دانستنی های جالب درباره ببر سفید

دانستنی در مورد ببر سفید
دانستنی در مورد ببر سفید

مشخصات ظاهری | خصوصیات رفتاری | محل زندگی | غذا | دشمن | زاد و ولد | طول عمر | خطر انقراض | حقایق جالب

ببر سفید که به نام ببر سفید بنگال نیز شناخته شده یکی از شگفت انگیزترین و زیباترین گربه های بزرگ است که به دلیل خز سفید رنگش به شهرت رسیده و در واقع از زیر گونه های ببر و نوعی ببر بنگال می باشد.

این حیوان که حاصل تغییرات ژنتیکی است بومی شبه قاره هند بوده و روزگاری در حیات وحش و جنگل های آسیایی زندگی می کرده است اما امروزه جزو حیوانات بسیار نادر محسوب می شود که سال هاست در طبیعت وحش دیده نشده و تنها تعداد معدودی از آن در باغ وحش ها و اسارت وجود دارد.

در ادامه قصد داریم درباره این زیبای وحشی و نحوه زندگی و خصوصیات ظاهری و رفتاری اش صحبت کنیم، با کوکا همراه باشید.

مشخصات ظاهری ببر سفید

عکس ببر سفید بنگال
عکس ببر سفید بنگال

ببر سفید جزو حیوانات اصلی در چرخه زیست طبیعت محسوب نمی شود و به وجود آمدن آن به ژن مغلوب معیوب در ببرهای بنگال وابسته است که از والدین به توله ها منتقل می شود، اگرچه امروزه در برخی باغ وحش ها و با دخالت انسان این گونه ببر متولد می شود.

این حیوان بر خلاف گونه های سفید رنگ برخی حیوانات به زالی مبتلا نمی باشد بلکه خز سفید آن نتیجه فقدان رنگدانه ای به نام فئو ملانین است که در ببرهای نارنجی رنگ به طور طبیعی وجود دارد. این اتفاق بسیار نادر است و از هر 10 هزار تولد تنها یک بار رخ می دهد.

به علاوه برای به دنیا آوردن یک توله ببر سفید هر دو والدین باید ژن مغلوب غیر رایج و خاصی را داشته باشند.

این گوشتخوار درنده حیوانی بزرگ و قدرتمند است که وزن آن تا 300 کیلو و طول بدنش به بیش از 3 متر می رسد و مانند سایر گونه های ببر دارای نوارهای سیاه یا قهوه ای تیره روی بدنش است که به طور عمودی بر راستای بدنش قرار گرفته اند و در هر ببر منحصر به فرد می باشد.

ژن عامل تغییر رنگ پوست این حیوان که از والدین به توله ها می رسد باعث شده ببر سفید به جای چشم سبز یا زرد که در ببرهای بنگال دیده می شود چشم های آبی رنگ داشته باشد.

ببر سفید اگرچه به دلیل خز زیبایش به شهرت رسیده اما همین ظاهر شگفت انگیز مانع استتار و پنهان شدن حیوان در جنگل ها می شود.

خصوصیات رفتاری ببر سفید

عکس ببر سفید
عکس ببر سفید

ببر سفید نیز مانند سایر گونه های ببر یک حیوان منزوی و مرموز است که بسیار آرام و پنهانی حرکت می کند، همچنین با این که حیوان شب گرد محسوب نمی شود اما اغلب شب ها به دنبال شکار می رود. این خصلت های ببر سفید در کنار شنوایی و بینایی عالی باعث شده این حیوان در اکثر تلاش هایش برای شکار موفق عمل کند.

ببر سفید قلمروی وسیعی برای خودش انتخاب کرده و آن را با ادرار و پنجه روی درختان علامت گذاری می کند، گفته شده وسعت این قلمرو می تواند بیش از 190 کیلو متر مربع باشد.

اگرچه این حیوان به جز فصل جفت گیری در سایر اوقات انزوا طلب است اما قلمرویش به خصوص در مناطقی که طعمه های زیادی در آن ها یافت می شود می تواند با چند ببر سفید ماده هم پوشانی داشته باشد اما دو ببر سفید نر هرگز حضور یکدیگر را در یک قلمرو تحمل نمی کنند و کارشان به مبارزه خواهد کشید!

محل زندگی ببر سفید

در گذشته های دور ببر سفید در اکثر سرزمین های هند و کشورهای اطراف آن می زیسته است اما به خصوص طی صد سال گذشته دامنه زیستگاه این موجود به طرز چشمگیری کاهش یافت.

امروزه ببر بنگال معمولی در جمعیت های کمتر در هند، نپال، بوتان و بنگلادش زندگی می کند که اگرچه جمعیتش به سرعت در حال کاهش است اما هم چنان به عنوان پر جمعیت ترین گونه ببر دنیا محسوب می شود.

همان طور که قبلا اشاره کردیم در حالت طبیعی احتمال تولد یک توله ببر سفید بسیار پایین است، کاهش سریع تعداد ببرهای بنگال این احتمال را به مراتب کمتر نیز کرده به طوری که حدود پنجاه سال است ببر سفید در حیات وحش دیده نشده است.

زیستگاه های این حیوان را جنگل های گرمسیری، مرداب های حرا و جنگل های مرطوب و بارانی که از پوشش گیاهی انبوه و منبع خوب آب شیرین برخوردار هستند تشکیل می دهد.

غذای ببر سفید

ببر سفید نیز همانند سایر گونه های ببر یک حیوان گوشت خوار است، به این معنا که فقط از گوشت حیوانات دیگر تغذیه می کند. غذای این حیوان را در درجه اول علف خواران بزرگ مانند گوزن، گراز وحشی، گاو و بز تشکیل می دهند.

ببر سفید برای راحتی در شکار طعمه هایش سازگاری هایی با طبیعت پیدا کرده که از جمله آن ها می توان به سرعت و قدرت بالا و داشتن چنگال ها و دندان های تیز و بلند اشاره کرد.

دشمن ببر سفید

ببر سفید در راس زنجیره غذایی محیط پیرامون خود قرار دارد و به دلیل هیکل درشت و قدرت بالایش هیچ شکارچی برای آن وجود ندارد.

با این حال انسان ها از دیرباز تاکنون به دلایل مختلف این حیوان را شکار کرده اند و با کشاورزی و ساخت و سازهای مسکونی، زیستگاه های طبیعی این حیوان را از بین برده اند که باعث کاهش منابع غذایی و جمعیت این حیوان شده است.

زاد و ولد ببر سفید

توله ببر سفید
توله ببر سفید

برای تولد یک توله ببر سفید باید هر دو ببر سفید نر و ماده ژن مورد نظر را داشته باشند. ببرهای سفید نر و ماده با غرش و استشمام رایحه بدن جذب هم شده و بعد از جفت گیری از هم جدا می شوند.

دوره بارداری ببر حدود 3 ماه و نیم طول می کشد، ببر سفید ماده حداکثر 5 توله به دنیا می آورد که هنگام تولد نابینا هستند و وزن هر یک تقریبا 1 کیلوگرم می باشد. خز این توله ها ممکن است سفید یا نارنجی رنگ باشد.

توله ها تا حدود 2 ماهگی فقط شیر می خورند، بعد از این مدت می توانند از گوشتی که مادرشان برای آن ها تهیه کرده تغذیه کنند و بعد از 4 ماه از شیر گرفته می شوند.

توله ببرها به مرور راه و رسم شکار کردن را از مادر خود یاد می گیرند و در حدود 18 ماهگی او را ترک می کنند تا زندگی مستقل خود را در جنگل آغاز می کنند.

طول عمر ببر سفید

طول عمر ببر سفید در حیات وحش حدود 12 سال است و در اسارت افزایش می یابد.

خطر انقراض ببر سفید

ببر سفید بنگال گونه ای است که امروزه در فهرست حیوانات در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.

برآورد شده در دوره ای از تاریخ حدود 100 هزار ببر در جنگل ها و مرداب های حرا آسیا زندگی می کرده اند که امروزه تعداد آن ها به کمتر از 8 هزار ببر رسیده است. از این میان حدود 2 هزار ببر از نوع بنگال هستند و به نظر می رسد ببر سفیدی در طبیعت وحش وجود ندارد.

حقایق جالب درباره ببر سفید

  • به نظر می رسد عمر ببر سفید کوتاه تر از ببر بنگال معمولی باشد اگرچه هیچ شواهدی در این باره در طبیعت وجود ندارد.
  • یکی از بزرگ ترین دلایل کمیاب شدن ببر سفید این است که ثروتمندان علاقه زیادی به نگهداری آن به عنوان یک حیوان خانگی خارق العاده و عجیب دارند.
  • ببر سفید یکی از سازگارترین شکارچیان طبیعت در جنگل های آسیا است زیرا نه تنها در دویدن بسیار سریع و چابک است بلکه شناگر خوبی بوده و می تواند برای شکار طعمه اش رودخانه ها و تالاب ها را طی کند.
  • این ببر بر خلاف گونه های سفید رنگ برخی حیوانات، زال یا آلبینیسم محسوب نمی شود زیرا هنوز رنگدانه هایی دارد که باعث ایجاد رنگ در خز حیوان می شود، مثلا برخی ببرهای سفید در خز سفید رنگ خود سایه نارنجی دارند.
  • به نظر می رسد ببر سفید در مقایسه با خویشاوند نارنجی رنگ خود رشد سریع تری دارد، آن ها از بدو تولد بزرگ تر بوده و این الگو را تا سال های بزرگسالی ادامه می دهند به طوری که در سنین 2 تا 3 سالگی کاملا بالغ به نظر می رسند.
  • نوارهای روی بدن ببرها مانند اثر انگشت منحصر به فرد است و هیچ دو ببر طرح یکسانی ندارند. این نوارها بخشی از رنگدانه های پوستی این حیوان هستند، به عبارت دیگر اگر خز حیوان تراشیده شود نوارها هم چنان قابل مشاهده هستند.
  • ببر سفید نیز مانند گربه های سیامی و خرگوش های هیمالیا دارای آنزیم خاصی است که در صورت قرار گرفتن در سرما رنگ پوستش را تیره تر می کند. اعتقاد بر این است که علت این مسئله ضعف سیستم ایمنی بدن می باشد که به وضعیت ژنتیکی این حیوان مرتبط می باشد.

منبع: a-z-animals

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا