خواص دارویی قارچ گانودرما برای سلامتی و طریقه مصرف آن

خواص قارچ گانودرما یا ریشی
خواص قارچ گانودرما یا ریشی

قارچ گانودرما چیست؟

قارچ گانودرما لوسیدوم یا قارچ جان افزا از انواع قارچ های خوراکی یک ساله فوق العاده پرخاصیت از تیره تابان پوستان است که طی قرن های طولانی در طب سنتی چینی از میوه و ریشه ی آن برای درمان انواع دردها و بیماری ها استفاده شده است.
قارچ گانودرما برای درمان سرطان، ام اس، دیابت و لاغری به شهرت رسیده و برای زیبایی و سلامت پوست و مو عالی است.
در ادامه قصد داریم شما را با خواص قارچ گانودرما و طریقه مصرف آن بیشتر آشنا کنیم؛ با کوکا همراه باشید.

+ طریقه مصرف

خواص قارچ گانودرما برای پوست و مو

1. آکنه و جوش صورت

قارچ گانودرما لوسیدوم به دلیل خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی که دارد برای پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.

همچنین قارچ گانودرما به سم زدایی و پاک سازی بدن به سلامت پوست و درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

2. پسوریازیس

قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد با تقویت سیستم ایمنی بدن به درمان بیماری خود ایمنی پسوریازیس کمک می کند.

قارچ گانودرما به دلیل خواص ضد التهابی که دارد برای درمان خشکی پوست و خارش ناشی از پسوریازیس مفید است.

3. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی موجود در قارچ گانودرما با افزایش گردش خون به کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

4. تقویت و افزایش رشد مو

قارچ گانودرما به دلیل خواص ضد التهابی که دارد باعث بهبود گردش خون در بدن شده و با تقویت فولیکول های مو به تقویت و افزایش رشد موی سر کمک می کند.

همچنین قارچ گانودرما با افزایش گردش خون در پوست سر از سفیدی زودرس مو ها جلوگیری می کند.

5. درمان ریزش مو

استرس و رادیکال های آزاد دو دلیل اصلی ریزش مو هستند، قارچ گانودرما غنی از آنتی اکسیدان هاست که رادیکال های آزاد را از بین برده و با درمان استرس به درمان ریزش مو کمک می کند.

فواید دارویی و درمانی قارچ گانودرما برای بدن

فواید دارویی و درمانی قارچ گانودرما
فواید دارویی و درمانی قارچ گانودرما

6. مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس

ام اس یا مالتیپل اسکلروزیس یکی از بیماری های خود ایمنی است، قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای پلی ساکارید هایی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به ام اس را کاهش داده و به درمان علائم ام اس کمک می کند.

7. دیابت و قند خون

مطالعات متعدد نشان داده که ترکیبات موجود در قارچ گانودرما می تواند قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد، اما نمی تواند تاثیری بر روی قند خون ناشتا داشته باشد.

یک تحقیق نشان داده که مصرف قارچ گانودرما به مدت 12 هفته با افزایش هوموگلوبین خون عوارض جانبی دیابت نوع دو را کاهش می دهد.

پلی ساکارید های موجود در قارچ گانودرما با افزایش سطح انسولین به تنظیم قند خون در بدن کمک می کنند.

8. لاغری و کاهش وزن

تحقیقات نشان داده که قارچ گانودرما حاوی مواد فعالی است که با افزایش متابولیسم و افزایش سوخت و ساز بدن به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

علاوه بر این مقادیر بالای پلی ساکارید های موجود در قارچ گانودرما باعث سم زدایی و پاک سازی بدن شده و با بهبود هضم غذا باعث لاغری و کاهش و وزن افراد می شود.

9. ویتیلیگو یا پیسی

قارچ گانودرما با تقویت سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری و درمان بیماری بیماری ویتیلیگو (پیسی یا برص) مفید می باشد.

10. تیروئید

مقادیر قابل توجه آنتی اکسیدان ها و ویتامین D موجود در قارچ گانودرما به بهبود عملکرد غده ی تیروئید کمک کرده و خطر ابتلا به کم کاری با پر کاری تیروئید را کاهش می دهد.

11. میگرن

یک تحقیق نشان داده که کمبود اکسیژن در مغز می تواند باعث بروز میگرن شود، محققان می گویند که قارچ گانودرما به دلیل خواص ضد التهابی که دارد با افزایش اکسیژن رسانی به مغز برای پیشگیری و درمان سردرد شدید میگرنی مفید می باشد.

12. ایدز

قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای تری ترپن های موجود در آن دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد قارچی قوی بوده و با از بین بردن ویروس HIV برای پیشگیری و درمان ایدز مفید می باشد.

13. سرطان

قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای بتاگلوکان و آنتی اکسیدان ها (پلی ساکارید ها و پلی ترپنوئید ها) که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با افزایش تعداد گلبول های سفید خون برای پیشگیری و درمان انواع سرطان مفید می باشد؛

یک مطالعه بر روی زنان مبتلا به سرطان پستان نشان داده افرادی که قارچ گانودرما مصرف کرده بودند تا 59 درصد بیشتر شانس بهبودی پیدا کردند.

گفته شده که قارچ گانودرما با اثر بر روی ترشح هورمون تستوسترون باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات می شود.

برخی تحقیقات نشان داده که مصرف قارچ گانودرما به مدت یک سال تعداد و اندازه تومور روده بزرگ را کاهش می دهد.

تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف قارچ گانودرما تومورهای ریه را کاهش نمی دهد اما با تقویت سیستم ایمنی بدن، کیفیت زندگی در افراد مبتلا به سرطان ریه را بهبود می بخشد.

تحقیقات در بیماران سرطانی نشان می دهد که قارچ گانودرما می تواند برای کاهش عوارض جانبی شیمی درمانی مانند ضعف سیستم ایمنی بدن و تهوع مفید باشد.

14. استرس، اضطراب و افسردگی

تحقیقات در ژاپن نشان می دهد که مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی موجود در قارچ گانودرما با افزایش ترشح هورمون های شادی آور و بهبود عملکرد مغز به درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک می کند.

همچنین قارچ گانودرما برای درمان بی خوابی، خستگی و افزایش انرژی بدن هم مفید می باشد.

15. کلسترول خون و قلب

یک مطالعه نشان داده که مصرف قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای گانودریک اسید موجود در آن به کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بالای خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، سکته قلبی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد.

کلسترول بالای خون، گاهی اوقات ناشی از اختلالات تیروئید و یا استرس شدید باشد. تحقیقات نشان داده که قارچ گانودرما به تعادل هورمون ها در بدن کمک کرده و به تقویت سیستم قلبی عروقی کمک می کند.

16. فشار خون

مقادیر بالای تری ترپن های موجود در قارچ گانودرما باعث کاهش التهاب در رگ های خون و شریان ها شده و به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.

محققان می گویند که مصرف قارچ گانودرما به مدت 2 هفته باعث کاهش قابل ملاحظه ای در فشار خون بالا می شود.

17. آلرژی و آسم

تری ترپن های موجود در قارچ گانودرما دارای خواص ضد آلرژی بوده و با تقویت سیستم ایمنی بدن به عنوان یک درمان طبیعی برای حساسیت، آلرژی و آسم در نظر گرفته می شود.

علاوه بر این پلی ساکارید های موجود در قارچ گانودرما توانایی آنتی بادی ها برای مبارزه با باکتری ها و ویروس هایی که باعث واکنش های آلرژیک می شوند را بهبود می بخشند.

18. کبد

یک مطالعه در سال 2013 نشان می دهد که قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها باعث سم زدایی و پاک سازی کبد شده و خطر ابتلا به بیماری های کبد مانند هپاتیت B، کبد چرب و سیروز کبدی ناشی از نوشیدن الکل را کاهش می دهد.

19. عفونت ادراری

قارچ گانودرما به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی که دارد برای سم زدایی و پاک سازی مثانه و دستگاه ادراری مفید بوده و عفونت ادراری را درمان می کند.

20. روماتیسم و آرتروز

گانودرما دارای خواص ضد التهابی است که تورم و درد ناشی از روماتیسم و آرتروز را کاهش می دهد.

طبع قارچ گانودرما

طبیعت قارچ گانودرما سرد و تر است. قارچ گانودرما لوسیدوم حاوی بیش از 400 ماده ی مغذی مختلف از جمله بتا گلوکان، استرول های گیاهی، پلی ساکارید و تری ترپن ها، پتاسیم، فسفر، کلسیم، ویتامین A، ویتامین های B، ویتامین C، ویتامین D و ویتامین E می باشد.

طریقه مصرف قارچ گانودرما

به گفته برخی از کارشناسان بهترین روش مصرف قارچ گانودرما به صورت چای و دمنوش، هر روز صبح ناشتا و با معده خالی می باشد.

با وجود اینکه قارچ گانودرما خوراکی است، اما به دلیل مزه ی تلخی که دارد بیشتر به صورت خشک شده، پودر، تنتور و چای استفاده می شود.

در طب سنتی چینی قارچ گانودرما را به طور کامل خشک کرده و سپس به قطعات کوچک خرد می کنند و از آن برای تهیه سوپ، قهوه و دمنوش قارچ گانودرما استفاده می کنند.

نکته ای که بهتر است فراموش کنید اینکه حتما از قارچ گانودرما ارگانیک و تا حد امکان از نوع ژاپنی آن استفاده کنید.

طرز تهیه دمنوش قارچ گانودرما

1-2 تکه بزرگ قارچ گانودرما خشک شده را با یک تکه شیرین بیان (برای رفع تلخی دمنوش قارچ گانودرما) بردارید و در یک قوری آب جوش بیندازید، بگذارید حداقل 15 دقیقه بجوشد (می توانید بین 1 تا 3 ساعت هم آن را بجوشانید)، از روی اجاق بردارید و بگذارید سرد شود و سپس بنوشید.

قوری شما بهتر است از جنس استیل مرغوب و یا چینی باشد.

مقدار مصرف قارچ گانودرما

مقدار مصرف قارچ گانودرما با توجه به سن، جنس و سلامتی بدن مشخص می شود؛

اگر از قارچ گانودرمای تازه استفاده می کنید تنها مجاز به مصرف 25 تا 100 گرم در روز هستید.

برای استفاده از قارچ خشک شده این مقدار 10 برابر کاهش یافته و تنها می توانید 2.5 تا 10 گرم در روز استفاده کنید.

عوارض و مضرات قارچ گانودرما

  • قارچ گانودرما برای سلامتی مفید بوده و تاکنون گزارشی درباره ی عوارض جانبی و مضرات آن منتشر نشده اما اگر با مصرف قارچ گانودرما دچار خشکی دهان، خارش گلو، سرگیجه، خارش، آبریزش و خونریزیی بینی، سو هاضمه و معده در، مدفوع خونی یا بثورات پوستی شدید، مصرف آن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر شما از دارو های کاهش دهنده ی فشار خون و رقیق کننده های خون استفاده می کنید بهتر است در مصرف قارچ گانودرما احتیاط کنید چون می تواند فشار خون و خطر خونریزی را افزایش دهد
  • قارچ گانودرما ممکن است در افراد مبتلا به زخم معده باعث خونریزی معده شود

جنین، زنان باردار و زنان شیرده

توصیه می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی بهتر است از مصرف قارچ گانودرما اجتناب کنند چون هنوز مطالعات دقیقی از اثرات این قارچ بر روی جنین، زنان باردار و زنان شیرده صورت نگرفته است.

آکنه و جوش صورت

زیاده روی در مصرف قارچ گانودرما ممکن است باعث آکنه و جوش صورت شود.

همه چیز درباره قارچ گانودرما

عکس قارچ گانودرما
عکس قارچ گانودرما

قارچ گانودرما (به انگلیسی : با نام Lingzhi mushroom یا reishi mushroom و با نام علمی Ganoderma lucidum) شناخته می شود. گانودرما لوسیدوم خود از زیر مجوعه های قارچ های گانودرما شناخته می شود.

در زبان محلی چینی به آن لینگ ژی یا لینگ زی و در زبان ژاپنی به آن قارچ ری شی می گویند.

شش نوع مختلف قارچ گانودرما به رنگ های قرمز، بنفش، سبز، سفید، زرد و سیاه در طبیعت یافت می شود اما بیشتر تحقیقات علمی بر روی قارچ گانودرما قرمز صورت گرفته است.

قارچ گانودرما در زبان چینی به معنی ” قارچ درخت زندگی ” نام دارد، این اسم اهمیت این قارچ را در چین نشان می دهد به طوری که در بیشتر آثار هنری و دیوار معابد در چین آثاری از این قارچ شگفت انگیز به چشم می خورد. چینی ها معتقدند قارچ گانودرما نماد زندگی شاد، شانس، سلامتی و طول عمر است.

نحوه پرورش قارچ گانودرما

قارچ گانودرما بیشتر بر روی چوب های پوسیده ی درختان جنگلی رشد می کند، اما پیدا کردن این نوع قارچ بسیار سخت و دشوار است به همین دلیل آن ها را به صورت پرورشی تولید و عرضه می کنند.

در ادامه بخوانید : خواص قارچ کامبوجا

منابع : healthlinedraxestylecrazewebmd

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
نسرین
نویسنده، مترجم و علاقه مند به موضوعات سبک زندگی، فرهنگ و هنر و سرگرمی