بهترین منابع ویتامین A کدامند؟ | 25 میوه، سبزیجات و حبوبات سرشاز از ویتامین آ

بهترین منابع ویتامین A
بهترین منابع ویتامین A

ویتامین A یکی از ویتامین های محلول در چربی است که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد؛ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، به سلامت چشم و پوست کمک می کند و باعث تقویت و افزایش رشد مژه می شود.

خوشبختانه ویتامین a در بیشتر غذا ها به فراوانی یافت می شود و کشور های در حال توسعه بعید است که کسی دچار کمبود ویتامین آ شود مگر اینکه به دلیل رژیم های غذایی نادرست، جذب مواد مغذی در بدن کاهش پیدا کرده باشد.

در ادامه همراه ما باشید تا با بهترین منابع طبیعی و گیاهی سرشار از ویتامین a، شامل انواع میوه ها و سبزیجات و حبوبات بیشتر آشنا شوید؛

حبوبات و منابع غذایی سرشار از ویتامین A

1. لوبیا چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی یکی از منابع غذایی شامل ویتامین A می باشد که به صورت پخته برای تهیه سالاد و سوپ استفاده می شود.

2. نخود

نخود یکی از نواع حبوبات حاوی ویتامین A است که به صورت پخته برای تهیه سالاد و انواع سوپ و آش استفاده می شود.

میوه های سرشار از ویتامین A

تحقیقات نشان می دهد که بیشتر میوه های زرد رنگ، نارنجی رنگ و قرمز رنگ حاوی مقادیر بالای ویتامین a هستند؛

3. انبه

انبه یکی از میوه های سرشار از ویتامین A است که به راحتی می توان از آن برای تهیه انواه اسموتی ها و سالاد میوه استفاده کرد.

مقدار ویتامین A در 100 گرم انبه : 54 میکروگرم

4. گریپ فروت

گریپ فروت صورتی یا قرمز یکی از غنی ترین منابع طبیعی ویتامین A است که به راحتی می توانید از آن برای تهیه انواع آبمیوه و اسموتی استفاده کنید.

مقدار ویتامین A در 100 گرم گریپ فروت : 58 میکروگرم

5. هندوانه

هندوانه حاوی مقادیر بالای ویتامین A است و شما می توانید از آن برای تهیه انواع آبمیوه، اسموتی و سالاد میوه استفاده کنید.

مقدار ویتامین A در 100 گرم هندوانه : 28 میکروگرم

6. پاپایا

پاپایا مقادیر بالای ویتامین A دارد و شما می توانید آن را به اسموتی و سالاد میوه خود اضافه کنید.

مقدار ویتامین A در 100 گرم پاپایا : 47 میکروگرم

7. زردآلو

زردآلو و برگه زردآلو خشک شده از بهترین و غنی ترین منابع طبیعی ویتامین A هستند.

مقدار ویتامین A در 100 گرم زردآلو : 96 میکروگرم

8. نارنگی

نارنگی از میوه های دارای مقادیر بالای ویتامین A است که می توان از آن برای تهیه سالاد میوه استفاده کرد.

مقدار ویتامین A در 100 گرم نارنگی : 34 میکروگرم

9. شلیل

شلیل هم یکی از میو های شامل ویتامین A است که می توان از آن برای تهیه اسموتی و سالاد میوه استفاده کرد.

مقدار ویتامین A در 100 گرم شلیل : 17 میکروگرم

10. گواوا

گواوا یکی از بهترین منابع طبیعی ویتامین A است که از آن برای تهیه سالاد میوه استفاده می شود.

مقدار ویتامین A در 100 گرم گواوا : 31 میکروگرم

11. طالبی

طالبی حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین A است و می توان از آن برای تهیه اسموتی و سالاد میوه استفاده کرد.

مقدار ویتامین A در 100 گرم طالبی : 271 میکروگرم

سبزیجات دارای ویتامین A

میوه و سبزیجاتسرشاز از ویتامین آ
میوه و سبزیجاتسرشاز از ویتامین آ

12. سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین یکی از بهترین و غنی ترین سبزیجات حاوی مقادیر بالای ویتامین A است که می توان آن را به صورت پخته برای تهیه سوپ و سالاد استفاده کرد.

مقدار ویتامین A در 100 گرم سیب زمینی شیرین پخته شده : 1043 میکروگرم

13. کدو

انواع کدو ها از جمله کدو تنبل، کدو سبز یا کدو خورشتی و کدو حلوایی حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین A هستند.

مقدار ویتامین A در 100 گرم کدو پخته شده : 558 میکروگرم

14. کلم کیل

کلم کیل یکی از سبزیجات دارای ویتامین A می باشد که می توان آن را به صورت خام و پخته برای تهیه سالاد و انواع غذا استفاده کرد.

مقدار ویتامین A در 100 گرم کلم کیل پخته شده : 681 میکروگرم

15. کلم بروکلی

کلم بروکلی یکی از بهترین و غنی ترین منابع گیاهی ویتامین A محسوب می شود که به صورت خام و پخته برای تهیه غذا و سالاد استفاده می شود.

مقدار ویتامین A در 100 گرم کلم بروکلی خام : 340 میکروگرم

16. هویج

هویج یکی از بهترین منابع گیاهی و طبیعی ویتامین A محسوب می شود که آن به صورت خام برای تهیه انواه آبمیو ها و سالاد و به صورت پخته برای تهیه انواع سوپ و غذا استفاده می کنند.

مقدار ویتامین A در 100 گرم هویج پخته شده : 852 میکروگرم

17. فلفل دلمه ای قرمز

یکی دیگر از سبزیجات دارای ویتامین A، فلفل دلمه ای قرمز است که به صورت خام و پخته استفاده می شود.

مقدار ویتامین A در 100 گرم فلفل دلمه ای قرمز خام : 157 میکروگرم

18. برگ چغندر

برگ چغندر یکی از سبزیجات، حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین A می باشد.

مقدار ویتامین A در 100 گرم برگ چغندر پخته شده : 306 میکروگرم

19. اسفناج

اسفناج یکی از سبزیجات حاوی مقادیر بالای ویتامین A است که به صورت خام برای تهیه انواع آب سبزیجات و به صورت پخته برای تهیه بورانی استفاده می شود.

مقدار ویتامین A در 100 گرم اسفناج پخته شده : 469 میکروگرم

20. کاهو

کاهو مقادیر قابل توجه ویتامین A دارد و به عنوان یکی از غنی ترین منابع گیاهی ویتامین آ شناخته می شود.

مقدار ویتامین A در 100 گرم کاهو خام : 436 میکروگرم

21. جعفری

جعفری یکی از سبزیجات غنی از ویتامین A است و از جعفری خام برای تهیه آب سبزیجات و جعفری پخته برای تهیه انواع سوپ و آش استفاده می شود.

مقدار ویتامین A در 100 گرم جعفری : 128 میکروگرم

22. گوجه فرنگی

گوجه فرنگی مقادیر بالایی ویتامین A دارد و به صورت خام و پخته از آن استفاده می شود.

مقدار ویتامین A در 100 گرم گوجه فرنگی : 75 میکروگرم

23. ریحان

ریحان یکی دیگر از منابع گیاهی سرشار از ویتامین A است که در ایران به صورت خام و به عنوان سبزی خوردن استفاده می شود.

مقدار ویتامین A در 100 گرم ریحان : 56 میکروگرم

24. بوک چوی

کلم بوک چوی از بهترین و غنی ترین منابع طبیعی و گیاهی ویتامین A محسوب می شود.

مقدار ویتامین A در 100 گرم کلم بوک چوی : 361 میکروگرم

25. مارچوبه

مارچوبه هم یکی از سبزیجات حاوی مقادیر قابل توجه ویتامین A می باشد.

مقدار ویتامین A در 100 گرم مارچوبه : 91 میکروگرم

ویتامین A را کی بخوریم؟

گفته می شود که بهتر است ویتامین های محلول در چربی از جمله ویتامین A را بعد از وعده شام مصرف کنید چون بهتر جذب بدن می شود.

به شما پیشنهاد می کنیم که میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین A را به عنوان وعده ی شام استفاده کنید.

منابع : healthline