خواص جادویی چای ماچا برای سلامتی + طرز تهیه چای سبز ژاپنی اصیل

چای ماچا چیست؟

ماچا که به نام چای سبز ماچا هم شناخته می شود، نوعی چای سبز پودری است که برای تهیه ی آن برگ های جوانه زده چای سبز را حدود سه هفته قبل از برداشت در سایه رشد می دهند، به این ترتیب گیاه چای رنگ روشن تری پیدا کرده و محتوای کلروفیل، کافئین، تانن و اسید های آمینه موجود در آن بیشتر می شود.

چای ماچا فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص پودر چای سبز ماچا را برای سلامتی، لاغری و پوست و مو شرح داده ایم. همچنین روش تهیه اصولی چای ماچا در منزل را نیز در انتهای همین مقاله برای شما توضیح دادایم؛ در ادامه با ما همراه باشید :

خواص چای سبز ماچا
خواص چای سبز ماچا

خواص چای سبز ماچا برای پوست و مو

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، کاتچین و کلروفیل موجود در چای سبز ماچا به کاهش التهاب کمک می کند و با کاهش چین و چروک صورت و دور چشم به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

ماسک ضد چروک چای سبز ماچا

مقدار های مساوی از پور چای ماچا و گلاب را با هم ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

درمان آکنه و جوش صورت

ماچا به دلیل محتوای کاتچین موجود در آن یک آنتی بیوتیک طبیعی قوی است که با پاکسازی پوست برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.

ماسک ضد جوش صورت با چای سبز ماچا

یک قاشق چای خوری پودر چای سبز ماچا را با یک قاشق غذا خوری عسل ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

درمان آفتاب سوختگی

پلی فنل ها و کاتچین موجود در چای سبز ماچا برای درمان آفتاب سوختگی مفید هستند.

ماسک چای ماچا برای آفتاب سوختگی

مقداری پودر ماچا را با ژل آلوئه ورا و روغن اسطوخودوس ترکیب کنید و بر روی آفتاب سوختگی پوست بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

درمان سیاهی زیر چشم

مقادیر بالای ویتامین K موجود در چای ماچا اباعث کاهش التهاب و درمان سیاهی زیر چشم می شود.

تقویت و افزایش رشد مو

هم نوشیدن و هم استفاده موضعی از چای سبز ماچا به دلیل محتوای دکسپانتنول ویتامین B موجود در آن باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

فواید دارویی و درمانی چای سبز ماچا برای بدن

لاغری و کاهش وزن

چای سبز ماچا حاوی مقادیر بالایی کاتچین است که باعث افزایش متابولیسم بدن شده و با افزایش چربی سوزی بدن به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

یک مطالعه نشان داده که نوشیدن چای سبز در طی تمرینات ورزشی، چربی سوزی را تا 17٪ افزایش می دهد.

استرس، اضطراب و افسردگی

مقادیر بالای آمینو اسید ال تیانین موجود در چای سبز ماچا با افزایش تولید هورمون های دوپامین و سروتونین به درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک می کند.

علاوه بر این کافئین و ال تیانین موجود در چای ماچا برای تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز مفید می باشد.

کبد چرب

مقادیر بالای کلروفیل یا سبزینه موجود در چای سبز باعث سم زدایی کبد از فلزات سنگین و سموم شیمیایی می شود.

همچنین یک مطالعه نشان داده که چای ماچا می تواند برای درمان کبد چرب غیر الکلی مفید باشد.

کلسترول خون و قلب

مطالعات نشان می دهد افرادی که چای ماچا مصرف می کنند سطح کلسترول خون شان پایین تر است، این افراد سطح کلسترول LDL پایین و سطح کلسترول HDL بالایی دارند.

تحقیقات نشان می دهد که ماچا با کاهش کلسترول بالای خون برای حفظ سلامت قلب و جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی مفید می باشد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

کاتچین موجود در چای سبز ماچا دارای خواص آنتی بیوتیک قوی بوده که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلونزا و گلودرد مفید است.

نتایج تحقیقات نشان داده که خواص ضد ویروسی قوی ماچا می تواند برای پیشگیری از ابتلا به ویروس HIV مفید باشد.

دیابت و قند خون

آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز ماچا با افزایش متابولیسم بدن به کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت کمک می کند.

کلیه

تحقیقات نشان داده که چای سبز ماچا با سم زدایی از کلیه ها از آسیب های کلیوی به ویژه در افراد دیابتی  پیشگیری می کند.

سرطان

مطالعات متعدد نشان داده که پلی فنول ها و کاتچین موجود در چای سبز ماچا از ابتلا به انواع سرطان های مثانه، کولورکتال، پستان و پروستات پیشگیری می کند.

همچنین گفته می شود که ماچا باعث القای آپوپتوز سلول های سرطانی می شود.

معده و دستگاه گوارش

تحقیقات نشان داده که مقادیر قابل توجه فیبر موجود در ماچا به بهبود هضم غذا کمک کرده و برای سلامتی معده و دستگاه گوارش مفید می باشد.

فیبر موجود در ماچا با افزایش حرکات روده به درمان یبوست و پاکسازی روده ها کمک می کند.

چشم

مقادیر بالای ویتامین A و کاتچین موجود در چای سبر ماچا باعث بهبود بینایی می شود و از ابتلا به آب مروارید و گلوکوم پیشگیری می کند.

خواص ضد پیری

چای ماچا توانایی بالایی برای کاهش التهاب و اکسیداسیون در بدن دارد و به این ترتیب یکی از مواد غذایی است که خاصیت ضد پیری داشته و باعث افزایش طول عمر می شود.

عوارض و مضرات چای سبز ماچا

زیاده روی در مصرف چای ماچا می تواند باعث ایجاد مشکلات کبدی، معده درد و ییبوست در افراد شود.

مقادیر بالای کافئین موجود در چای سبز می تواند عوارض جانبی مانند سردرد، بی خوابی، تحریک پذیری، اسهال و سوزش سر دل را به همراه داشته باشد.

ماچا ممکن است حاوی فلوراید، آرسنیک و سربی باشد که توسط گیاه چای از خاک اطراف جذب می شود، برای خرید پودر چای ماچا سعی کنید نوع ارگانیک آن را خریداری کنید.

کودکان و زنان در دوران بارداری و شیردهی بهتر است از مصرف چای ماچا اجتناب کنند.

طبع چای سبز ماچا

عکس گیاه چای
عکس گیاه چای

طبیعت چای ماچا سرد می باشد. چای سبز ماچا غنی از آنتی اکسیدان، کاتچین، فیبر، کلروفیل، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین های B، ویتامین K، ویتامین E، سلنیوم، کروم، روی و منیزیم می باشد.

گفته می شود که چای سبز ماچا 137 برابر چای سبز آنتی اکسیدان دارد. جالب است بدانید که چای سبز ماچا بیشتر در چین و ژاپن و کشور های آسیایی استفاده می شود و همان چای معروفی است که در مراسم چای ژاپنی سرو می شود.

پودر چای سبز ماچا را می توان برای تهیه چای ماچا، لاته ماچا، شیرینی و پودینگ استفاده کرد.

طرز تهیه چای سبز ماچا به روش ژاپنی

برای تهیه چای سبز ماچا ابتدا یک فنجان، پودر چای سبز ماچا و همزن بامبو را آماده کنید؛

مرحله اول : به طور سنتی برای تهیه چای سبز ماچا 1.8 گرم پودر ماچا را به هر فنجان آب اضافه می کنند، برای اندازه گیری این میزان می توانید از یک قاشق چای خوری استفاده کنید (هر قاشق چای خوری 1.5 تا 2 گرم ظرفیت دارد.)

مرحله اول : 1.8 گرم پودر چای ماچا را آماده کنید
مرحله اول : 1.8 گرم پودر چای ماچا را آماده کنید

حالا پودر چای سبز ماچا را از صافی رد کنید تا ناخالصی های آن گرفته شود.

مرحله اول : پودر چای ماچا را صاف کنید
مرحله اول : پودر چای ماچا را صاف کنید

مرحله دوم : آب را گرم کنید ولی نگذارید بجوشد، بهترین دما برای تهیه چای سبز ماچا و برای اینکه خواص خود را از دست ندهد استفاده از آب گرم با دمای 79 درجه سانتیگراد می باشد.

مرحله سوم : آب گرم را به فنجان حاوی پودر چای ماچا اضافه کنید.

مرحله سوم : آب گرم را به پودر چای ماچا اضافه کنید
مرحله سوم : آب گرم را به پودر چای ماچا اضافه کنید

مرحله چهارم : در این مرحله باید با استفاده از همزن مخصوص بامبو پودر چای ماچا و آب را با هم ترکیب کنید، بهتر است همزن را به مدت 30 تا 60 ثانیه در جهت زیگزاگ حرکت دهید تا مواد خوب با هم ترکیب شوند و چای کف کند.

مرحله چهارم : آب گرم و پودر چای ماچا را با استفاده از همزن بامبو ترکیب کنید
مرحله چهارم : آب گرم و پودر چای ماچا را با استفاده از همزن بامبو ترکیب کنید
مرحله پنجم : 30 تا 60 ثانیه پودر چای و آب را به صورت حرکات زیگزاگ ترکیب کنید
مرحله پنجم : 30 تا 60 ثانیه پودر چای و آب را به صورت حرکات زیگزاگ ترکیب کنید

مرحله آخر : چای سبز ماچا آماده شد، تا گرم است بنوشید.

مرحله آخر : چای سبز ماچا آماده نوشیدن است
مرحله آخر : چای سبز ماچا آماده نوشیدن است

برای استفاده از خواص چای ماچا و جلوگیری از عوارض جانبی بهتر است تنها یک یا دو فنجان چای ماچا در روز بنوشید.

ارزش غذایی چای سبز ماچا ( 2 گرم )

کالری : 5

فیبر : 1 گرم

کربوهیدرات : 1 گرم

پروتئین : 1 گرم

منابع : healthlineorganicfacts