان ریزش مو

یکی از دلایل ریزش مو کمبود پتاسیم در بدن است؛ لوبیا چیتی غنی از پتاسیم است و می تواند به درمان ریزش مو کمک کند.

فواید دارویی و درمان لوبیا چیتی برای بدن

3. جنین و زنان باردار

فولات یا اسید فولیک موجود در لوبیا چیتی احتمال نقص لوله های عصبی جنین در دوران بارداری را کاهش می دهد.

مقادیر بالای پروتئین و مواد مغذی موجود در لوبیا چیتی باعث رفع خستگی و افزایش انرژی در زنان باردار می شود.

مس و آهن موجود در لوبیا چیتی برای پیشگیری و درمان کم خونی در زنان در دوران بارداری و شیردهی مفید می باشد.

مقادیر بالای فیبر موجود در لوبیا چیتی از یبوست دوران بارداری پیشگیری می کند.

4. زنان شیرده

مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در لوبیا چیتی به ویژه ویتامین های B باعث افزایش شیر مادر و تقویت بدن زنان در دوران شیردهی می شود.

5. نوزادان و کودکان

مقادیر بالای مس و آهن موجود در لوبیا چیتی به پیشگیری و درمان کم خونی در نوزادان و کودکان کمک می کند.

مقادیر بالای مواد معدنی، ویتامین ها و پروتئین موجود در لوبیا چیتی برای بهبود رشد نوزادان و کودکان مفید است.

فیبر موجود در لوبیا چیتی خطر ابتلا به یبوست در نوزادان و کودکان را کاهش می دهد.

6. لاغری و کاهش وزن

لوبیا چیتی چاق کننده است؟

خیر. مقادیر بالای فیبر و پروتئین موجو در لوبیا چیتی باعث کاهش اشتها شده و با پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

7. بدنسازی

لوبیا چیتی مقادیر بالایی کربوهیدرات دارد، کربوهیدرات به ریکاوری عضلات ورزشکاران پس از تمرینات بدنسازی کمک می کند.

لوبیا چیتی حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا کمک کرده و برای چربی سوزی، لاغری و کاهش وزن ورزشکاران و بدنسازان مفید است.

منیزیم موجود در لوبیا چیتی باعث سنتز پروتئین در بدن شده و به عضله سازی بدنسازان کمک می کند.

8. منبع پروتئین گیاهی

لوبیا چیتی حاوی مقادیر بالای پروتئین بوده و یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی جایگزین گوشت قرمز برای گیاهخواران و افراد وگن شناخته می شود.

بد نیست بدانید که لوبیا چیتی بیشترین مقدار پروتئین را در میان انواع لوبیا ها دارا می باشد.

9. دیابت و قند خون

لوبیا چیتی به دلیل مقادیر بالای کربوهیدرات های پیچیده که دارد به تنظیم قند خون و میزان انسولین در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

تحقیقات اخیر نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که در رژیم غذایی خود از لوبیا چیتی استفاده می کنند، کاهش قابل توجهی در میزان هموگلوبین A1c دارند.

مقادیر بالای فیبر موجود در لوبیا چیتی، خطر ابتلا به سندرم متابولیک را که بر میزان قند خون تاثیر می گذارد، کاهش می دهد.

10. معده و دستگاه گوارش

فیبر موجود در لوبیا چیتی باعث بهبود هضم غذا می شود، نفخ شکم را کاهش می دهد (گفته می شود که لوبیا چیتی نسبت به بقیه ی لوبیا ها، نفخ کمتری دارد)، سندروم روده تحریک پذیر را درمان کرده و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

11. یبوست

مقادیر قابل توجه فیبر موجود در لوبیا چیتی باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

12. کلسترول خون

مطالعات منتشر شده در مجله کالج تغذیه آمریکا نشان می دهد که لوبیا چیتی به دلیل مقادیر پایین چربی، یکی از بهترین جایگزین های گوشت قرمز در افراد مبتلا به کلسترول خون بالا می باشد.

13. قلب

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فیبر موجود در لوبیا چیتی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

مقادیر بالای فولات موجود در لوبیا چیتی از افزایش هوموسیستئین خون جلوگیری کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

14. فشار خون

مقادیر بالای پتاسیم موجود در لوبیا چیتی، رگ های خونی را شل کرده و با بهبود گردش خون در بدن به درمان فشار خون بالا کمک می کند.

15. نقرس

مقادیر بالای پروتئین موجود در لوبیا چیتی خطر ابتلا به نقرس را کاهش می دهد.

16. کبد چرب

مقادیر بالای مولیبدن موجود در لوبیا چیتی به پاک سازی و سم زدایی کبد از آلودگی ها و فلزات سنگین کمک کرده و به درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب کمک می کند.

17. سرطان

طبق گزارش مجله تغذیه بالینی آمریکا، لوبیا چیتی حاوی پلی فنول هایی است که خطر ابتلا به سرطان و تومور را کاهش می دهد؛ کائمفرول یکی از فلاونوئید هی موجود در لوبیا چیتی است که خواص ضد التهابی دارد و رشد سلول های سرطانی و تومور را متوقف می کند.

تحقیقات نشان داده که لوبیا چیتی به دلیل مقادیر بالای فیبر موجود در آن، خطر ابتلا به سرطان سینه را با مهار جذب استروژن کاهش می دهد. توصیه می شود که لوبیا چیتی به رژیم غذایی دختران جوان و نوجوان اضافه شود.

18. سکته مغزی

لوبیا چیتی باعث بهبود گردش خون در بدن شده و با افزایش اکسیژن رسانی به مغز خطر ایجاد لخته خون و سکته مغزی را کاهش می دهد.

19. کم خونی

مقادیر بالای آهن و مس موجود در لوبیا چیتی با افزایش تولید گلبول های قرمز خون، کم خونی یا آنمی را درمان می کند.

توصیه می شود که زنان در دوران قاعدگی و پریود، لوبیا چیتی مصرف کنند تا عوارض کم خونی از جمله سردرد، حالت تهوع، سرگیجه و ضعف و بی حالی را درمان کند.

20. آلزایمر و پارکینسون

ویتامین B1 یا تیامین موجود در لوبیا چیتی با افزایش سطح استیل کولین که یک انتقال دهنده عصبی مهم برای مغز است، باعث تقویت حافظه شده و خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد.

مقادیر بالای فولات موجود در لوبیا چیتی از افزایش تولید هوموسیستئین خون جلوگیری کرده و خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات لوبیا چیتی

عوارض و مضرات لوبیا چیتی
عوارض و مضرات لوبیا چیتی

سنگ کلیه

متخصصان توصیه می کنند که افراد مبتلا به سنگ کلیه از مصرف لوبیا چیتی اجتناب کنند؛ لوبیا چیتی مقادیر بالای کلسیم دارد و وضعیت آن ها را تشدید خواهد کرد.

نفخ شکم

زیاده روی در مصرف لوبیا چیتی به دلیل مقادیر بالای فیبر و قند های الیگوساکاریدی که دارد، باعث نفخ شکم تولید گاز در روده ها می شود.

سرطان تیروئید

لوبیا چیتی غنی از ید بوده و می تواند به روش های درمانی سرطان تیروئید، تداخل ایجاد کند.

طبع لوبیا چیتی

طبیعت لوبیا چیتی گرم و تر است. لوبیا چیتی غنی از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B6، فولات، ویتامین C، پتاسیم، آهن، مس، کلسیم، منگنز، منیزیم، فسفر، روی، سلنیوم، مولیبدن، فیبر و پروتئین است.

لوبیا چیتی (به انگلیسی : Pinto bean) بومی آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی و یکی از پرطرفدار ترین و محبوب ترین لوبیا ها در کشور های آمریکا، مکزیک، ایتالیا، پرتغال و ترکیه می باشد.

لوبیا چیتی یا لوبیا پینتو نام خود را از واژه ی اسپانیایی پینتو به معنی نقاشی گرفته است.

امروزه هند، چین، اندونزی، برزیل و ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولید کننده های لوبیا چیتی در جهان هستند.

طرز پخت لوبیا چیتی

لوبیا چیتی خشک را پاک کنید تا هیچ گونه آلوگی و سنگ ریزه ای نداشته باشید.

لوبیا ها را خوب بشویید و به مدت 8 ساعت در آب سرد خیس کنید. روز بعد لوبیا چیتی را در قابلمه ای بریزید و به ازای هر فنجان لوبیا، 3 فنجان آب به آن ها اضافه کنید و بگذارید 35 دقیقه تا 1 ساعت بپزند تا خوب له شوند.

زمان پخت لوبیا چیتی

زمان پخت لوبیا چیتی حدود 35 دقیقه تا 1 ساعت.

موارد و طرز استفاده از لوبیا چیتی

از لوبیا چیتی پخته برای تهیه سالاد با لوبیا چیتی، لوبیا چیتی پلو، قورمه سبزی با لوبیا چیتی، انواع خوراک لوبیا چیتی، سوپ لوبیا چیتی و دیپ لوبیا چیتی استفاده می شود.

ارزش غذایی لوبیا چیتی (100 گرم)

  • کالری : 347
  • چربی : 1.2 گرم
  • کربوهیدرات : 63 گرم
  • پروتئین : 21 گرم
  • فیبر : 16 گرم
  • قند : 2.1 گرم

منابع : draxedrhealthbenefits