ترشی بادمجان لیته یکی از محبوبترین و خوشمزهترین ترشیهای ایرانی است که با بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل سبز، سبزیهای معطر و ادویههای مختلف تهیه میشود. این ترشی طعمی تند و ترش دارد و به عنوان چاشنی در کنار غذاهای مختلف مانند خورشت، کباب و آبگوشت سرو میشود. طرز تهیه ترشی بادمجان لیته آسان است و میتوانید آن را در منزل به راحتی تهیه کنید. اگر شما نیز مایل هستید که در این باره اطلاعات کاملی به دست بیاورید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
طرز تهیه ترشی بادمجان لیته ساده
برای تهیه کردن ترشی بادمجان لیته ساده، ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد اولیه | میزان لازم |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
گوجه فرنگی | 750 گرم |
فلفل سبز تند | 200 گرم |
سبزی نعناع | 1 دسته |
سرکه | به مقدار کافی |
نمک | به مقدار کافی |
حالا مراحل زیر را یک به یک، دنبال کنید:
- مرحله اول: بادمجانها را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید.
- مرحله دوم: گوجه فرنگیها را نیز به صورت نگینی خرد کنید.
- مرحله سوم: فلفل سبز تند را ریز خرد کنید.
- مرحله چهارم: سبزی نعنا را پاک کنید و بشویید و سپس ساطوری کنید.
- مرحله پنجم: تمام مواد را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
- مرحله ششم: نمک را به مقدار لازم اضافه کنید.
- مرحله هفتم: سرکه را به اندازهای اضافه کنید که روی مواد را بپوشاند.
- مرحله هشتم: ترشی را در ظرف شیشهای بریزید و در آن را محکم ببندید.
- مرحله نهم: ترشی را به مدت حداقل 1 هفته در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.
طرز تهیه ترشی بادمجان لیته شمالی
اگر تصمیم به تهیه ترشی بادمجان لیته شمالی را دارید، به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:
مواد اولیه | میزان لازم |
بادمجان قلمی | 10 عدد |
گوجه فرنگی بزرگ | 5 عدد |
آب انار | 2 پیمانه |
آبغوره | نصف پیمانه |
نعناع خشک و گلپر | 1 قاشق سوپ خوری |
نمک | به مقدار کافی |
پس از آماده سازی مواد لازم، حالا مراحل زیر را یک به یک دنبال کنید:
- مرحله اول: بادمجانها را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید.
- مرحله دوم: گوجه فرنگیها را نیز به صورت نگینی خرد کنید.
- مرحله سوم: بادمجانها را در آب نمک بریزید و به مدت 30 دقیقه صبر کنید تا تلخی آنها گرفته شود.
- مرحله چهارم: بادمجانها را آبکش کنید و فشار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
- مرحله پنجم: تمام مواد را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
- مرحله ششم: ترشی را در ظرف شیشهای بریزید و در آن را محکم ببندید.
- مرحله هفتم: ترشی را به مدت 1 هفته در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.
طرز تهیه ترشی بادمجان لیته جنوبی بندری
ترشی بادمجان لیته جنوبی بندری، طعم تند و تیزی دارد و اگر به چاشنیهای تند مزه علاقهمند باشید، حتما عاشق این ترشی خواهید شد. مواد اولیه برای تهیه ترشی بادمجان لیته جنوبی بندری، به شرح زیر هستند:
مواد اولیه | میزان لازم |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
گوجه فرنگی | 500 گرم |
خرما | 200 گرم |
تمر هندی | 100 گرم |
فلفل سبز تند | 100 گرم |
سیر | 100 گرم |
سبزی معطر (نعناع، ترخون، گشنیز) | 500 گرم |
نمک | به مقدار لازم |
سرکه | به مقدار لازم |
بعد از آماده کردن مواد اولیه، مراحلی که در زیر آورده شده را دنبال کنید:
- مرحله اول: بادمجانها را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید.
- مرحله دوم: گوجه فرنگیها را نیز به صورت نگینی خرد کنید.
- مرحله سوم: خرماها را هسته جدا کرده و به همراه تمرهندی خیس کنید.
- مرحله چهارم: فلفل سبز تند را ریز خرد کنید.
- مرحله پنجم: سپس سیر را ریز خرد کنید.
- مرحله ششم: سبزی معطر را پاک کرده و بشویید و سپس ساطوری کنید.
- مرحله هفتم: تمام مواد را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
- مرحله هشتم: حالا به اندازه لازم نمک اضافه کنید.
- مرحله نهم: سرکه را روی مواد ترشی بریزید که روی مواد را بپوشاند.
- مرحله دهم: حالا ترشی را در ظرف شیشهای بریزید و در آن را محکم ببندید و بگذارید تا جا بیفتد.
نکات مهم
نکات مهم زیر در خصوص تهیه ترشی بادمجان لیته، قابل توجه هستند:
- در صورت تمایل برای تهیه این ترشی خوشمزه، از ادویههای مختلفی مانند پودر گلپر، پودر تخم گشنیز، پودر زیره و فلفل سیاه در تهیه ترشی لیته استفاده کنید.
- برای اینکه ترشی شما تندتر شود، میتوانید از فلفل سبز تند بیشتری استفاده کنید.
- ترشی لیته را میتوانید به همراه غذاهای مختلف مانند خورشت، کباب و آبگوشت سرو کنید.
کلام آخر
همان طور که در بالا مشاهده کردید، طرز تهیه ترشی بادمجان لیته، به روشهای مختلفی ممکن است و شما میتوانید این ترشی مختلف را با مواد اولیه گوناگون و طعمهای متفاوت، آماده کنید. اگر شما نیز نوع دیگری از ترشی بادمجان لیته را میشناسید که در بالا به آن، اشاره نشده باشد؛ در صورت تمایل معرفی این ترشی را در بخش نظرات با ما و دیگر کاربران ما، به اشتراک بگذارید.
🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید