علت بوی عرق بدن | بوی بد عرق زیر بغل و بدن نشانه چیست؟

عرق‌ کردن یا تعریق به خارج شدن مایعی به نام عرق از غدد عرق در بدن گفته می شود که طبیعی ترین راه برای تنظیم دمای بدن است. عرق شامل آب، اوره و مواد بوداری مانند دی متیل فنول و تترا متیل فنول می باشد.

غدد عرق بیشتر در سینه ها، اندام های تناسلی و کشاله ران، پلک ها، زیر بغل و کف پا قرار گرفته اند. در ادامه با ما همراه باشید تا با دلایل بوی بد عرق بدن و زیر بغل بیشتر آشنا شوید!

علت بوی بد عرق بدن
علت بوی بد عرق بدن

بوی عرق بدن ناشی از چیست؟

بوی عرق به دلیل افزایش هورمون های بدن، بعد از رسیدن به سن بلوغ در افراد ایجاد می شود. عرق تقریبا بی بو است، اما باکتری های موجود بر روی پوست در رطوبت ناشی از تعریق بدن، فعال شده و با تولید مواد زائد متابولیسمی مانند کراتین باعث بوی بد عرق بدن می شوند.

هنگامی که غدد عرق بیش از حد فعال باشند، تعریق افزایش پیدا می کند. باکتری هایی که در این نواحی بر روی پوست بدن زندگی می کنند، با تجزیه ی پروتئین های موجود در عرق به اسید پروپیونیک و اسید ایزوالریک، باعث بوی بد عرق بدن می شوند.

بوی بد عرق بدن بیشتر در پاها، کشاله ران، زیر بغل، اندام های تناسلی، اطراف مقعد، مو های زاید بدن، ناف و پشت گوش ایجاد می شود.

علت بوی بد عرق بدن و زیر بغل چیست؟

هیپر هیدروز، بهداشت ضعیف، کمبود مواد مغذی در بدن، چاقی و افزایش وزن، مشکلات گوارشی از جمله یبوست مزمن، مصرف غذا های تند، اختلالات متابولیک ژنتیکی، بیماری های کبد و دیابت از علل اصلی بوی بد عرق در بدن هستند.

علت بوی بد عرق پا چیست؟

بیشتر افراد، در طول روز کفش و جوراب می پوشند که باعث افزایش تعریق پا می شود. عرق کردن پا، رطوبت کافی برای فعالیت های باکتری هایی که عرق را تجزیه می کنند، فراهم کرده و باعث بوی بد پا می شود.

همچنین رطوبت باعث افزایش رشد قارچ ها در پا می شود که آن ها هم باعث ایجاد بوی بد پا می شوند.

علت بوی بد عرق بدن در بارداری و پس از زایمان

  1. به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری، بوی عرق به ویژه در ناحیه تناسلی و زیر بغل تشدید می شود. در واقع پس از بارداری، بدن یک زن مقدار زیادی از هورمون های استرادیول را تولید می کند که باعث بوی بد عرق می شود.
  2. افزایش وزن، بزرگتر شدن جنین و بالا رفتن دمای بدن باعث می شود که بدن بیشتر عرق کند و بوی بد عرق بدن تشدید می شود.
  3. مصرف برخی دارو ها و غذا هایی مانند سیر و پیاز، بوی بد عرق بدن در دوران بارداری را تشدید می کنند.
  4. بوی بد عرق بدن پس از زایمان برای این است که نوزاد به راحتی مادر خود را پیدا کرده و از شیر او تغذیه کند. هنگامی که نوزاد متولد می شود، شنوایی و بینایی بسیار ضعیف و حس بویایی در او بسیار قوی می باشد.

مواد غذایی که باعث بوی بد عرق بدن می شوند

گوشت قرمز

مقادیر قابل توجهی از پروتئین گوشت قرمز، توسط عرق از بدن دفع می شود. باکتری های پوست، با تجزیه این پروتئین ها و تولید اسید باعث بوی بد عرق بدن می شود.

نوشیدنی های الکلی

نوشیدنی های الکلی به راحتی جذب بدن شده و اسید استیک حاصل از تجزیه ی آن ها از طریق عرق دفع شده و باعث بوی بد عرق بودن می شود.

کلم ها

مقادیر بالای گوگرد در کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ سبز و بنفش و کلم بروکسل توسط عرق از بدن خارج شده و باعث تشدید بوی بد عرق می شود.

ماهی

مقادیر بالای کولین موجود در ماهی توسط عرق از بدن دفع شده و باعث بوی بد عرق بدن (بوی ماهی) می شود.

غذا های تند

غذا های تند به دلیل مقادیر بالای فلفل حاوی سولفور هستند که مقداری از آن توسط عرق از بدن دفع شده و باعث بوی بد عرق بدن می شود.

هله هوله

هله هوله ها حاوی مقادیر بالای چربی هستند که می توانند باعث افزایش کلسترول خون شده و تعریق و بوی بد عرق بدن را تشدید می کنند.

مارچوبه

در برخی افراد مصرف مارچوبه می تواند با تولید سولفور باعث تشدید بوی بد عرق شود.

مواد غذایی که بوی بد عرق بدن را رفع می کنند

جعفری و گشنیز

تحقیقات نشان داده که مصرف جعفری و گشنیز پس از هر وعده ی غذایی، نه تنها باعث کاهش تعریق می شود بلکه به دلیل مقادیر بالای کلروفیل موجود در آن ها، بوی بد عرق بدن را هم رفع می کند.

چای سبز

چای سبز یکی از بهترین نوشیدنی های طبیعی برای سم زدایی و پاک سازی بدن می باشد. نوشیدن چای سبز تعریق را کاهش داده و بوی بد عرق را رفع می کند.

راه های جلوگیری از بوی بد عرق بدن

شاید جالب باشد بدانید که بیشتر غدد عرق زیر بغل و کف پا قرار گرفته اند، برای جلوگیری از بوی بد عرق بدن بهتر است؛

زیر بغل را همیشه تمیز بشویید. توصیه می شود که برای تمیز کردن زیر بغل از صابون های ضد باکتری استفاده شود.

مو های زاید زیر بغل را بزنید. مو های زیر بغل باعث می شوند که فرد بیشتر عرق کند و در نتیجه باعث تشدید بوی بد عرق بدن می شوند.

دئودورانت یا ضد عرق قوی استفاده کنید. دئودورانت ها پوست را اسیدی تر می کنند و با کاهش فعالیت غدد عرق، از بوی بد عرق بدن جلوگیری می کنند. بد نیست بدانید، برخی مطالعات نشان داده که دئودورانت ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان و سرطان پروستات را تشدید کند.

جلوگیری از بوی بد پا

  1. برای جلوگیری از بوی بد پا، توصیه می شود که هر روز پاها را با آب گرم بشویید
  2. بیشتر از جوراب های نخی و پنبه ای استفاده کنید
  3. کفش هایی را انتخاب کنید که یا چرم باشد یا از مواد غیر پلاستیکی ساخته شده باشد
  4. سنگ پا بکشید. سنگ پا، سلول های مرده و باکتری های عامل بوی بد پا را از بین می برد

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

گاهی اوقات برخی بیماری ها ممکن است باعث تشدید تعریق و بوی بد عرق بدن شوند، در این شرایط بهتر است که هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

به عنوان مثال در بیماری پرکاری تیروئید و در دوران یائسگی، تعریق تشدید می شود. در بیماری های کلیوی به دلیل مقادیر بالای سموم در خون و دیابت به دلیل مقادیر بالای کتون ها در خون، بوی عرق تغییر می کند.

اگر؛

  • شب ها بیشتر عرق می کنید
  • بدون اینکه فعالیتی داشته باشید، بیش از حد عرق می کنید
  • عرق سرد دارید
  • عرق کردن، زندگی روزانه شما را دچار اختلال کرده است
  • اگر عرق بدن شما بوی متفاوتی نسبت به گذشته دارد

بهتر است هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

منابع : mensjournalmedicalnewstoday

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
نسرین
نویسنده، مترجم و علاقه مند به موضوعات سبک زندگی، فرهنگ و هنر و سرگرمی