خواص دارویی نعناع دشتی برای سلامتی و طریقه مصرف آن

خواص نعناع دشتی
خواص نعناع دشتی

پونه سنبله ای چیست؟

اسپرمینت (به انگلیسی : Spearmint) و (نام علمی : Mentha spicata)که به نام های پونه سنبله ای و نعناع دشتی هم شناخته می شود یکی از انواع گیاهان دارویی معطر و خوشبو و از گونه های نعناع می باشد که برگ های آن نیزه ای شکل و بدون کرک هستند.

پونه سنبله ای به دلیل مقادیر بالای این آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، لیمونن و ویتامین C که دارد به تعادل هورمون های بدن کمک می کند، باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت شده و برای بهبود هضم غذا مفید می باشد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید دمنوش و روغن پونه سنبله ای برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

فواید دارویی و درمانی پونه سنبله ای برای بدن

1. معده و دستگاه گوارش

اسپرمینت به دلیل مقادیر بالای یک ترکیب گیاهی به نام کاروون که دارد معمولا برای درمان سو هاضمه، حالت تهوع، استفراغ و احتباس گاز استفاده می شود.

کاروون مانع از انقباضات عضلانی در دستگاه گوارش می شود و می تواند به درمان ناراحتی معده کمک کند.

در یک مطالعه هشت هفته ای بر روی 32 فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) مشخص شد افرادی که مکمل حاوی اسپرمینت را مصرف می کنند درد، ناراحتی و نفخ شکم کمتری نسبت به دیگران دارند.

این گیاه دارویی همچنین ممکن است تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی را کاهش دهد.

2. منبع غنی آنتی اکسیدان ها

پونه سنبله ای حاوی مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدان هاست، ترکیباتی که با کاهش رادیکال های آزاد بدن خطر ابتلا به استرس اکسیداتیو و بیماری هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی را کاهش می دهند.

3. تعادل هورمون های زنانه

مطالعات انجام شده در زنان نشان داده که دمنوش اسپرمینت با بهبود تعادل هورمون های زنانه می تواند به درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و کیست تخمدان کمک کند.

4. تقویت حافظه

برخی شواهد نشان می دهد که نعناع دشتی به بهبود عملکرد یادگیری و تقویت حافظه کمک می کند. مطالعات در انسان ها نشان داده که جویدن آدامس با طعم نعناع ممکن است به بهبود حافظه کمک کند.

5. درمان عفونت های باکتریایی

پونه سنبله ای دارای خواص ضد میکروبی قوی است و با کاهش باکتری های عامل بوی بد دهان، به سلامت دهان و رفع بوی بد آن کمک کرده و خطر پوسیدگی دندان ها را کاهش می دهد.

6. قند خون و دیابت

مطالعات نشان داده که چای اسپرمینت به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند.

7. استرس و اضطراب

در طب سنتی کشور های آمریکای جنوبی از دمنوش پونه سنبله ای به دلیل خواص آرام بخش طبیعی که دارد برای کاهش استرس و اضطراب و درمان بی خوابی شبانه استفاده می شود.

8. درمان درد آرتریت

مطالعات نشان داده که استفاده از روغن پونه سنبله ای به صورت موضعی به دلیل خواص ضد درد و آرام بخش طبیعی که دارد می تواند به درمان درد آرتروز (آرتریت زانو) کمک کند.

9. فشار خون

برخی مطالعات نشان داده که مقادیر بالای کاروون موجود در پونه سنبله ای باعث کاهش فشار خون بالا در افراد شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

خواص پونه سنبله ای برای مو

10. رفع مو های زاید صورت در زنان

دمنوش پونه سنبله ای در طب سنتی برای رفع مو های زائد صورت در زنان استفاده می شود؛

سطح بالای هورمون های مردانه و یا آندروژن ها اعث افزایش مو های زاید در صورت زنان می شود. پونه سنبله ای به کاهش هورمون تستوسترون در بدن زنان کمک کرده و مو های زائد را درمان می کند.

عوارض و مضرات پونه سنبله ای

آلرژی و حساسیت

روغن پونه سنبله ای در برخی افراد ممکن است باعث آلرژی و حساسیت شود که با علائمی مانند بثورات پوستی، تحریک گلو، سردرد و سرگیجه مشخص می شود.

دوران بارداری و شیردهی

هنوز اطلاعات دقیقی از اثر پونه سنبله ای بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل توصیه می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف دمنوش و روغن آن اجتناب کنند.

طریقه مصرف پونه سنبله ای

برگ های تازه و خشک شده پونه سنبله ای را برای تهیه چای و دمنوش و همچنین قطره خوراکی به کار می برند.

از پونه سنبله ای برای تهیه نوعی روغن ضروری استفاده می شود.

همچنین از پونه سنبله ای برای تهیه انواع دهانشویه، خمیر دندان، آدامس و آبنبات استفاده می کنند.

در ادامه بخوانید : خواص دمنوش نعناع فلفلی برای لاغری

منابع : healthlinemedicalnewstoday

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا