خالکوبی یا تاتو کردن روی بدن چه خطرات و عوارضی دارد؟

عوارض تاتو یا خالکوبی چیست؟

تاتو، پدیده ای که این روزها شبکه های اجتماعی همچون قارچی مهلک، وقت و هزینه و سلامتی شماری از هموطنان را نابود می کنند، از منظر پزشکی، به دلایل بسیاری منع شده است که در ادامه، با مقدمه که در بالا به آن اشاره کردیم، توجه شما را به 14 علت دوری از آن جلب می کنیم.

معایب خالکوبی
معایب خالکوبی

حساسیت و واکنش های آلرژیک

رنگ های مورد استفاده برای تتو یا خالکوبی – به ویژه رنگ های قرمز، سبز، زرد و آبی – می توانند باعث ایجاد حساسیت یا واکنش های آلرژیک پوستی مانند خارش در ناحیه ی خالکوبی شده شوند. یک تحقیق در سال 2015 نشان داده که 22 درصد از افرادی که خالکوبی یا تاتو کرده اند تا یک ماه دچار خارش شدید بوده اند.

رنگ های تیره تر مانند رنگ مشکی و بنفش کمتر باعث واکنش های آلرژیک می شوند.

عفونت های پوستی

شایع ترین عفونت های پوستی مرتبط با خالکوبی یا تاتو به وسیله ی باکتری های استافیلوکوک اورئوس و پسودوموناس ایجاد می شوند که از گونه های مقاوم به آنتی بیوتیک هستند و به راحتی درمان نمی شوند.

از دیگر اختلالات پوستی ناشی از خال کوبی می توان به سارکوئیدوز و لیکن پلان (یک بیماری التهابی پوستی که در اثر واکنش های خود ایمنی در بدن ایجاد می شود و باعث ایجاد لکه های بنفش بر روی پوست می شود) اشاره کرد.

کلوئید و گرانولوم

همه خوش شانس نیستند، گاهش اوقات تاتو می تواند باعث ایجاد کلوئید در ناحیه ی اطراف خالکوبی یا تاتو شود، کلوئید یک زائده ی صورتی رنگ پوستی است که در اثر تجمع کلاژن ایجاد می شود.

گاهی اوقات در اطراف تاتو یا خالکوبی ممکن است توموری التهابی از جوانه های گوشتی به نام گرانولوم ایجاد شود، گرانولوم در اثر التهاب در سیستم لنفاوی بدن ایجاد می شود.

هپاتیت و ایدز

اگر تجهیزات استفاده شده برای تاتو یا خالکوبی آلوده باشند، می توانند باعث ایجاد بیماری های خونی مانند ایدز،  هپاتیت B و هپاتیت C شوند.

تداخل در نتیجه ی MRI

در برخی مواقع جوهر خالکوبی یا تاتو حاوی آهن می باشد که هنگام MRI می تواند باعث تورم، سوزش یا سوختگی در ناحیه ی خالکوبی شود، در بعضی مواقع رنگ های به کار رفته برای تاتو می توانند با کیفیت تصویر MRI تداخل ایجاد کنند.

سرطان پوست

شاید باورش برای شما هم سخت باشد اما بهتر است بدانید که یک تحقیق در سال 2012 در دانمارک نشان می دهد که تاتو یا خالکوبی در برخی افراد باعث ایجاد سرطان پوست می شود، گفته می شود که باریم، مس و جیوه موجود در برخی جوهر های تاتو باعث سمی و آلوده شدن خون و در نتیجه سرطان پوست می شود.

گرفتگی عضلات

کارشناسان آمریکایی معتقدند که خالکوبی یا تاتو بر روی بدن، باعث کاهش توانیی بدن برای تولید عرق و در نتیجه دفع بیشتر سدیم می شود به همین دلیل بدن در برابر تغییرات دمایی ناتوان شده و احتمال گرفتگی عضلات افزایش می یابد.

عوارض و مضرات تاتو ابرو

درد شدید پس از تاتو، از دست داد چهره ی طبیعی، عفونت های ناشی از باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک استافیلوکوک، ایدز و هپاتیت A، B، C، آلرژی و حساسیت پوستی، کلوئید و ریزش شدید ابرو ها پس از تاتو از عوارض و مضرات تاتو ابرو هستند.

عوارض و مضرات تاتو خط لب و رژ لب

بهتر است بدانید که تاتو یا خالکوبی خط لب و رژلب یکی از خطرناک ترین انواع تاتو محسوب می شود. خونریزی، تورم، کبودی، حساسیت، عفونت و کلوئید از جمله عوارض جانبی تاتو خط لب و رژلب هستند.

عوارض و مضرات تاتو خط چشم

شاید از تاتو چشم بتوان برای درمان افتادگی پلک و چشم استفاده کرد اما بد نیست بدانید که عفونت شدید چشم، کبودی، زخم، اسکار، تورم، درد و خونریزی شدید در چشم، حساسیت و واکنش های آلرژیک، ایدز و هپاتیت از مهم ترین خطرات و عوارض تاتو چشم می باشند.

تاتو و رنگ های غیر بهداشتی

در بسیاری از مراکز زیر زمینی تاتو در کشور که هیچ نظارتی بر فعالیت آنها وجود ندارد، کاسبان شبکه های اجتماعی و سلامت عمومی، با رنگ های غیر بهداشتی و بعضا سوزن های تاریخ مصرف گذشته که در شرایط غیر استریل نگهداری شده اند، به انجام این کار مبادرت می کنند که تهدید جدی سلامت افراد است.

تاتوی خانم ها نیز توصیه نمی شود

دکتر نصرت پورسینا، متخصص پوست و مو می گوید که تاتو از نظر پزشکی، به غیر از موارد نادر که برای پوشش یک جوشگاه غیر قابل درمان و نامناسب در صورت، آن هم از سوی پزشک متخصص پوست به کار می رود، در بقیه موارد از جمله دلایل زیبایی به هیچ عنوان توصیه نمی شود و طبق اطلاعیه وزارت بهداشت کشورمان، انجام آن، جرم تلقی می شود.

تغییر رنگ پوست و افزایش آسیب پذیری پوست در خانم ها، از عوارض انجام تاتو است که باید از آن دوری کرد.

تاتو در آرایشگاه های غیر مجاز

برخی از مکان هایی که افراد برای انجام تاتو به آنجا مراجعه می کنند، آرایشگاه های زنانه است که بعضا گزارش شده از تاتو کاران مرد برای تاتو بدن بانوان استفاده می شود. این آرایشگاه ها و مواد مصرفی، غیر استریل و غیر مجاز بوده و گاهی برخی از تاتو ها که رنگ های گوناگون در آن به کار رفته است، درمان بسیار مشکلی داشته و به دفعات، بدن شما باید تحت لیزر درمانی قرار بگیرد که عوارض بسیاری برای پوست و مو دارد.

پوست به شدت آسیب می بیند

انجام تاتو در هر نقطه ای از بدن، آسیب پذیری شدید پوست را در بلند مدت به ارمغان می آورد. پوست، نخستین سد دفاعی بدن در برابر ورود میکروب ها بوده و با تاتو کردن، این سند دفاعی مورد حمله قرار گرفته و با سوزن تاتو، میکروب وارد بدن می شود. هر چند که در میان مدت، تاثیر خاصی احساس نشود.

رنگ های تاتو، خطرناک است

رنگ های به کار رفته در تاتو ممکن است واکنش های ایمنی بدن را تحریک کند و با انجام این کار، سلول ها ملتهب شده و به رنگ بنفش در می آیند که به صورت دانه های تسبیح، برجسته می شود.

اگر سابقه نقص سیستم ایمنی دارید

اگر قبلا به واسطه نقص سیستم ایمنی در بدن با مشکلاتی روبرو بودید، تا آخر عمر باید دور تاتو را خط بکشید.

رنگ قرمز تاتو، حساسیت زا است

افرادی که در تاتو از رنگ قرمز بسیار استفاده می کنند باید بدانند که رنگ قرمز ایجاد حساسیت می کند و در این صورت پوست قرمز و دچار خارش می شود و این حساسیت های پوستی، سال ها پس از انجام تاتو ممکن است ظاهر شوند.

مراقب داروهای هورمونی باشید

پزشکان بعضا برای از بین بردن عوارض ناشی از انجام خالکوبی روی بدن به خصوص برای از بین بردن حساسیت های پوستی، مجبورند داروهای هورمونی قوی را به بیماران تجویز کنند. این داروها، عوارض بسیاری دارد که کاهش ناباروری و مشکلات گوارشی و پوستی، از جمله چالش های مصرف آن برای گروه های مختلف سنی به شمار می رود.

تاتو های کربنی

اگر رنگ تاتو به لایه ماندگار پوست تزریق شود، ماندگاری طولانی خواهد بود و اگر در لایه های سطحی تزریق شود، به تدریج کم رنگ می شود و از بین می رود. اگر ماده تاتو، کربنی باشد، می توان آن را با لیزر برداشت. اما اگر مواد رنگی به خصوص قرمز و قهوه ای و زرد باشد، به دلیل وجود ترکیبات آهن در این رنگ ها، امکان برداشت وجود ندارد.

تاتو، افیون سرمایه

کسانی که تاتو می کنند، بیش از دیگران، در تیر رس طرح ها و روش های جدید و نو خالکوبی هستند و برای همین، بسیارند افرادی که هر از گاهی علاقمند به انجام تاتو در نقاط دیگر بدن یا پاک کردن تاتو قبلی و جایگزین کردن آن با طرح ها جدیدی که مد می شود ، هستند.

برخی از قربانیان تاتو، سالانه میلیون ها تومان صرف این کار می کنند. در حالی که با همین پول، می توانستند از باشگاه های ورزشی استفاده کرده یا کشورهای مختلف را تماشا کنند و یا برای خرج ازدواج یا تحصیل یکی ازدوستان و آشنایان که بخاطر حتی 1 میلیون تومان، عطای تحصیل را به لقایش بخشیده است، هزینه کنند.

به هر حال، تاتو، افیونی برای سرمایه و چالشی برای سلامت بوده که توصیه می شود افراد از انجام آن خودداری کنند.

به جای تاتو چه کنیم؟

  1. پولی که قرار است صرف تاتو بکنید، صرف ورزش کنید. حتی اگر نیم میلیون تومان برای یک عمر است
  2. به جای تاتو کردن یا حجامت کردن، به اهدای خون به دیگران فکر کنید. خود را از این عمل زیبای انسانی محروم نکنید
  3. تاتو، نه تنها عمل پسندیده ای نیست، بلکه در بسیاری از جوامع، مخاطبان تاتو از طبقه ضعیف جامعه بوده و معمولا کارآفرینان، چهره های تجاری، علمی، سیاسی و فرهنگی ممتاز، مخاطبان و طرفداران این عمل به شمار نمی روند
  4. گر چه هر انسانی، مالکیت بدن خود را دارد، اما طبق شرع و عقل و عرف و قانون، آسیب پذیری به اندام های بدن به هر دلیل و ماموریتی، نقض رفتار عقلانی بوده و باید از آن پرهیز کرد.به جای این کار، به فعالیت های خیریه و کمک به بیماران بشتابید
  5. پیش از تاتو کردن، 10 دقیقه با یک پزشک یا روانپزشک، صحبت کنید
  6. با خالکوبی، خود را از اهدای خون، محروم نکنیم

تاتو یا خابکوبی چیست؟

تاتو (تتو) یا خال کوبی (به انگلیسی : tattoo) کشیدن یک طرح بر روی پوست بدن است که به وسیله ی یک دستگاه دستی کوچک که سوزن های ریزی دارد و به سرعت بر روی پوست حرکت می کند، ایجاد می شود. با هر بار حرکات این سوزن جوهر مخصوص تاتو یا خالکوبی وارد پوست شده و رنگ می گیرد.

این فرآیند بدون بی حسی انجام می شود و در بیشتر مواقع بدون درد و خونریزی به پایان می رسد. ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خطرات، معایب، عوارض و مضرات تاتو ابرو، خط لب و رژلب، خط چشم و تاتو  روی بدن را برای شما ارائه کرده ایم.

منابع : mayocliniclivestrongmedicaldaily – روزیاتو

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا