خواص گندم سیاه؛ 20 خاصیت بی نظیر گندم سیاه برای سلامتی و پوست و مو

خواص گندم سیاه چیست
خواص گندم سیاه

گندم سیاه چیست؟

گندم سیاه که به نام های دیگری مانند گندم گاوی، گندم راش و دیلار هم شناخته می شود، یکی از انواع دانه های خوراکی است که خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد، یبوست را درمان می کند و برای سلامتی قلب و عروق مفید می باشد.

در ادامه قصد داریم شما را با برخی از مهم ترین خواص گندم سیاه برای سلامتی بدن، پوست و مو و لاغری آشنا کنیم، در ادامه همراه سایت کوکا باشید؛

خواص گندم سیاه برای پوست و مو

1. ضد آفتاب طبیعی

گندم سیاه مقادیر زیادی روتن دارد که پوست را در برابر اشعه های مضر خورشید محافظت کرده و احتمال آفتاب سوختگی را کاهش می دهد.

2. جوان سازی پوست صورت

مصرف منظم گندم سیاه به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید هایی که دارد با کاهش چین و چروک به جوان سازی پوست صورت کمک می کنند.

3. پوست درخشان و شفاف

منیزیم موجود در گندم سیاه به بهبود گردش خون در بدن صورت کمک کرده و پوست را درخشان و شفاف می سازد.

4. تقویت و افزایش رشد مو

مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گندم سیاه با تقویت فولیکول های مو به افزایش رشد موی سر کمک می کند.

عکس گیاه گندم سیاه و گل های سفید رنگش
عکس گیاه گندم سیاه و گل های سفید رنگش

فواید دارویی و درمانی گندم سیاه برای بدن

5. لاغری و کاهش وزن

گندم سیاه کالری پایینی دارد و به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی برای افرادی که رژیم لاغری دارند.

همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در گندم سیاه به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

6. دیابت و قند خون

در مقایسه با بسیاری از غلات و دانه های کامل، گندم سیاه شاخص گلیسمی پایینی دارد. کربوهیدرات های پیچیده ی موجود در گندم سیاه به آهستگی به جریان خون وارد می شوند و در نتیجه باعث افزایش قند خون نمی شوند.

مطالعات انجام شده نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که گندم سیاه را برای دو ماه به رژیم غذایی خود وارد می کنند، قند خون و مقاومت به انسولین در آن ها بهبود قابل توجهی پیدا می کند. (در این آزمایش از دارو های کاهش دهنده قند خون استفاده نشده است)

7. جنین و زنان باردار

فولات موجود در گندم سیاه از نقایص لوله عصبی جنین در دوران بارداری جلوگیری می کند.

مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گندم سیاه به بهبود رشد جنین کمک می کند.

گندم سیاه مقادیر بالای فیبر دارد و مصرف آن در دوران بارداری به بهبود هضم غذا، کاهش نفخ، درمان یبوست و کاهش کلسترول خون بالا کمک می کند.

مقادیر بالای پروتئین و کربوهیدرات های موجود در گندم سیاه به افزایش انرژی روزانه کمک کرده و خستگی و بی حالی در زنان باردار را درمان می کند.

مقادیر بالای ویتامین های B موجود در گندم سیاه برای پیشگیری و درمان افسردگی در زنان باردار مفید می باشد.

8. نوزادان و کودکان

مقادیر بالای منیزیم و ویتامین E موجود در گندم سیاه خطر ابتلا به آسم در نوزادان و کودکان را کاهش می دهد.

مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گندم سیاه برای بهبود رشد نوزادان و کودکان مفید هستند.

گندم سیاه گلوتن ندارد به همین دلیل برای تغذیه نوزادان و کودکان مبتلا به سلیاک یا کسانی که به گلوتن حساسیت دارند، مناسب می باشد.

9. سلیاک

گندم سیاه گلوتن ندارد به همین دلیل یکی از بهترین مواد غذایی برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک و افرادی است که به گلوتن حساسیت دارند.

متخصصان گندم سیاه را یکی از بهترین جایگزین های گندم، جو و چاودار در افراد مبتلا به سلیاک معرفی می کنند.

10. کلسترول خون

مقادیر بالای فیبر موجود در گندم سیاه به کاهش کلسترول خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

11. فشار خون

روتن یکی از مواد مغذی موجود در گندم سیاه به بهبود گردش خون کمک کرده و باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

12. سلامت قلب

تحقیقات نشان می دهد که گندم سیاه به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد، دارای خواص ضد التهابی بوده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

مقادیر بالای فیبر و روتن موجود در گندم سیاه با کاهش کلسترول و فشار خون بالا به سلامتی قلب کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و حمله ی قلبی را کاهش می دهد.

13. سرطان

گندم سیاه حاوی مقادیر بالای فلاونوئید ها و آنتی اکسیدان هاست که با کاهش رادیکال های آزاد، خطر استرس اکسیداتیو در بدن را کاهش داده و به پیشگیری و درمان انواع سرطان ها به ویژه سرطان سینه کمک می کند.

14. منبع طبیعی پروتئین

گندم سیاه یکی از دانه های خوراکی حاوی مقادیر بالای آمینو اسید های لیزین و آرژنین و پروتئین بوده و به عنوان یکی از منابع سرشار پروتئین برای گیاهخواران و افراد وگن شناخته می شود.

15. معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر موجود در گندم سیاه به بهبود هضم غذا کمک می کند، خطر ابتلا به عفونت معده را کاهش می دهد و باعث سلامتی دستگاه گوارش می شود.

16. یبوست

گندم سیاه به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد به افزایش حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

17. درمان سنگ کیسه صفرا

مقادیر بالای فیبر موجود در گندم سیاه به کاهش ترشح اسید های صفراوی کمک کرده و باعث درمان سنگ کیسه صفرا می شود.

18. اضطراب و افسردگی

مقادیر بالای ویتامین های B، منگنز، فسفر و روی موجود در گندم سیاه به بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و با افزایش انتقال دهنده های عصبی در مغز باعث درمان اضطراب و افسردگی می شوند.

19. پوکی استخوان

منگنز و منیزیم موجود در گندم سیاه به تقویت استخوان ها کمک کرده و با افزایش جذب کلسیم در بدن خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

20. تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی و همچنین آنتی اکسیدان های موجود در گندم سیاه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات گندم سیاه

تاکنون عوارض جانبی برای گندم سیاه گزارش نشده است.

طبع گندم سیاه

طبیعت گندم سیاه گرم می باشد. گندم سیاه سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، ویتامین A، ویتامین B6، فولات، ویتامین E، ویتامین K، منگنز، منیزیم، مس، کلسم، پتاسیم، روی، پروتئین، روتن، کوئرستین و اسید چرب ضروری آلفا لینولنیک اسید است.

گندم سیاه یا باک ویت (به انگلیسی : Buckwheat) یکی از گیاهان بومی آسیا می باشد. برخلاف تصور عموم گندم سیاه از خانواده غلات نبوده و از تیره هفت بندیان (مانند ریواس) محسوب می شود.

در حال حاضر گندم سیاه در ایران به صورت آزمایشی در اردبیل کاشت می شود.

طرز استفاده از گندم سیاه

گندم سیاه را به صورت دانه های کامل آن برای تهیه انواع غذا مانند سوپ ، سالاد و خوراک سبزیجات استفاده می کنند.

آرد گندم سیاه را برای تهیه کیک، کلوچه و نان به کار می برند.

جوانه گندم سیاه را برای تهیه سالاد و سوپ استفاده می کنند.

از دانه های کامل گندم سیاه برای تهیه جوانه گندم سیاه هم استفاده می شود.

ارزش غذایی گندم سیاه (100 گرم)

  • کالری : 343
  • کربوهیدرات : 71.5 گرم
  • پروتئین : 13.2 گرم
  • فیبر : 10 گرم

منابع : draxestylecraze