علائم و درمان افت قند خون

علائم و درمان افت قند خون

پایین آمدین قند خون کمتر از حد نرمال فرد را دچار افت قند خون یا هیپوگلیسمی می کند که با مصرف مقداری کربوهیدرات درمان می شود.

افت قندخون (هیپوگلیسمی) مشکلی است که در مبتلایان به دیابت در اثر افزایش میزان انسولین خون بیش از حد نیاز و حتی در افراد سالم بروز می کند.

میزان قندخون در افراد غیردیابتی در حالت ناشتا 60 تا 100 میلی گرم در دسی لیتر و پس از صرف غذا حداکثر 140 میلی گرم در دسی لیتر است.

پایین آمدن میزان قندخون کمتر از حد طبیعی، فرد را دچار کاهش قندخون و یا به اصطلاح هیپوگلیسمی می کند.

دکتر اسدالله رجب رییس انجمن دیابت ایران روز یکشنبه در مورد کاهش قند خون و راه های درمان آن توضیح داد: هیپوگلیسمی علل مختلفی دارد و مختص بیماران دیابتی نیست. اما در این دسته از بیماران به دلیل اینکه قند کمتری می خورند و یا انسولین مصرف می کنند، شیوع بیشتری دارد.

وی افزود: افزایش ضربان قلب، گرسنگی، سرگیجه، لرزش، اضطراب و حالات عصبی، تعریق، خواب آلودگی، گیجی و اشکال در تکلم ازجمله علایم هیپوگلیسمی است.

رجب ادامه داد: سستی زانوها، اختلال تفکر، رنگ پریدگی، اختلال حواس و سردرد نیز از دیگر علایم این بیماری به شمار می رود. برخی افراد در هنگام خواب دچار هیپوگلیسمی می شوند. خواب بد، کابوس دیدن و فریاد کشیدن، تعریق زیاد و احساس خستگی در هنگام بیدار شدن از خواب ازجمله علایم هیپوگلیسمی شبانه است.

رییس انجمن دیابت ایران در مورد علل بروز این بیماری گفت: تمام عوامل کاهش دهنده قندخون می تواند در بروز هیپوگلیسمی موثر باشد. تزریق دوز زیاد انسولین یا مصرف برخی داروهای کاهنده قندخون، افزایش فعالیت فیزیکی یا ورزش های سنگین و به تاخیر انداختن صرف غذا یا حذف وعده های غذایی و بروز گرسنگی شدید ازجمله این عوامل به شمار می رود.

به گفته وی، در هنگام بروز اضطراب و استرس، در اثر ترشح هورمون آدرنالین، علایمی شبیه به هیپوگلیسمی در فرد بروز می کند که ممکن است به اشتباه هیپوگلیسمی تشخیص داده شود، بنابراین بهترین راه برای تشخیص صحیح هیپوگلیسمی، آزمایش میزان قندخون است.

وی ادامه داد: در هنگام بروز هیپوگلیسمی، اگر آزمایش قندخون 70 میلی گرم در دسی لیتر و یا کمتر را نشان دهد، فرد باید دستکم 15 گرم کربوهیدرات مصرف کند.

بر این اساس افراد دیابتی و یا افرادی که سابقه افت قندخون دارند، باید همواره مقداری کربوهیدارت به صورت های مختلف مانند چند حبه قند، بیسکویت، آب میوه، شیر و یا عسل همراه خود داشته باشند تا در صورت بروز حالت های هیپوگلیسمی آن را مصرف کنند.

در مواردی که هیپوگلیسمی در اثر مصرف انسولین ایجاد شده باشد، مصرف 10 گرم گلوکز خوراکی، قندخون را 40 میلی گرم در دسی لیتر بالا می برد و مصرف 20 گرم گلوکز قندخون را 60 میلی گرم در دسی لیتر بالا می برد.

15 دقیقه پس از مصرف کربوهیدرات، قندخون باید دوباره بررسی شود. اگر باز هم پایین بود باید 15 گرم کربوهیدرات دیگر مصرف شود و تا زمانی که قندخون حداقل به 70 میلی گرم در دسی لیتر برسد، باید این کار تکرار شود. / ایرنا

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
جاوید
مدیر سایت، نویسنده و مترجم، سردبیر و سئو کار ارشد سایت کوکا