خواص چای کامبوجا؛ 15 خاصیت نوشیدنی کامبوجا و طریقه مصرف آن

خواص نوشیدنی کامبوجا چیست
خواص چای و نوشیدنی کامبوجا

کامبوجا چیست؟

کامبوچا که به در طب سنتی عنوان اکسیر تقویت کننده سیستم ایمنی بدن هم شناخته می شود، از حدود 2000 سال پیش توسط مردم چین و ژاپن مورد استفاده قرار می گیرد.

برخی افراد گمان می کنند که کامبوجا نوعی قارچ است اما باید بدانید که در واقع ترکیب نوعی مخمر و باکتری با چای سیاه یا سبز و شکر را نوشیدنی کامبوجا می گویند.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی خواص کامبوجا برای سلامتی بدن و روش استفاده از آن بیشتر آشنا شوید؛

خواص کامبوجا برای پوست و مو

1. جوان سازی پوست صورت

نوشیدنی کامبوجا به دلییل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به بهبود کشش پوست کمک کرده و با کاهش چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

2. درمان آکنه و جوش صورت

خواص ضد میکروبی قوی کامبوجا، باکتری های ایجاد کننده آکنه را از بین برده و به درمان جوش صورت کمک می کند.

کامبوجا دارای خواص ضد التهابی طبیعی است که قرمزی پوست ناشی از آکنه و جوش صورت را درمان می کند.

3. آب رسان طبیعی پوست

کامبوجا مقادیر بالای رطوبت دارد که باعث آب رسانی و رطوبت رسانی طبیعی پوست شده و خطر خشکی پوست را کاهش می دهد.

4. درمان شوره سر

کامبوجا دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی قوی است که خارش پوست سر را کاهش داده و به درمان شوره مو کمک می کند.

عکس حباب قارچی شکل کامبوجا
در حین فرآیند تخمیر یک حباب قارچی شکل بر روی سطح نوشیدنی تشکیل می شود که در واقع یک کلنی زنده هم زیستی باکتری و مخمر یا (SCOBY) و می توان از آن برای تخمیر کامبوجای تازه نیز استفاده کرد.

فواید دارویی و درمانی کامبوجا برای بدن

5. قند خون و دیابت

برخی تحقیقات نشان می دهد که نوشیدنی کامبوجا به کاهش سطح قند خون و درمان علائم دیابت نوع 2 کمک می کند؛ در طب سنتی گفته می شود که کامبوجا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش قند خون کمک کرده و باعث بهبود عملکرد کبد و کلیه در افراد مبتلا به دیابت می شود.

با این حال برخی مطالعات نشان داده که کامبوجا ممکن است باعث کاهش شدید قند خون یا هیپوگلیسمی شود، پس افراد دیابتی بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنند.

6. لاغری و کاهش وزن

یک تحقیق در سال 2008 نشان داده که اگر کامبوجا با چای سبز تهیه شود، به افزایش چربی سوزی بدن کمک کرده و می تواند به لاغری و کاهش وزن افراد چاق کمک کند.

7. چربی خون و قلب

در طب سنتی از کامبوجا برای کاهش چربی خون (تری گلیسرید و کلسترول خون بالا) استفاده می شود که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

8. کبد چرب

آنتی اکسیدان های موجود در کامبوچا به سم زدایی و بهبود عملکرد کبد کمک کرده، التهاب کبد را کاهش می دهند و خطر ابتلا به بیماری های خطرناک از جمله کبد چرب را از بین می برند.

9. معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای پروبیوتیک ها و آنزیم های موجود در کامبوجا به بهبود هضم غذا کمک می کند، زخم معده را درمان کرده و با افزایش عملکرد روده به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

برخی مطالعات نشان می دهد که کامبوجا به دلیل مقادیر بالای پروبیوتیک ها که دارد به درمان اسهال و سندروم روده تحریک پذیر کمک می کند.

10. تیروئید

در برخی منابع آمده که نوشیدنی کامبوجا به تعادل هورمون های تیروئید کمک کرده و برای درمان بیماری هایی مانند هاشیموتو (بیماری خود ایمنی کم کاری تیروئید) مفید می باشد.

11. فشار خون

برخی از مردم بومی در چین و ژاپن معتقدند که کامبوجا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارد به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.

12. ام اس (مالتیپل اسکلروزیس)

برخی افراد معتقدند که کامبوجا به دلیل خواص ضد التهابی که دارد و با تقویت سیستم ایمنی بدن به درمان بیماری ام اس (مالتیپل اسکلروزیس) و بهبود علائم آن کمک می کند.

13. تقویت سیستم ایمنی بدن

تحقیقات دانشگاه لتونی در سال 2014 نشان داده که چای کامبوجا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها به تقویت سیستم ایمنی و افزایش انرژی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری عفونی را کاهش می دهد.

کامبوجا دارای خواص ضد باکتری قوی بوده و با از بین بردن باکتری های سالمونلا و اشرشیا کولی، خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را کاهش می دهد.

اسید استیک موجود در کامبوجا خواص ضد میکروبی داشته و خطر ابتلا به بیماری های عفونی را کاهش می دهد.

14. سرطان

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در کامبوجا به دلیل خواص ضد التهابی که دارد به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با افزایش سم زدایی بدن، خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش می دهد.

15. استرس، اضطراب و افسردگی

مقادیر بالای ویتامین های B به ویژه ویتامین B12 موجود در کامبوجا به افزایش سطح انرژی بدن کمک کرده و باعث تقویت حافظه و بهبود سلامت روانی می شود؛ تحقیقات نشان می دهد که کامبوجا با کاهش استرس واضطراب به پیشگیری و درمان افسردگی کمک می کند.

یک تحقیق در سال 2017 نشان داده که پروبیوتیک های موجود در کامبوجا به درمان افسردگی کمک می کنند.

16. پاک سازی ریه ها

دانشمندان چینی کشف کردند که استشمام کامبوچا به پاک سازی و سم زدایی ریه ها از ذرات سیلیس کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های ریوی را کاهش می دهد.

17. پوکی استخوان

کامبوجا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند پوکی استخوان را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات کامبوجا

دوران بارداری و شیردهی

هنوز مطالعات دقیقی از اثر کامبوجا بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف کامبوجا اجتناب کنند.

نوزادان و کودکان

هنوز تحقیقاتی دباره ی اثر کامبوجا بر روی نوزادان و کودکان صورت نگرفته به همین دلیل توصیه می شود که از دادن کامبوجا به نوزادان و کودکان جدا اجتناب کنید.

کلیه

زیاده روی در مصرف کامبوجا خطر ابتلا به اسیدوز را در افراد مبتلا به بیماری های مزمن کلیه افزایش می دهد.

دندان ها

کامبوجا خاصیت اسیدی بالایی دارد که می تواند به دندان ها آسیب بزند و مینای دندان را از بین ببرد به همین دلیل توصیه می شود که بعد از هر بار نوشیدن کامبوجا، دهان را با آب بشویید.

آلرژی و حساسیت

برخی افراد با نوشیدن کامبوجا ممکن است دچار آلرژی و حساسیت شوند که با علائمی مانند التهاب، تهوع و سوزش سر دل مشخص می شود.

اسهال

زیاده روی در مصرف شربت کامبوجا به دلیل مقادیر بالای کافئین که دارد ممکن است باعث اسهال شود.

اچ آی وی / ایدز

افرادی که سیستم ایمنی بدن آن ها ضعیف است مانند افراد مبتلا به ایدز بهتر است از مصرف کامبوجا اجتناب کنند چون ممکن است باعث ابتلا به عفونت های باکتریایی در آن ها شود.

همانطور که گفتیم نوشیدنی کامبوچا دارای مقادیر بالای باکتری ها و مخمر های مفید برای بدن است اما برخی از همین باکتری های مفید ممکن است باعث بیماری در افراد مبتلا به ایدز شوند.

طبع کامبوجا

نوشیدنی کامبوجا غنی از آنتی اکسیدان ها، پروبیوتیک ها، کافئین، سرکه، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B6، فولات و ویتامین B12 می باشد.

طریقه مصرف کامبوجا

طریقه و روش مصرف کامبوجا
طریقه مصرف کامبوجا

شما می توانید از چای کامبوجا برای تهیه انواع نوشیدنی های خوشمزه استفاده کنید؛

نوشیدنی کامبوجا با طعم بلوبری و زنجبیل : یک فنجان بلوبری و یک بند انگشت زنجبیل تازه رنده شده را به چای کامبوجا اضافه کنید و بگذارید تا یک هفته بماند و آماده ی مصرف شود.

نوشیدنی کامبوجا با طعم بلوبری و وانیل : یک فنجان بلوبری و یک تکه وانیل تازه را به بطری چای کامبوجا اضافه کنید و بگذارید یک هفته بماند.

لیموناد زنجبیلی کامبوجا : یک لیوان لیموناد (شربت آبلیمو) و یک بند انگشت زنجبیل تازه رنده شده را به بطری چای کامبوچا اضافه کنید و بگذارید یک هفته بماند.

لیموناد کامبوجا : یک لیوان لیموناد (شربت آبلیمو) را به بطری چای کامبوچا اضافه کنید و بگذارید یک هفته بماند.

نوشیدنی کامبوجا با طعم توت فرنگی و ریحان : در یک ظرف توت فرنگی ها را با ریحان خرد شده و مقداری آب و شکر بگذارید خوب بپزند. پس از سرد شدن به چای کامبوجا اضافه کنید و بگذارید یک هفته بماند.

نوشیدنی کامبوجا با طعم تمشک و لیمو ترش : یک فنجان تمشک تازه و آب یک لیمو ترش تازه را به چای کامبوجا اضافه کنید و بگذارید یک هفته بماند تا طعم بهتری پیدا کند.

نوشیدنی کامبوجا با طعم پرتقال : یک لیوان آب پرتقال تازه را به شیشه چای کامبوجا اضافه کنید و بگذارید یک هفته بماند.

نوشیدنی کامبوجای قهوه : یک نوشیدنی خنک و خوشمزه برای روز های گرم تابستانی. برای تهیه این نوشیدنی کافی است که برای تهیه نوشیدنی کامبوجا، به جای استفاده از چای سیاه یا سبز از قهوه استفاده کنید.

نوشیدنی کامبوجا و آب هویج : یک لیوان آب هویج تازه را به یک بطری چای کامبوجا اضافه کنید و بگذارید یک هفته بماند.

نوشیدنی کامبوجا و هلو : در چای کامبوجا 2 عدد هلو رسیده را خرد کنید و بگذارید یک هفته بماند تا برسد و خوش طعم شود.

مقدار مصرف روزانه نوشیدنی کامبوجا

برای جلوگیری از عوارض جانبی توصیه می شود که روزانه بین 200 تا 400 میلی لیتر نوشیدنی ارگانیک کامبوجا استفاده کنید.

توجه داشته باشید که نوشیدنی های پاستوریزه، پروبیوتیک ها که عامل بسیاری از خواص مفید کامبوجا هستند را ندارند.

ارزش غذایی کامبوجا (500 میلی لیتر نوشیدنی)

  • کالری : 60
  • قند : 6 گرم

منابع : draxemedicalnewstoday