فوت و فن هایی که برای درست کردن چای سبز باید بدانید!

طرز تهیه چای سبز خوشمزه
طرز تهیه چای سبز خوشمزه

چای سبز یکی از انواع دمنوش های پرطرفدار و محبوب در جهان است که از برگ های گیاه چای تهیه می شود. شاید شما هم از جمله افرادی هستید که چای سبز را به خاطر اینکه بوی علف مانند و طعم تند و تلخی دارد، دوست نداشته باشید.

جالب است بدانید که نحوه دم کردن چای سبز تاثیر زیادی در طعم و مزه آن دارد. در ادامه همراه کوکا باشید تا با فوت و فن های دم کردن چای سبز در منزل بیشتر آشنا شوید.

برگ چای سبز

به عنوان یک قاعده کلی، برای 177 میلی لیتر آب (1 لیوان بزرگ) از 2 گرم برگ های چای سبز استفاده می شود؛ برای برگ های کوچک تر 1 قاشق چای خوری و برای برگ های بزرگ تر 1 تا 2 قاشق غذا خوری استفاده کنید.

دمای آب برای چای سبز

مانند چای سفید، آب برای تهیه چای سبز هم اهمیت زیادی دارد؛ آب چشمه و آب فیلتر شده طعم چای را بهتر می کند.

اگر آب زیاد از حد داغ باشد می تواند باعث از بین رفتن آمینواسید ها شده، عطر و طعم چای را تغییر دهد و مزه ی چای را کمی تلخ تر کند. اگر دمای آب پایین باشد، اجازه نمی دهد که برگ های چای به خوبی عطر و طعم خود را آزاد کنند.

دمای ایده آل آب برای تهیه چای سبز باید بین 71 تا 82 درجه سانتیگراد باشد.

مدت زمان دم کشیدن چای سبز

زمان دقیق دم کشیدن چای سبز به نوع چای سبز و ذائقه ی شخصی بستگی دارد؛ بهترین زمان دم کشیدن چای سبز بین 1 تا 3 دقیقه می باشد.

برگ های کوچک عموما سریع تر از برگ های بزرگ دم می کشند.

طریقه دم کردن چای سبز

مواد لازم

  • آب سرد – 177 میلی لیتر
  • 2 گرم یا 1 قاشق چای خوری برگ های چای سبز
  • قوری شیشه ای یا چینی برای دم کردن
  • کتری برای داغ کردن آب
  • فیلتر یا صافی

دستور تهیه چای سبز

1. آب را گرم کنید : آب سرد را درون یک کتری بریزید و بگذارید تا دمای 71 یا 82 درجه سانتیگراد گرم شود. می توانید از یک دماسنج برای اندازه گیری دمای آب استفاده کنید یا قبل از جوشیدن آب را از روی حرارت بردارید.

2. چای سبز را درون قوری بریزید : 2 گرم یا 1 قاشق چای خوری برگ های چای سبز را درون قوری بریزید.

چای سبز را درون قوری بریزید
چای سبز را درون قوری بریزید

3. آب داغ را به قوری اضافه کنید : آب داغ را به صورت مستقیم و آرام آرام بر روی برگ های چای سبز بریزید.

آب داغ را روی چای سبز بریزید
آب داغ را روی چای سبز بریزید

4. درب قوری را بگذارید تا دم بکشد : درب قوری را بگذارید و اجازه دهید 1 تا 3 دقیقه بماند تا دم بکشد.

درب قوری را بگذارید تا چای دم بکشد
درب قوری را بگذارید تا چای دم بکشد

برای 1 دقیقه بگذارید چای دم بکشد و سپس هر 30 ثانیه آن را تست کنید تا طعم مطلوب را پیدا کند.

5. چای را از صافی رد کنید : پس از اینکه چای طعم مطلوب را پیدا کرد آن را از صافی رد کنید و درون فنجان بریزید.

اگر می خواهید از چای سبز کیسه ای استفاده کنید؛ یک چای کیسه ای را در یک فنجان آب گرم بیندازید و بگذارید 5-10 دقیقه بماند تا دم بکشد سپس آن را خارج کرده و بنوشید.

بهترین زمان خوردن چای سبز

1- چای سبز را هرگز با شکم خالی ننوشید چون به دلیل مقادیر بالای کاتچین هایی که دارد، اثرات نامطلوبی بر روی کبد بر جای می گذارد.

شما می توانید چای سبز را هر روز صبح بین ساعت 10 تا 11 بنوشید.

2- می توانید بین هر وعده ی غذایی یک فنجان چای سبز بنوشید، توجه داشته باشید که چای سبز را 2 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از هر وعده ی غذایی استفاده کنید.

3- چای سبز به دلیل مقادیر قابل توجه کافئینی که دارد می تواند به افزایش انرژی بدن کمک کند به همین دلیل شما می توانید قبل از انجان تمرینات ورزشی یک فنجان چای سبز بنوشید.

4- چای سبز را اوایل شب بنوشید، نوشیدن چای سبز قبل از خواب به دلیل مقادیر بالای کافئین که دارد موجب بی خوابی می شود. بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز دو ساعت قبل از خواب است چون سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد.

چای سبز چقدر کافئین دارد؟

تخمین زده می شود که یک فنجان چای سبز دم کشیده به طور متوسط حدود 15 تا 60 میلی گرم کافئین دارد.

چای سبز بدون کافئین هم حداقل شامل 2 تا 5 میلی گرم کافئین در هر فنجان می باشد.

طرز استفاده از چای سبز

چای سبز را می توان با زیره، هل، دارچین، لیموترش، زنجبیل، نعناع، گل یاس، زعفران و به لیمو ترکیب و با آن دمنوش های گیاهی تهیه کرد.

در ادامه بخوانید : طرز تهیه چای سبز با دارچین و زنجبیل برای لاغری

منبع : thekitchn