گیلاس قهوه چیست و چه فوایدی دارد؟

عکس میوه درخت قهوه
خواص میوه قهوه چیست؟

میوه قهوه چیست؟ | فواید میوه قهوه | نحوه مصرف | عوارض جانبی

کمتر کسی است که لوبیاهای قهوه ای رنگ و دوست داشتنی قهوه را نشناسد و طعم بی نظیر آن ها را نچشیده باشد اما بسیاری از ما با میوه قهوه که از گیاه قهوه به دست می آید و در فرایند سنتی تولید قهوه دور ریخته می شود آشنا نیستیم و چیزی درباره خواص آن نمی دانیم.

میوه قهوه که به خصوص در سال های اخیر مورد توجه محققان حوزه سلامت قرار گرفته و به عنوان یک سوپر میوه جدید دسته بندی شده دارای خواص زیادی است که از جمله آن ها می توان به خاصیت آنتی اکسیدانی قوی، حفظ سلامت قلب و کاهش چربی های بدن اشاره کرد.

اگر کنجکاو هستید درباره این میوه و فواید آن بیشتر بدانید در ادامه مطلب کوکا را همراهی کنید.

میوه قهوه چیست؟

میوه قهوه نوعی میوه سنگی است که از گیاه قهوه به دست می آید و به نام هایی همچون گیلاس قهوه یا توت قهوه نیز به شهرت رسیده است.

این میوه معمولا کوچک و سبز بوده و طی فرایند بلوغ، سایه های قرمز یا بنفش رنگ روی پوست آن ظاهر می شود.

لوبیای قهوه که از آن برای تهیه نوشیدنی استفاده می شود درون میوه قرار گرفته و در واقع دانه آن محسوب می شود که در فرایند تولید قهوه استخراج شده و میوه ها معمولا دور ریخته می شوند.

با این حال امروزه از این میوه نیز به عنوان مکمل محبوب و ماده مورد استفاده در نوشیدنی ها استفاده می شود.

خواص و فواید میوه قهوه

میوه قهوه فواید متعددی برای سلامتی دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. سرشار از آنتی اکسیدان

میوه قهوه سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات پلی فنلی است که به خنثی سازی فعالیت رادیکال های آزاد کمک کرده و خطر آسیب های سلولی و ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند.

میوه قهوه حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی متعددی همچون روتین، اسید کلروژنیک، پروتوکاتکویک اسید و گالیک اسید است و مصرف آن به بهبود عملکرد ایمنی و کند شدن رشد سلول های سرطانی کمک می کند.

2. سلامت مغز

به نظر می رسد میوه قهوه از عملکرد مغز حمایت کرده و باعث کند شدن ظهور علائم پیری می شود، احتمالا این ویژگی از افزایش سطح فاکتور نورون‌ زایی مشتق ‌شده از مغز که نوعی پروتئین ضروری برای بقا و رشد سلول های عصبی در مغز است نشات می گیرد.

از آن جا که سطح این پروتئین معمولا در افراد مبتلا به آلزایمر کمتر است مصرف میوه قهوه می تواند به سلامت این بیماران کمک کند.

3. کاهش چربی ها

مصرف میوه قهوه ممکن است باعث تجزیه سلول های چربی و کاهش تولید چربی های بدن شود زیرا این میوه منبع خوب اسید کلروژنیک است که به دلیل توانایی اش در کاهش وزن و افزایش چربی سوزی بدن مورد توجه قرار گرفته و به نظر می رسد از افزایش وزن و چربی های بدن جلوگیری می کند.

نحوه مصرف میوه قهوه

میوه قهوه در اشکال مختلف از جمله عصاره، قرص و کپسول در برخی داروخانه ها عرضه می شود و از عصاره آن اغلب در مکمل هایی که برای بهبود سلامت مغز و افزایش سطح انرژی تولید می شوند بهره می برند.

به نظر می رسد مصرف روزانه دوزهای 100 تا 800 میلی گرم از این مکمل ها بی خطر باشد اگرچه تاکنون دوز رسمی برای آن ها اعلام نشده است.

میوه قهوه گاهی در نوشیدنی ها از جمله ترکیبات آب میوه ای و همچنین تهیه دمنوش کاسکارا یا چای گیلاس قهوه استفاده می شود، این دمنوش از پوست خشک میوه قهوه به دست می آید.

از آن جا که استفاده موضعی از این میوه به کاهش التهاب و بهبود بافت های پوستی کمک می کند، از آن در تهیه برخی محصولات مراقبت از پوست نیز استفاده می کنند.

عوارض جانبی میوه قهوه

هنوز مشخص نیست مصرف میوه قهوه در طولانی مدت برای بدن بی خطر است یا خیر، اما به نظر می رسد مصرف مقادیر متوسط این میوه خطری به دنبال نداشته باشد.

فراموش نکنید این میوه حاوی کافئین است که مقدار دقیق آن با توجه به محصول، دوز و فرم آن متفاوت است و معمولا بسیار کمتر از مقدار کافئین موجود در قهوه معمولی می باشد با این حال لازم است افرادی که به کافئین حساسیت دارند یا به هر دلیل مصرف کافئین را کاهش داده اند در مصرف آن احتیاط کنند.

اگر دچار بیماری های زمینه ای هستید یا داروی خاصی مصرف می کنید حتما قبل از مصرف این میوه با پزشک مشورت کنید.

منبع: healthline

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
جاوید
مدیر سایت، نویسنده و مترجم، سردبیر و سئو کار ارشد سایت کوکا