طرز پخت صحیح برنج سیاه و روش درست کردن یک خوراک خوشمزه با آن (تصویری)

قبلا در مقاله خواص برنج سیاه به بررسی فواید این برنج ناشناخته برای سلامتی بدن پرداخته ایم، در این مطلب نیز قصد داریم شما را با روش صحیح پخت برنج سیاه آشنا کنیم؛

برنج سیاه در واقع به دلیل مقادیر بالای آنتو سیانین هایی که دارد به رنگ سیاه دیده می شود، نکته ی جالب توجه اینکه طعم برنج سیاه بسیار شبیه به برنج قهوه ای است و پس از پخت به رنگ بنفش تیره در می آید.

روش پخت برنج سیاه چگونه است؟

روش اول : دمپخت برنج سیاه

روش دمپخت کردن برنج سیاه
روش دمپخت کردن برنج سیاه

در یک قابلمه به ازای هر فنجان برنج سیاه که به مدت 8 ساعت در آب خیس خورده، دو فنجان آب بریزید و بگذارید بجوشد تا آب آن کم شده و برنج پخته شود.در این مرحله اگر هنوز برنج سفت است و پخته نشده می توانید یک فنجان دیگر آب اضافه کنید.

حالا شعله را کم کنید و اجازه دهید تا برنج به مدت 30 تا 45 دقیقه دم بکشد تا پخته و له شود.

روش دوم : آبکش کردن برنج سیاه

روش آبکش کردن برنج سیاه
روش آبکش کردن برنج سیاه

در یک قابلمه بزرگ 6 فنجان آب را با یک فنجان برنج سیاه و کمی نمک ترکیب کنید و بگذارید تا به مدت 30 تا 35 دقیقه بجوشد و برنج پخته شود.

برنج را بجوید اگر نرم و له شده بود، آن را از روی اجاق بردارید در آبکش بریزید و وقتی آب آن خوب گرفته شد در ظرفی بریزید و سرو کنید.

نکات مهم

برنج سیاه را در آب بشویید و یک شب قبل از پخت در آب سرد خیس کنید تا هم زمان پخت آن را کاهش یابد و هم مواد مغذی آن حفظ شود.

رنگدانه بنفش در برنج سیاه خیلی قوی بوده و می تواند باعث لکه زدن ظروف و پارچه ها شود به همین دلیل توصیه می شود که برای خیس کردن و پختن آن از ظروف فلزی یا شیشه ای استفاده شود.

طرز تهیه برنج سیاه با سبزیجات

طرز تهیه برنج سیاه با سبزیجات
طرز تهیه برنج سیاه با سبزیجات

در روش پلو، دانه ها به وسیله روغن آروماتیک مانند سبزیجات، گیاهان و ادویه ها ترکیب شده و سپس در آب یا سهام شیرین تر می شوند. شما می توانید با پخت و پز برنج بلوز سیاه و سفید با مرغ و یا سبزیجات استفاده کنید. برای تهیه پلو خوشبو، می توانید با استفاده از هویج، پیاز، فلفل، سیر، زنجبیل، رازیانه، کرفس، نخود سبز، برگ های ببری، زیره سبز، آویشن، به جای آب
نحوه طبخ برنج سیاه بر اساس روش پلوف.

مواد لازم برای تهیه برنج سیاه با سبزیجات

  • برنج سیاه – 1 فنجان
  • پیاز – 1 عدد
  • هویج – 1 عدد
  • نخود سبز یا نخود فرنگی – یک فنجان
  • سیر تازه – 1 حبه
  • روغن زیتون – 1 قاشق غذا خوری
  • آب – 2 فنجان
  • نمک و فلفل – به مقدار لازم
  • آویشن – 1/4 قاشق چای خوری

طرز تهیه برنج سیاه و سبزیجات

  1. پیاز را مکعبی خرد کنید
  2. هویج را مکعبی خرد کنید
  3. سیر تازه را خرد کنید
  4. در یک تابه بزرگ مقداری روغن زیتون بریزید و پیاز ها را به مدت 2 دقیقه در آن تفت دهید، سیر را اضافه کرده و حدود 30 ثانیه دیگر تفت دهید تا کمی نرم شوند
  5. حالا هویج و نخود فرنگی، برنج سیاه و فلفل و آویشن را اضافه کنید و آن را هم بزنید سپس آب و نمک را اضافه کنید و بگذارید تا آب به جوش آید و تبخیر شود، شعله را کم کنید و بگذارید 30 تا 35 دقیقه بپزد تا نرم و پخته شود
  6. برنج سیاه و سبزیجات شما آماده است، آن را در ظرفی بریزید و سرو کنید

طریقه نگهداری برنج سیاه

برنج سیاه پخته شده را می توانید در یک ظرف پلاستیکی در بسته به مدت 2 روز در یخچال نگهداری کنید.

منابع : mariaushakova