معرفی 10 مورد از کشنده ترین دارو ها

لیست داروهای مرگ آور و کشنده
لیست داروهای مرگ آور و کشنده

با توجه به رشد روز افزون مصرف مواد مخدر و مرگ و میر ناشی از اوردوز دارویی، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) طی سالیان گذشته با بررسی و مقایسه آمار مرگ و میر دارویی گزارشی از ده داروی کشنده در آمریکا را منتشر و همه ساله نسبت به روزرسانی این لیست اقدام کرده است.

نکته قابل توجه در این لیست افزایش شدید آمار مرگ و میر ناشی از ماده فنتانیل می باشد، این دارو که در سال 2011 عامل تنها 4% از مرگ و میرهای ناشی از اوردوز دارویی بوده، در لیست ارائه شده سال 2016 به عدد 28.8% رشد کرده و به عنوان کشنده ترین داروی سال 2016 شناخته شده است.

کشنده ترین داروها در سال 2016

فنتانیل: 18 هزار و 335 نفر
هروئین: 15 هزار و 961 نفر
کوکائین: 11 هزار و 316 نفر
متامفتامین: 6 هزار و 762 نفر
آلپرازولام: 6 هزار و 209 نفر
اکسی کدون: 6 هزار و 199 نفر
مورفین: 5 هزار و 14 نفر
متادون: 3 هزار و 493 نفر
هیدروکدون: 3 هزار و 199 نفر
دیازپام: 2 هزار و 22 نفر

کشنده ترین داروها بین سال های 2011 تا 2016

هروئین: 59 هزار و 305 نفر
کوکائین: 39 هزار و 701 نفر
فنتانیل: 36 هزار و 5 نفر
اکسی کدون: 33 هزار و 154 نفر
آلپرازولام: 26 هزار و 840 نفر
مورفین: 23 هزار و 839 نفر
متامفتامین: 22 هزار و 949 نفر
متادون: 22 هزار و 699 نفر
هیدروکدین: 18 هزار و 905 نفر
دیازپام: 10 هزار و 459 نفر

این لیست اواخر سال 2018 منتشر شده است.

نکته 1: لازم به ذکر است اعداد ذکر شده تعداد افرادی که به واسطه تنها مصرف همان دارو فوت شده اند را نشان نمی دهد بلکه به عنوان مثال در 70 درصد موارد فوت گزارش شده برای داروی فنتانیل، فرد داروهای دیگری همچون هروئین یا کوکائین نیز مصرف کرده است.

نکته 2: سال 2016 تعداد مرگ و میر ناشی از سوء مصرف و اوردوز دارو بیش از سال های قبل از آن بوده و فنتانیل رتبه اول لیست (حدود 1/3 مرگ و میرها) را کسب کرده اما مجموع مرگ و میر طی سال های 2011 تا 2016 حدود 289 هزار و 915 نفر می باشد و فنتانیل در مجموع به رتبه سوم نزول پیدا کرده است.

نکته 3: لیست ارائه شده در سال 2016 اولین لیست طی سال های اخیر است که هروئین در رتبه اول قرار ندارد.

کشنده ترین داروهای آمریکا

1. فنتانیل

به گزارش موسسه ملی مواد مخدر آمریکا (NIDA) فنتانیل نوعی ماده مخدر تولید شده توسط انسان است که حدود 50 تا 100 برابر قوی تر از مورفین می باشد.

این دارو نیز مانند دیگر مواد مخدر با اتصال به گیرنده های اپنوئیدی در مغز باعث افزایش سطح دوپامین در بدن شده و به احساس رضایتمندی و آرامش موقت فرد منتهی می شود.

فنتانیل در درمان های دارویی برای کاهش درد استفاده می شود اما در ایالات متحده به دلیل سوء مصرف از این دارو و تولید غیر قانونی آن، مرگ و میر ناشی از مصرف قرص و پودر فنتانیل به شدت افزایش یافته است.

این دارو ممکن است با هروئین ترکیب شده یا به جای داروهای ضد درد ضعیف تر همچون اکسی کدون مصرف شود و به همین دلیل خطر بروز اوردوز بخصوص زمانی که مصرف کننده از محتوای دقیق پودر یا قرص اطلاع نداشته باشد افزایش می یابد.

2. هروئین

هروئین از مواد مخدر غیرقانونی است که از مورفین ساخته شده و به صورت پودر سفید یا قهوه ای یا ماده چسبنده سیاه رنگ یافت می شود که معمولا به صورت تزریقی، استنشاق یا دود کردن مصرف می شود.

هروئین نیز مانند سایر مواد مخدر با اتصال به گیرنده های اپنوئیدی در مغز کار می کند و مصرف بیش از حد آن به مرگ منجر می شود.

3. کوکائین

کوکائین یک ماده محرک روانی قوی است و به گزارش مرکز اعتیاد آمریکا دومین ماده مخدر پرمصرف در ایالات متحده و عامل حدود 17.8% مرگ و میر دارویی سال 2016 می باشد.

همانند سایر محرک ها این ماده نیز با فعال کردن مرکز لذت در مغز باعث ایجاد سرخوشی فراوان در فرد می شود.

در اوایل دهه 1900 میلادی از کوکائین تصفیه شده به عنوان مسکن و درمان برخی بیماری ها استفاده می شده و حتی به عنوان یکی از عناصر تشکیل دهنده کوکا کولا به شمار می رفته، امروزه نیز در موارد کمتر توسط پزشکان مورد استفاده قرار می گیرد.

4. متامفتامین

این ماده اغلب که به نام کریستال نیز شناخته شده از دیگر داروهای محرک است که معمولا به شکل پودر تولید شده و به روش تزریق، دود کردن یا استنشاق مصرف می شود.

مصرف طولانی مدت این ماده باعث ایجاد تغییراتی در مغز شده و به کاهش هماهنگی و اختلال در یادگیری کلامی منجر خواهد شد.

متامفتامین روی برخی بخش های مغز از جمله احساسات و حافظه نیز اثر منفی می گذارد. از دیگر عوارض آن می توان به مشکلات دهان و دندان، پوسیدگی دندان، تغییر رنگ یا تضعیف آن ها اشاره کرد.

5. آلپرازولام

این دارو به دسته داروهای بنزودیازپین تعلق داشته و از داروهایی است که اغلب برای درمان اضطراب و اختلالات ترس مصرف می شود و برخلاف محرک ها، باعث کاهش سطح هیجان مغز می شود.

از آن جا که این دارو جزو داروهای تجویزی است به همین دلیل بسیاری از افراد در ابتدا به صورت قانونی و با تجویز پزشک آن را مصرف می کنند اما مصرف طولانی مدت آن ممکن است باعث ایجاد اعتیاد شده و اوردوز دارویی به دنبال داشته باشد.

6. اکسی کدون

این دارو جز داروهای مخدر محسوب می شود که برای درمان دردهای متوسط تا شدید استفاده می شود و سال 2011 به عنوان کشنده ترین داروی سال شناخته شده بود اما طی سال های بعد به رتبه های پایین تر لیست نزول پیدا کرده است.

این دارو نیز جزو داروهای تجویزی به شمار می رود که استفاده کوتاه مدت آن خطر خاصی به دنبال نخواهد داشت اما به دلیل احساس خوب و آرامشی که به فرد می دهد برخی افراد به مصرف بیش از حد این دارو روی می آورند.

7. متادون

متادون دارویی است که برای درمان اعتیاد به مواد مخدر در بزرگسالان مورد استفاده قرار می گیرد. طبق گزارش سازمان SAMHSA در آمریکا، مصرف این ماده به کاهش علائم دردناک ترک اعتیاد کمک کرده و میل به مصرف مواد مخدر همچون هروئین را خنثی کند.

این دارو معمولا یک بار در روز به شکل قرص یا مایع مصرف می شود.

متادون در صورتی که به عنوان دارو و در مقادیر مناسب مصرف می شود بی خطر و موثر بوده و از معدود داروهایی است که در کنار رفتار درمانی به کاهش مصرف مواد مخدر و مرگ ناشی از اوردوز کمک می کند، با این وجود برخی افراد به دلیل مصرف بیش از حد این دارو (به صورت تصادفی یا عمدا ) جان خود را از دست می دهند.

8. مورفین

مورفین از دیگر مواد مخدری است که برای تسکین درد استفاده می شود، براساس گزارش PubChem این دارو به صورت طبیعی و از گیاه خشخاش و یا به صورت مصنوعی قابل تولید است.

مورفین تجویز شده توسط پزشک به فرم مایع، قرص یا کپسول می باشد.

مصرف بیش از حد یا سوء مصرف مورفین چه در حالت تجویزی یا اعتیاد به ماده مخدر می تواند باعث اوردوز شده و مرگ فرد را به دنبال داشته باشد.

9. هیدروکدون

هیدروکودون نیز مانند مورفین و فنتانیل از داروهای مخدر تجویزی است که برای درمان دردها استفاده می شود. این دارو به صورت کپسول یا قرص عرضه می شود.

سوء مصرف و اوردوز هیدروکدون نیز ممکن است به مرگ منجر شود.

10. دیازپام

دیازپام نیز مانند آلپرازولام نوعی بنزودیازپین است که برای از بین بردن اضطراب، اسپاسم های عضلانی و تشنج مصرف می شود. همچنین گفته شده این دارو برای کاهش و کنترل عوارض ناشی از ترک الکل نیز کاربرد دارد.

این دارو نیز توسط برخی افراد مورد سوء مصرف قرار گرفته و به همین دلیل از آن به عنوان یکی از کشنده ترین داروهای آمریکا یاد شده است.

منابع: thisisinsider – addictioncenter

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا