خواص چای سیاه؛ 25 خاصیت چای سیاه برای سلامتی و پوست و مو

خواص چای سیاه در طب سنتی
خواص چای سیاه در طب سنتی

چای سیاه چیست؟

چای سیاه پس از آب پرمصرف ترین نوشیدنی جهان است که از برگ های گیاه چای (نام علمی : Camellia sinensis) به دست می آید؛ یعنی همان گیاهی که برای تهیه انواع دیگر چای از جمله چای ماسالا، چای سفید، چای سبز و چای اولانگ هم استفاده می شود.

پس از برداشت، برگ های گیاه چای خشک می شوند تا رطوبت خود را کامل از دست بدهند، در مرحله بعد برگ ها در معرض دمای بالا قرار می گیرند تا فرآیند اکسیداسیون بر روی آن ها کامل انجام شده و خشک شوند.

چای سیاه به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش التهاب بدن کمک می کند، فشار خون بالا را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را از بین می برد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید چای سیاه برای سلامتی بدن، لاغری و پوست و مو بیشتر آشنا شوید؛

خواص چای سیاه برای پوست و مو

1. درمان عفونت های پوستی

مقادیر بالای کاتچین ها و فلاونوئید های موجود در چای سیاه خطر ابتلا به عفونت های پوستی را کاهش داده و درمان این بیماری ها را تسریع می کند.

2. جوان سازی پوست صورت

آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های موجود در چای سیاه به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شوند.

دانشمندان دریافته اند که چای سیاه باعث کاهش بیان ژنی می شود که کلاژن پوست را تجزیه می کند به همین دلیل گفته می شود که چای سیاه نسبت به انواع دیگر چای بهتر در کاهش چین و چروک پوست صورت موثر است.

3. آکنه و جوش صورت

گفته می شود که چای سیاه به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد التهاب طبیعی که دارد خطر ابتلا به آکنه و جوش صورت را کاهش می دهد.

4. ضد آفتاب طبیعی

محققان دریافته اند که نوشیدن چای سیاه به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد، می تواند پوست صورت را در برابر اشعه UV نور خورشید محافظت کرده و خطر ابتلا به آفتاب سوختگی را کاهش دهد.

5. درمان لکه های پوستی

چای سیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است که می تواند به سم زدایی بدن کمک کرده و لکه های پوستی را از بین ببرد.

ماسک چای سیاه برای صورت

توجه : در منابع معتبر توصیه شده است که پیش از گذاشتن هرگونه ماسک بر روی پوست صورت و نواحی حساس بدن، ابتدا مقدار کمی از آن را بر روی پوست بازو مالیده و پس از 20 دقیقه بشویید.
چنانچه پس از گذشت حداقل 24 الی 48 ساعت پوست شما واکنش آلرژیک نشان نداد، می توانید آن را بر روی سایر نقاط بدن نیز استفاده کنید.

هر روز مقداری چای سیاه دم کشیده و سرد شده را با یک پد پنبه ای بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید بماند تا خشک شود.

این ماسک را برای 4 هفته استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

6. سیاهی و پف زیر چشم

کافئین موجود در چای سیاه به بهبود گردش خون در پوست زیر چشم کمک کرده و باعث درمان سیاهی و پف زیر چشم می شود.

ماسک چای سیاه کیسه ای برای دور چشم

دو عدد چای سیاه کیسه ای را به مدت 2 تا 3 دقیقه درون یک فنجان آب داغ بیندازید و بگذارید بماند تا دم بکشد، چای های کیسه ای را خارج کرده و درون فریزر بگذارید تا یخ شوند. حالا هر کدام از کیسه ها را بر روی یک چشم بگذارید و اجازه دهید 20 دقیقه بماند سپس بردارید و صورت را با آب سرد بشویید.

7. درمان ریزش مو

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در چای سیاه به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و ریزش مو را درمان می کند.

8. تقویت و افزایش رشد مو

دانشمندان ژاپنی تأیید کرده اند که چای سیاه چینی با تقویت فولیکول های مو به افزایش رشد آن ها کمک می کند.

ماسک چای سیاه برای مو

مقداری چای سیاه دم کشیده را بر روی مو ها و پوست سر خود ماساژ دهید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید.

9. نرم کننده طبیعی مو

چای سیاه یک نرم کننده طبیعی مو محسوب می شود که به درخشان تر و نرم تر شدن موی سر کمک می کند.

10. رنگ موی طبیعی

چای سیاه به دلیل رنگ قرمز و سیاهی که دارد می تواند به خوش رنگ تر شدن مو های قهوه ای طبیعی کمک کند.

همچنین ترکیب حنا و چای سیاه برای درمان سریع تر مو های خاکستری و سفید مفید می باشد.

چای سیاه برای رنگ مو

مقداری حنا را با چای سیاه دم کشیده و گرم ترکیب کنید و بر روی مو های خود بمالید، بگذارید 1-2 ساعت بماند و سپس با آب گرم و شامپو مخصوص مو های رنگ شده بشویید.

فواید دارویی و درمانی چای سیاه برای سلامتی

فواید دارویی دمنوش چای سیاه
فواید دارویی دمنوش چای سیاه

11. سلامت قلب

چای سیاه به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید هایی که دارد به بهبود سلامت قلب کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، انفارکتوس قلبی و ایسکمی را کاهش می دهد.

یک مطالعه نشان داده افرادی که روزانه تا سه فنجان چای سیاه مصرف کردند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی در آن ها تا 11٪ کاهش پیدا کرده است.

12. کلسترول خون

برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف پنج فنجان چای سیاه در روز ممکن است باعث کاهش 11 درصدی کلسترول بد خون یا LDL در افراد مبتلا به کلسترول خون بالا شود.

13. فشار خون

یک مطالعه نشان داده افرادی که به مدت 6 ماه 3 فنجان چای سیاه در روز مصرف کرده اند، کاهش قابل توجهی در فشار خون بالا (سیستولیک و دیاستولیک) داشته اند.

14. معده و دستگاه گوارش

گفته می شود که چای سیاه خطر ابتلا به زخم معده را کاهش داده و به سلامت مری و دستگاه گوارش کمک می کند.

مطالعات نشان داده اند که پلی فنول های موجود در چای سیاه ممکن است با افزایش رشد باکتری های خوب و مهار رشد باکتری های بد در روده شوند. علاوه بر این، چای سیاه حاوی خواص ضد میکروبی دارد که به سلامت روده ها کمک کرده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

همچنین نوشیدن چای سیاه خطر ابتلا به اسهال را تا 20 درصد کاهش داده و برای درمان آن مفید می باشد.

15. سکته مغزی

مطالعات نشان داده است که نوشیدن چای سیاه خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد؛ این یافته ها نشان داده افرادی که روزانه بیشتر از چهار فنجان چای سیاه مصرف می کنند خطر ابتلا به سکته مغزی تا 32 درصد در آن ها کاهش می یابد.

16. قند خون و دیابت

یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داده که چای سیاه به دلیل مقادیر بالای تی فلاوین و کاتچین هایی که دارد حساسیت به انسولین را بهبود بخشیده و با کاهش قند خون خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

17. سرطان

پلی فنول های موجود در چای سیاه ممکن است باعث القای مرگ سلول های سرطانی یا آپوپتوز و کاهش رشد سلول های سرطانی شوند.

مطالعات در آمریکا نشان می دهد که مصرف روزانه 2 فنجان چای سیاه به دلیل مقادیر بالا تی فلاوین هایی که دارد خطر ابتلا به سرطان تخمدان را در زنان تا 30 درصد کاهش می دهد.

18. تقویت تمرکز و حافظه

چای سیاه حاوی مقادیر قابل توجهی کافئین و اسید آمینه ای به نام ال تیانین است که به تقویت تمرکز و حافظه کمک می کنند.

تحقیقات در دانشگاه ملی سنگاپور نشان می دهند که کافئین موجود در چای سیاه خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش می دهد.

در برخی منابع آمده که چای سیاه خطر ابتلا به آلزایمر را هم کاهش می دهد اما هنوز هیچ مطالعه دقیقی در این مورد صورت نگرفته است.

19. تقویت سیستم ایمنی بدن

چای سیاه به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به عفونت و بیماری های مزمن را کاهش می دهد.

دانشمندان تایید کرده اند که آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی موجود در چای سیاه دارای خواص ضد میکروبی قوی هستند و می توانند به پیشگیری و درمان بیماری های باکتریایی خطرناک از جمله سیاه زخم هم کمک کنند.

20. پوکی استخوان

دانشمندان می گویند که نوشیدن چای سیاه به طور قابل ملاحظه ای تراکم استخوان ها را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به شکستگی و پوکی استخوان را کاهش می دهد.

21. لاغری و کاهش وزن

دانشمندان دانشکده پزشکی دیوید گفن در کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا دریافتند که چای سیاه با کاهش التهاب بدن به لاغری و کاهش وزن کمک کرده و باعث کاهش چربی شکم می شود.

22. سنگ کلیه

گفته می شود که نوشیدن چای سیاه می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را تا 8٪ کاهش دهد.

با این وجود متخصصان توصیه می کنند که افراد مبتلا به سنگ کلیه قبل از مصرف چای سیاه با پزشک خود مشورت کنند.

23. درمان آسم

آسم ناشی از التهاب و تورم لوله های تنفسی یا لوله های برونش است، چینی ها معتقدند که نوشیدن چای سیاه به دلیل فلاونوئید ها و کافئینی که دارد به بهبود عملکرد ریه کمک کرده و به درمان آسم کمک می کند.

24. استرس و افسردگی

بر اساس یک مطالعه انجام شده در دانشگاه کالج لندن، چای می تواند هورمون های استرس را در بدن کاهش داده و با بهبود آرامش اعصاب به درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک کند.

25. بهداشت دهان و دندان

چای سیاه به دلیل خواص ضد میکروبی قوی که دارد و همچنین به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها خطر ایجاد پلاک های دندانی و ابتلا به پوسیدگی دندان ها را کاهش می دهد. علاوه بر این فلوراید موجود در چای سیاه خطر پوسیدگی دندان را کاهش می دهد.

چای سیاه با کاهش باکتری های ایجاد کننده بوی بد دهان باعث رفع بوی بد دهان می شود.

عوارض و مضرات چای سیاه

مسمومیت

زیاده روی در مصرف چای به دلیل مقادیر بالای کافئین که دارد می تواند باعث مسمومیت شود که با علائمی مانند اسهال، یبوست، اضطراب، بی خوابی، تکرر ادرار و گاهی تشنج شود.

گلوکوم

کافئین موجود در چای سیاه باعث افزایش فشار داخل چشم می شود و این می تواند باعث تشدید بیماری علائم در افراد مبتلا به بیماری گلوکوم شود.

بارداری و شیردهی

متخصصان توصیه می کنند که زنان باردار و شیرده نباید روزانه بیشتر از 3 فنجان چای سیاه مصرف کنند؛ زیاده روی در مصرف چای سیاه ممکن است باعث سقط جنین و زایمان زودرس در دوران بارداری شود.

کم خونی

چای سیاه می تواند جذب آهن بدن را کاهش دهد و خطر ابتلا به کم خونی فقر آهن را افزایش دهد به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که افراد در معرض خطر کم خونی (نوزادان و کودکان، زنان باردار، زنان و دختران جوان که قاعده می شوند) از زیاده روی در مصرف چای سیاه اجتناب کنند.

طبع چای سیاه چیست؟

طبع چای سیاه گرم است یا سرد؟
طبع چای سیاه گرم است یا سرد؟

مزاج چای سیاه سرد و خشک می باشد. چای سیاه سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، فولات، منگنز، سدیم، پتاسیم، فلوراید، اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 و تی فلاوین است.

چای سیاه بومی کشور چین است اما در حال حاضر چین و هند بزرگترین تولید کنندگان چای سیاه جهان شناخته می شوند. چای سیاه در هند از برگ های گیاه Camellia assamica تولید می شود که طعم قوی تری نسبت به چای چینی که از برگ های گیاه Camellia sinensis تهیه می شود، دارد.

نام چای سیاه ممکن است به رنگ برگ های چای که سیاه یا قهوه ای تیره هستند، مربوط باشد اما جالب است که چای سیاه پس از دم کشیدن به رنگ نارنجی یا کهربایی تیره در می آید به همین دلیل چینی ها به آن چای قرمز یا هونگ چا هم می گویند.

انواع چای سیاه

چای سیاه آنهویی کیمون، فوجین مین هونگ، دارجلینگ، آسام، سیلان، نیلاگیری و کنیایی از انواع معروف چای سیاه در جهان محسوب می شوند.

طرز تهیه چای سیاه

آب را درون یک کتری به جوش آورید. (توصیه می شود که آب را بین دمای 93 تا 100 درجه سانتیگراد گرم کنید)

درون یک قوری حدود 2 تا 3 گرم (1 قاشق چای خوری) برگ های خشک شده چای سیاه را که خوب شسته اید بریزید. (به ازای 200 میلی لیتر آب جوش حدود 1 قاشق چای خوری چای سیاه اضافه کنید)

حالا آب جوش کتری را بر روی برگ های چای سیاه بریزید و درب آن را بگذارید، اجازه دهید 3 تا 5 دقیقه بماند تا خوب دم بکشد.

چای سیاه را از صافی رد کرده و درون یک فنجان بریزید.

چای سیاه را می توانید با عسل طبیعی، خرما، کشکمش و توت خشک به عنوان شیرین کننده میل کنید.

جالب است بدانید که هر فنجان چای سیاه حدود 47.4 گرم کافئین دارد.

طریقه مصرف چای سیاه

  • چای سیاه به عنوان ماده ی اولیه برای تهیه انواع چای های ترکیبی از جمله چای ارل گری، لیدی گری، چای صبحانه انگلیسی، چای صبحانه ایرلندی، چای رز سیاه و چای راشن کاراوان استفاده می شود
  • چای سیاه را می توان با زنجبیل، دارچین، زعفران، وانیل، گل محمدی، پرتقال و لیمو ترش ترکیب نموده و دمنوش های گیاهی خوشمزه تهیه کرد
  • در آمریکا چای سیاه را برای تهیه آیس تی یا چای سرد استفاده می کنند
  • چای سیاه را می توان به عنوان ماسک مو و صورت استفاده کرد

میزان مصرف چای سیاه در روز

بیشتر افراد می توانند روزانه تا 3 یا 4 فنجان چای سیاه بنوشند. حداکثر میزان مصرف چای سیاه تا 5 فنجان در روز عنوان شده است.

بهترین زمان مصرف چای سیاه

چای سیاه را هرگز با معده خالی استفاده نکنید چون ممکن است بر روی کبد تاثیر گذاشته و به آن آسیب برساند و همچنین مصرف آن بلافاصله بعد از غذا می تواند مانع جذب آهن شود.

در حالت ایده آل، می توانید چای سیاه را 2 ساعت قبل یا بعد از هر وعده ی غذایی و 2 ساعت قبل از خواب مصرف کنید.

منابع : healthlinestylecraze – draxe

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا