خواص گندم کاموت برای سلامتی و نحوه مصرف آن

خواص گندم خراسان یا کاموت
خواص گندم خراسان یا کاموت

گندم خراسان چیست؟

گندم خراسان یا کاموت از انواع غلات باستانی است که به عنوان یکی از بهترین جایگزین های سالم برای گندم شناخته می شود. گندم خراسان حاوی مقادیر بالا تر ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و فیبر نسبت به گندم معمولی است.

دانه های کاموت از نظر ظاهری مشابه گندم هستند اما تقریبا دو برابر آن ها اندازه داشته و عطر و طعم شان قوی تر می باشد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید گندم خراسان برای سلامتی بدن، روش پخت و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

فواید دارویی و درمانی گندم خراسان برای بدن

1. سلامت استخوان ها

مقادیر بالای منگنز موجود در کاموت به بهبود متابولیسم استخوان ها کمک کرده و با تقویت آن ها احتمال شکستگی استخوان را کاهش می دهد. همچنین گفته می شود که مصرف گندم خراسان به پیشگیری و درمان پوکی استخوان کمک می کند.

به گفته مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، یک مطالعه نشان داده که مصرف ترکیبی از کلسیم، روی، مس و منگنز باعث کاهش ضعف استخوان های ستون فقرات در یک گروه از زنان بعد از دوران یائسگی می شود.

زنان یائسه به علت کمبود مواد معدنی اغلب دچار پوکی استخوان می شوند که یکی از علل درد و شکستگی استخوان ها در آن ها محسوب می شود.

2. معده و دستگاه گوارش

از آنجا که کاموت حاوی مقادیر بالای روی و فیبر غذایی است به بهبود هضم غذا کمک می کند، جذب ویتامین ها و مواد معدنی از روده را بهبود بخشیده و برای سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد.

علاوه بر این مقادیر بالای فیبر موجود در گندم خراسان به بهبود حرکات روده کمک کرده و در پیشگیری و درمان یبوست و اسهال موثر می باشد.

3. سم زدایی و پاک سازی بدن

کاموت یک منبع عالی از فسفر است، یک ماده معدنی ضروری برای سم زدایی و پاک سازی کبد. علاوه بر این فسفر موجود در کاموت به بهبود عملکرد کلیه ها و سم زدایی آن ها کمک می کند.

4. منبع پروتئین گیاهی

گندم خراسان حاوی مقادیر بالای پروتئین گیاهی است و یکی از بهترین منابع پروتئین برای گیاهخواران و افراد وگن شناخته می شود.

لاغری و کاهش وزن : مقادیر بالای پروتئین موجود در گندم خراسان با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود.

5. درمان سرماخوردگی

تحقیقات نشان داده که مقادیر بالای روی موجود در کاموت با تقویت سیستم ایمنی بدن به افزایش تولید گلبول های سفید خون کمک کرده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و عفونت های ویروسی مفید می باشد.

6. بهبود عملکرد مغز

منگنز موجود در کاموت به بهبود عملکرد مغز کمک می کند، احتمال ابتلا به بیماری های روحی و تغییرات خلق و خو را کاهش داده و برای پیشگیری و درمان صرع مفید می باشد.

7. تعادل هورمون های بدن

روی و منگنز موجود در گندم خراسان مسئول ایجاد تعادل در هورمون های جنسی بدن هستند؛

  • روی به افزایش تولید هورمون تستوسترون در بدن مردان کمک کرده و برای درمان ناتوانی جنسی در آن ها مفید می باشد
  • روی برای افزایش هورمون های جنسی زنانه (استروژن و پروژسترون) هم ضروری است و به بهبود عملکرد تخمدان ها کمک می کند

همچنین سلنیوم موجود در گندم خراسان به تولید هورمون های تیروئید کمک می کند.

8. کلسترول خون و قلب

مقادیر بالای فیبر و پروتئین موجود در گندم خراسان به کاهش کلسترول خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهند.

عوارض و مضرات گندم خراسان

سلیاک

گندم خراسان حاوی مقادیر بالای گلوتن است و می تواند باعث بروز مشکلاتی در افراد مبتلا به بیماری سلیاک شود.

آلرژی و حساسیت

کاموت در برخی افراد ممکن است باعث آلرژی و حساسیت در افراد شود که به صورت سردرد و آلرژی پوستی مشخص می شود.

طبع گندم خراسان چیست؟

طبیعت و مزاج گندم خراسان معتدل می باشد. گندم خراسان حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، پلی فنل ها، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، فولات، منگنز، منیزیم، فسفر، آهن، روی، کلسیم، مس، سلنیوم، پروتئین، فیبر و اسید های چرب است.

گندم خراسان (به انگلیسی : kamut یا Khorasan wheat) و (نام علمی : Triticum turanicum) نوعی دانه باستانی بومی خراسان (یک منطقه بزرگ که در حال حاضر در ایران است اما در دوران قدیم شامل افغانستان و سایر نقاط آسیای مرکزی بوده است) می باشد.

دانشمندان معتقدند که کاموت از بستگان نزدیک گندم الجزایری است.

طریقه مصرف گندم خراسان

کاموت را به صورت پخته شده برای تهیه انواع سالاد، سوپ، غلات صبحانه (جایگزین جو دوسر) و خوراک های گیاهی استفاده می کنند.

آرد کاموت را برای تهیه انواع نان، پاستا و ماکارونی، کیک، کلوچه و پنکیک به کار می برند.

روش پخت گندم خراسان

1. دانه های گندم خراسان را به مدت یک شب در آب بخیسانید تا بهتر پخته شوند.

2. یک فنجان گندم خراسان را با سه فنجان آب در یک قابلمه بریزید و بگذارید به مدت 30 تا 40 پخته شوند. پختن گندم ها تا زمانی کامل می شود که به رنگ نارنجی در بیایند. اگر کاموت ها را از شب قبل در آب خیس نکرده اید، زمان پخت را به 1 ساعت افزایش دهید.

ارزش غذایی گندم خراسان (یک فنجان پخته شده)

  • کالری : 251
  • چربی : 2 گرم
  • کربوهیدرات : 52 گرم
  • پروتئین : 11 گرم
  • فیبر : 7 گرم
  • قند : 0

در ادامه بخوانید : خواص گندم سیاه چیست؟

منابع : draxeorganicfacts

فال روزانه کوکا