خواص و مضرات مصرف گریپ فروت در دوران بارداری چیست؟

گریپ فروت برای بارداری خوبه؟
فواید و مضرات گریپ فروت در بارداری

زنان باردار می توانند گریپ فروت بخورند؟ | ارزش غذایی | فواید خوردن گریپ فروت در دوران بارداری | عوارض جانبی

گریپ فروت از مرکبات ترش و نیمه شیرین با خواص بی نظیر است که بسیاری از خانم های باردار به آن علاقه دارند و معمولا آن را به وعده صبحانه خود اضافه می کنند، اما آیا افزودن این میوه به رژیم غذایی بارداری بی خطر و مفید است؟

به طور کلی مصرف گریپ فروت در دوران بارداری مفید است و ممکن است به درمان بی خوابی، پیشگیری از پره اکلامپسی، کنترل کلسترول خون، سلامت قلب، کاهش علائم کم خونی و آسم، پیشگیری از سرماخوردگی و رفع یبوست کمک کند.

برای آشنایی کامل با فواید و مضرات گریپ فروت برای زنان باردار در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.

آیا خوردن گریپ فروت در دوران بارداری مفید و بی خطر است؟

بله! گریپ فروت از میوه های بی خطر برای دوران بارداری محسوب می شود که مصرف آن به دلیل کالری ناچیز و ترکیبات مغذی فراوان موجود در آن فواید زیادی برای خانم های باردار به همراه دارد.

گفته شده تراکم مواد مغذی این میوه از سیب، موز و هلو نسبتا بالاتر است و حاوی ویتامین های ب کمپلکس، فولات، فیبر، کلسیم و پتاسیم می باشد که همگی برای رشد جنین و مادر ضروری هستند.

با وجود همه این ها زیاده روی در مصرف گریپ فروت نیز مانند هر ماده غذایی سالم دیگر می تواند عوارض جانبی به دنبال داشته باشد که در این مطلب به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.

همچنین لازم است به دنبال گریپ فروت های ارگانیک بوده و قبل از خوردن میوه حتما آن را خوب بشویید. میوه های شسته نشده ممکن است حاوی میکروب های مضر باشند که می تواند مشکلاتی برای سلامتی خانم های باردار ایجاد کند.

قبل از افزودن گریپ فروت یا آب این میوه به رژیم غذایی خود حتما با پزشک مشورت کنید.

ارزش غذایی گریپ فروت

برخی مواد مغذی موجود در نصف یک عدد گریپ فروت متوسط به صورت زیر است:

نصف گریپ فروت متوسطمقدار
کالری52
پروتئین1 گرم
فولات4 درصد نیاز روزانه
فیبر2 گرم
چربی0.2 گرم
ویتامین C64 درصد نیاز روزانه
پتاسیم5 درصد نیاز روزانه
منیزیم3 درصد نیاز روزانه

فواید گریپ فروت برای دوران بارداری

مصرف گریپ فروت در دوران بارداری می تواند فواید زیر را به همراه داشته باشد:

1. کنترل پره اکلامپسی

پره اکلامپسی از عوارض دوران بارداری است که خطر جدا شدن زودرس جفت از رحم (قبل از تولد نوزاد)، خونریزی شدید، پارگی کبد و در موارد نادر مرگ را افزایش می دهد.

گفته شده گریپ فروت به دلیل محتوای خوب پتاسیم و فلاونوئیدها به کنترل پره اکلامپسی و تنظیم فشار خون کمک می کند، با این حال نمی توان گفت خوردن این میوه به تنهایی برای کنترل فشار خون در دوران بارداری کفایت می کند.

بیشتر بخوانید : علائم پره اکلامپسی در بارداری چیست؟

2. بی خوابی

به نظر می رسد مصرف گریپ فروت قبل از خواب برای تسکین و کاهش علائم بی خوابی که بسیاری از زنان باردار از آن رنج می برند مفید است اگرچه برخی کارشناسان معتقدند در واقع عصاره گل های گریپ فروت است که می تواند به درمان بی خوابی کمک کند.

از سوی دیگر گفته شده مصرف این میوه قبل از خواب، به دلیل مقادیر زیاد ویتامین C موجود در آن باعث اسیدی شدن معده و سوزش سر دل می شود که می تواند بی خوابی را تشدید کند.

3. کنترل کلسترول

خوردن یک فنجان گریپ فروت قرمز تازه (یا نصف فنجان آب گریپ فروت تازه) به دلیل آنتی اکسیدان های مختلف از جمله نارینژین و لیکوپن و همچنین فیبر فراوان موجود در آن احتمالا تاثیر خوبی در کنترل سطح کلسترول داشته و به سلامت قلب کمک می کند.

لازم به ذکر است خاصیت آنتی اکسیدانی انواع قرمز رنگ این میوه نسبت به انواع سفید رنگ آن بیشتر است.

4. وزن سالم

افزایش وزن در دوران بارداری تا حدی طبیعی است اما حفظ و کنترل آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.

گریپ فروت میوه ای کم کالری، سرشار از مواد مغذی به خصوص ویتامین C و همچنین فیبر فراوان است که همگی آن را به یکی از گزینه های ایده آل برای مدیریت وزن تبدیل کرده اند.

توصیه می شود در مصرف این میوه زیاده روی نکنید و برای کنترل وزن به موارد دیگر از جمله رژیم غذایی و سبک زندگی سالم نیز توجه داشته باشید.

5. سوزش سر دل و سوء هاضمه

مشکلات گوارشی همچون سوزش سر دل و سوء هاضمه از مشکلات شایع بارداری هستند که معمولا به دلیل تغییرات هورمونی شدید و همچنین رشد رحم و فشار آن به سایر اندام ها از جمله سیستم گوارشی ایجاد می شوند.

گریپ فروت حاوی دی لیمونن است، این ماده دارای خاصیت خنثی سازی اسید معده می باشد و به حرکت طبیعی لوله گوارشی کمک می کند، به همین دلیل خوردن این میوه روش خوبی برای کنترل سوزش سر دل و رفع سوء هاضمه می باشد.

با این وجود توصیه می شود به زمان مصرف این میوه نیز توجه داشته باشید زیرا خوردن میوه یا آب گریپ فروت هنگام شب می تواند عوارض گوارشی را تشدید کند.

6. کم خونی

کم خونی خفیف در دوران بارداری غیر طبیعی نیست اما اگر رژیم غذایی مناسبی نداشته باشید ممکن است شدت پیدا کند.

گریپ فروت به دلیل ویتامین C فراوان موجود در آن به جذب بهتر آهن در بدن کمک کرده و خطر تشدید کم خونی را کاهش می دهد، اگرچه کنترل کم خونی در دوران بارداری به روشی مطمئن تر از صرفا مصرف میوه های غنی از ویتامین C نیاز دارد.

7. آسم

رژیم های غذایی سرشار از ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به آسم را کاهش می دهند، کنترل بیماری آسم در دوران بارداری از آن جهت اهمیت دارد که ابتلای مادر به این بیماری ممکن است رشد جنین را تحت تاثیر قرار دهد.

گریپ فروت به دلیل داشتن فلاونوئیدها و لیکوپن فراوان موجود در آن ممکن است به کنترل بیماری آسم کمک کند.

8. تراکم استخوانی

مصرف منظم آب گریپ فروت می تواند به حفظ تراکم استخوانی کمک کند. این اثر به لیمونوئیدهای موجود در گریپ فروت قرمز نسبت داده شده که دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالا بوده و سرعت تجزیه ترنور استخوانی را کاهش می دهند.

9. یبوست

آبرسانی کافی بدن در دوران بارداری به خصوص در ماه های تابستان اهمیت زیادی دارد، از آن جا که گریپ فروت در مقایسه با بسیاری از میوه ها محتوای آب بیشتری دارد (91 درصد) و سرشار از الکترولیت ها می باشد به عنوان یکی از درمان های طبیعی موثر برای کم آبی بدن شناخته شده است.

فیبر فراوان موجود در این میوه نیز به رفع یبوست که از مشکلات شایع بارداری می باشد کمک می کند.

10. سرماخوردگی و آنفلوآنزا

ویتامین C نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری هایی همچون سرماخوردگی و آنفلوآنزا دارد.

گفته شده یک گرم گریپ فروت خام حاوی 38 میلی گرم ویتامین C می باشد و ترکیبات آنتی اکسیدانی فلاونوئیدی در خود گنجانده که همگی برای تقویت ایمنی بدن خانم های باردار مفید می باشد.

11. دیابت و مشکلات قند خون

دیابت بارداری از مشکلات جدی در این دوران می باشد که خطر اضافه وزن نوزاد حین تولد و سایر عوارض زایمان را افزایش می دهد.

گریپ فروت از میوه های با شاخص گلیسمی و بار گلیسمی پایین است که به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی عالی به گزینه ای ایده آل برای کنترل دیابت بارداری تبدیل شده است.

همچنین به نظر می رسد آب گریپ فروت تازه نه تنها مقاومت به انسولین را بهبود می بخشد بلکه به کنترل وزن نیز کمک می کند.

آیا آب گریپ فروت برای بارداری مفید است؟

گفته شده مصرف میوه کامل بهتر از آب میوه می باشد اما اگر ترجیح می دهید به جای میوه گریپ فروت، آب آن را میل کنید تنها به دنبال آب میوه های پاستوریزه باشید زیرا آب میوه های غیر پاستوریزه خطر بروز عفونت های باکتریایی را افزایش می دهند که می تواند به مشکلات جدی در دوران بارداری منجر شود.

ناگفته نماند آب میوه های تجاری فراوری شده و بسته بندی نیز صد در صد مفید و بی خطر نیستند و ممکن است در تولید آن ها از افزودنی های مضر استفاده شده باشد، همچنین ارزش غذایی آن ها در مقایسه با آب میوه طبیعی و میوه گریپ فروت بسیار ناچیز می باشد.

در صورتی که در منزل اقدام به تهیه آب گریپ فروت کرده اید آن را صاف نکنید تا فیبر موجود در نوشیدنی از دست نرود.

حتما قبل از افزودن آب گریپ فروت به رژیم غذایی خود با یک متخصص تغذیه مشورت کنید به خصوص اگر از داروهای خاص استفاده می کنید زیرا این نوشیدنی می تواند به تداخلات دارویی کشنده منجر شود.

در دوران بارداری چه تعداد گریپ فروت بخوریم؟

برای گریپ فروت خام خصوصا در دوران بارداری دوز مشخصی وجود ندارد اما به نظر می رسد مصرف روزانه نصف یک گریپ فروت متوسط (پس از مشورت با پزشک) بی خطر باشد.

نحوه مصرف گریپ فروت در بارداری

برای افزودن گریپ فروت به برنامه غذایی خود می توانید این میوه را به آب میوه تازه، اسموتی ها، سالاد میوه یا ماست اضافه کنید.

عوارض جانبی گریپ فروت برای دوران بارداری

مصرف بیش از حد گریپ فروت می تواند به جفت جنین آسیب رسانده و تغییراتی در رشد جنین ایجاد کند.

افرادی که به بیماری های کلیوی، بیماری کبدی، زخم معده و اثنی عشر یا سیستیک مبتلا هستند یا سابقه آلرژی دارند لازم است از مصرف این میوه اجتناب کنند.

خانم های بارداری که داروی خاص مصرف می کنند قبل از خوردن گریپ فروت لازم است حتما با پزشک خود مشورت کنند.

مصرف این میوه با معده خالی توصیه نمی شود.

سوالات رایج درباره گریپ فروت

آیا علاقه به خوردن گریپ فروت نشانه پسر دار شدن است؟

مردمان قدیم معتقد بودند هوس خوردن غذاهای ترش مزه مانند گریپ فروت نشانه پسر بودن نوزاد است اما بدون شک این پیش بینی دقیق و علمی نمی باشد.

آیا مصرف عصاره هسته گریپ فروت در دوران بارداری ایمن است؟

خیر! عصاره هسته گریپ فروت برای فیبرو بلاست های پوست (سلول های موجود در لایه درم) سمی بوده و نباید مصرف شود.

بیشتر بخوانید : خواص انار در دوران بارداری

منبع: momjunction

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا