خواص بی نظیر کلم بوک چوی برای سلامتی و پوست و مو

کلم چینی یا بوک چوی چیست؟

بوک چوی که به نام های پاک چوی، پوک چوی و کلم سفید چینی هم شناخته می شود نوعی کلم چینی شبیه کرفس با برگ های صاف به رنگ سفید و سبز می باشد.

کلم بوک چوی فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص کلم چینی یا بوک چوی را برای سلامتی، سرطان، دیابت، فشار خون و پوست و مو شرح داده ایم.

خواص کلم چینی (بوک چوی)
خواص کلم چینی (بوک چوی)

خواص کلم چینی یا بوک چوی برای پوست و مو

1. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای ویتامین C موجود در بوک چوی با افزایش کلاژن پوست برای درمان چین و چروک پوست مفید بوده و به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

2. آکنه و جوش صورت

بوک چوی دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی می باشد و با پاک سازی پوست صورت به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

3. اگزما و پسوریازیس

خواص ضد باکتریایی بوک چوی به درمان بیماری های پوستی از جمله اگزما و پسوریازیس کمک می کند.

4. بهبود زخم های پوستی

مقادیر بالای ویتامین K موجود در بوک چوی باعث بهبودی سریع تر زخم های پوستی می شود.

5. درمان ریزش مو

مقادیر بالای فولات موجود در بوک چوی به بهبود جریان خون در پوست سر کمک کرده و با تقویت فولیکول های مو به درمان ریزش مو کمک می کند.

فواید دارویی و درمانی کلم بوک چوی برای بدن

6. سرطان

گلوکوزینولات های موجود در کلم بوک چوی در بدن به ایزوتیوسیانات تبدیل می شوند و این ماده از ابتلا به انواع تومور و سرطان در افراد جلوگیری می کند.

بوک چوی حاوی مقادیر بالای فولات است که در ساخت و تعمیر DNA نقش مهمی داشته و از ابتلا به سرطان های ناشی از جهش در DNA جلوگیری می کند.

ویتامین C، ویتامین A و بتا کاروتن موجود در بوک چوی به عنوان آنتی اکسیدان های قدرتمند عمل می کنند و از ابتلا به سرطان جلوگیری می کنند.

سلنیوم موجود در کلم بوک چوی با بهبود عملکرد کبد به سم زدایی بدن کمک کرده و میزان رشد تومور را کاهش می دهد.

مقادیر بالای فیبر موجود در بوک چوی با پاک سازی روده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

7. پوکی استخوان

آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، روی و ویتامین K موجود در کلم بوک چوی باعث تقویت و حفظ ساختار استخوان ها می شوند و خطر ابتلا به بیماری های استخوان از جمله پوکی استخوان را کاهش می دهند.

8. فشار خون

پتاسیم، کلسیم و منیزیم موجود در کلم بوک چوی باعث کاهش فشار خون بالا در افراد می شوند.

9. قلب

ویتامین B6 و فولات موجود در بوک چوی از تولید بیش از حد هموسیستئین در بدن که باعث آسیب به عروق خونی شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد، جلوگیری می کند.

10. تقویت سیستم ایمنی بدن

سلنیوم موجود در بوک چوی با افزایش تولید لنفوسیت های T به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های عفونی را کاهش می دهد.

در طب سنتی چینی از کلم بوک چوی به دلیل مقادیر بالای ویتامین C که دارد برای درمان سرماخوردگی، سرفه و تب استفاده می شود.

11. جنین و زنان باردار

مقادیر بالای فولات موجود در بوک چوی به بهبود رشد جنین در دوران باردار کمک کرده و خطر ابتلا به نقایص مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا و آنانسفالی در جنین را کاهش می دهد.

12. لاغری و کاهش وزن

کلم بوک چوی یکی از انواع سبزیجات کم کالری بوده و چون مقادیر بالایی فیبر دارد با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

13. دیابت و قند خون

برخی مطالعات نشان داده که مصرف انواع کلم ها از جمله کلم بوک چوی به تنظیم سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند.

14. کم خونی

مقادیر بالای آهن و فولات موجود در بوک چوی با افزایش تولید گلبول های قرمز در بدن به درمان کم خونی فقر آهن یا آنمی کمک می کند.

15. چشم

بتاکاروتن ویتامین A، سلنیوم، ویتامین K و ویتامین C موجود در بوک چوی به بهبود بینایی کمک کرده و از ابتلا به بیماری های چشمی مانند آب مروارید، گلوکوم و دژنراسیون ماکولا پیشگیری می کند.

16. معده و دستگاه گوارش

در طب سنتی چینی از بوک چوی برای درمان زخم معده، یبوست، اسهال و سلامت دستگاه گوارش استفاده می شود.

17. روماتیسم و آرتروز

بوک چوی یک منبع کولین است که به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و برای پیشگیری و درمان آرتروز و روماتیسم مفید می باشد.

عوارض و مضرات کلم چینی یا بوک چوی

تیروئید : کلم بوک چوی خام حاوی آنزیم میروسیناز می باشد که می تواند با جلوگیری از جذ ب ید عملکرد تیروئید را مختل کند به همین دلیل افراد مبتلا به کم کاری تیروئید بهتر است از مصرف بوک چوی خام اجتناب کنند.

مقادیر بالای ویتامین K موجود در بوک چوی ممکن است با دارو های ضد انعقاد خون از جمله کومادین و وارفارین تداخل دارویی ایجاد کند.

طبع کلم چینی یا بوک چوی

طبیعت کلم بوک چوی گرم و خشک می باشد. کلم بوک چوی غنی از آنتی اکسیدان ها، ویتامین K، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، منگنز، آهن، فسفر، روی، مس، سلنیوم، منیزیم، بتا کاروتن و فولات می باشد.

از کلم بوک چوی به صورت خام و پخته می توان برای تهیه سالاد بوک چوی، سوپ بوک چوی، بشقاب سبزیجات، کیمچی کلم چینی و بوک چوی سرخ شده استفاده کرد.

بوک چوی بومی جنوب چین و جنوب شرقی آسیا می باشد. کلم چینی در همه ی فصول سال کشت می شود اما بهترین زمان برداشت آن فصل زمستان می باشد.

روش پخت کلم چینی یا بوک چوی

هنگام خرید بوک چوی توجه داشته باشید کلم هایی بهتر هستند که برگ های تیره تر و ساقه های سفت و سفید تری دارند، کلم بوک چوی اگر کوچک باشد ترد تر بوده و طعم لذیذ تر و شیرین تری دارد،

برای پخت بوک چوی ابتدا ساقه ها را بپزید چون سفت تر و دیر پز هستند.

ارزش غذایی کلم چینی خام ( 100 گرم)

  • کالری : 13
  • چربی : 0.2 گرم
  • کربوهیدرات : 2.2 گرم
  • پروتئین : 1.5 گرم
  • فیبر : 1 گرم

ارزش غذایی کلم چینی پخته شده (100 گرم)

  • کالری : 12
  • چربی : 0.2 گرم
  • کربوهیدرات : 1.8 گرم
  • پروتئین : 1.6 گرم
  • فیبر : 1 گرم

در ادامه بخوانید : خواص کلم پیچ برای لاغری


منابع : medicalnewstodayorganicfactsdraxe