چرا زردچوبه پادشاه ادویه هاست؟

درمان کم خونی، سرطان، بیماری های عفونی و پیشگیری از حمله ی قلبی از فواید زردچوبه برای بدن هستند.

فواید و خواص زردچوبه
فواید و خواص زردچوبه

زردچوبه از زمان‌های بسیار دور به‌عنوان ترکیبی ضد التهاب، ضد درد، ضد میکروب و از بین‌برنده نفخ در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این ادویه که در طب سنتی در گروه گیاهان دارویی جای می‌گیرد، حاوی چربی‌های ضروری مانند کیمن و ترمرون است. ترکیباتی پلی‌فنولی موجود در زردچوبه باعث ایجاد رنگ زرد مایل به نارنجی در آن شده‌اند. زردچوبه، سرشار از آنتی‌اکسیدان و فاقد کلسترول است. از این رو می‌تواند نقش بسزایی در کنترل سطح چربی بد خون یا همان LDL داشته باشد. ویتامین‌های گروه B، مخصوصا ویتامین‌های B6،‌ B3 و B2 از مهم‌ترین دارایی‌های زردچوبه هستند. به‌طوری که هر 100 گرم از این ادویه می‌تواند 1.80 میلی‌گرم یا 138 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین B6 را تامین کند. این ویتامین می‌تواند در درمان بیماری‌هایی مانند سنگ کلیه و کم‌خونی سیدروبلاستیک، موثر باشد. هر 100 گرم از ریشه تازه زردچوبه هم حاوی حدود 23.9 میلی‌گرم ویتامین C است. این ویتامین محلول در آب می‌تواند باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن بشود و رادیکال‌های آزاد که ترکیبات مضری هستند را از بدن بیرون بکند. کلسیم، آهن، روی، ویتامین E، منگنز و پتاسیم هم از دیگر دارایی‌های ارزشمند این ادویه خوش‌عطر هستند. به‌همین خاطر هم می‌توان زردچوبه را ترکیب موثری برای پیشگیری از ابتلا به کم‌خونی، اختلالات ذهنی، سرطان‌ها، بیماری‌های عفونی، حمله قلبی و افزایش فشار خون دانست./ سلام دکتر