16 خاصیت شگفت انگیز چای سیاه برای سلامتی، لاغری و پوست و مو

1081

چای سیاه چیست؟

چای سیاه نام یک نوشیدنی محبوب در جهان است که دم کردن برگ ها، جوانه‌ ها یا شاخه‌ های فرآوری شده بوته گیاه چای به دست می آید.

خواص و مضرات چای سیاه
خواص و مضرات چای سیاه

چای سیاه (به انگلیسی Black tea) برای درمان کلسترول خون بالا، اسهال، پوسیدگی دندان، مشکلات گوارشی، گردش خون ضعیف، فشار خون بالا و آسم مفید می باشد.

چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها و چای سیاه یکی از پرطرفدار ترین انواع چای می باشد.

در مرحله پردازش چای سیاه تخمیر و اکسید شده و رنگ و عطر و طعم قوی تر و تلخ‌ تر می شود. شما می توانید زنجبیل، دارچین، هل و لیمو را به چای سیاه اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند.

خواص چای سیاه برای پوست و مو

1. درمان آفتاب سوختگی

چای سیاه می تواند به عنوان یک روش طبیعی برای درمان آفتاب سوختگی استفاده شود.

چای سیاه کیسه ای یا تفاله های چای سیاه را بر روی آفتاب سوختگی بگذارید تا درد و قرمزی ناشی از آفتاب سوختگی را درمان کند.

2. درمان پف و سیاهی دور چشم

کافئین موجود در چای سیاه باعث کاهش رگ های خونی زیر پوست و درمان پف و سیاهی دور چشم می شود.

3. درمان خارش و حساسیت پوست پس از اصلاح

تانن های موجود در چای سیاه برای درمان خارش و حساسیت پوست پس از اصلاح مفید هستند.

ماسک چای سیاه برای پوست

چای سیاه کیسه ای یا تفاله های چای سیاه را بر روی پوست بگذارید تا خارش را درمان کند.

4. رفع سفیدی مو

آنتی اکسیدان ها و کافئین موجود در چای سیاه می تواند برای رفع سفیدی مو مورد استفاده قرار گیرد.

ماسک چای سیاه برای سفیدی مو

دو قاشق غذاخوری برگ چای سیاه را در آب جوش بریزید و بگذارید تا سرد شود، آن را از صافی رد کنید و بر روی مو بمالید بعد از تقریبا یک ساعت چای را با آب سرد شستشو دهید.

5. چای سیاه برای رنگ مو

اگر شما به دنبال یک جایگزین طبیعی برای رنگ مو های شیمیایی هستید می توانید از چای سیاه استفاده کنید.

ماسک چای سیاه برای رنگ مو

حنا را با چای سیاه ترکیب کنید و آنرا روی موی خود بمالید، بگذارید 1-2 ساعت بماند و سپس بشویید، موهای شما رنگ تیره و جذابی پیدا می کنند.

فواید دارویی و درمانی چای سیاه

6. کبد

مصرف روزانه چای سیاه می تواند به سم زدایی کبد و درمان کبد چرب کمک کند.

یک تحقیق نشان داده که کافئین موجود در چای سیاه برای سلامت کبد مفید بوده و احتمال بیماری هایی مانند هپاتیت را کاهش می دهد.

7. لاغری و کاهش وزن

تحقیقات نشان داده که مصرف چای سیاه به افزایش چربی سوزی و لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

فلاونوئید ها به ویژه کاتچین های موجود در چای سیاه باعث افزایش دفع چربی از بدن شده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

کافئین موجو در چای سیاه متابولیسم بدن را افزایش می دهد و با افزایش چربی سوزی به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

تحقیقات نشان داده افرادی که چای سیاه استفاده می کنند چربی شکمی در آن ها کم تر می باشد.

8. دوران بارداری

تحقیقات عوارض خاصی برای مصرف چای سیاه در زنان باردار نشان نمی دهد اما بهتر است که در دوران حاملگی مصرف کافئین را کاهش دهید، چای سیاه یک دیورتیک طبیعی است و میزان ادرار را افزایش می دهد و همچنین می تواند باعث مشکلات خواب و افزایش فشار خون در دوران بارداری شود.

9. دیابت و قند خون

تحقیقات نشان داده افرادی که چای سیاه مصرف می کنند خطر ابتلا به دیابت نوع دو در آن ها کاهش می یابد.

10. چشم

چای سیاه برای درمان خارش و عفونت چشم مفید می باشد.

یک چای سیاه کیسه ای را در آب ولرم فرو کنید و آن را بر روی چشمی که دچار عفونت و خارش شده قرار دهید. بگذارید برای 5 تا 10 دقیقه روی چشم بماند و سپس آن را از روی چشم بردارید شما حتی می تواند یک قطره چای سیاه را در چشم آلوده بچکانید.

11. یبوست و اسهال

مقادیر بالای تانن های موجود در چای سیاه برای درمان اختلالات روده ای مفید بوده و به درمان یبوست و اسهال کمک می کند.

12. قلب

بر اساس یک مطالعه انجام شده توسط انجمن قلب آمریکا در نیواورلئان، افرادی که چای سیاه مصرف می کنند، سطح کلسترول بد آنها کاهش می یابد و در نتیجه خطر سکته قلبی و حملات قلبی در این افراد کاهش می یابد.

13. معده و دستگاه گوارش

تانن موجود در چای سیاه دارای خواص ضد التهابی بوده و برای درمان معده درد و سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد.

14. سرطان

تئوفلاوین های موجود در چای سیاه خطر ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان سینه در زنان را کاهش می دهد.

15. سرماخوردگی

مطالعات متعدد نشان داده که تانن های موجود در چای سیاه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشند.

16. فشار خون

در مطالعه ای که توسط دانشگاه استرالیای غربی در سال 2012 انجام شد، چای سیاه فشار خون دیاستولیک و سیستولیک را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات چای سیاه

اگر دیابت دارید، آگاه باشید که چای سیاه می تواند با داروهای شما تداخل ایجاد کند.

چای سیاه احتمال کم خونی را افزایش می دهد.

نوشیدن چای سیاه بلافاصله پس از غذا ممکن است در هضم غذا تداخل ایجاد کند.

توجه داشته باشید که دم کشیدن چای سیاه نباید از 3 دقیقه بیشتر طول بکشد چون عناصر سمی موجود در آن آزاد می شوند که برای سلامتی مضر می باشند.

طبع چای سیاه

طبع چای سیاه سرد است.

چای سیاه غنی از انواع آنتی اکسیدان های پلی فنول و کاتچین و همچنین کافئین می باشد، همچنین ترکیبات تیفلاوین ها و تارو بیگینین ها به فراوانی در چای سیاه یافت می شوند.

شما می توانید چای سیاه را برای تهیه انواع دمنوش چای سیاه و زنجبیل، چای سیاه و دارچین، چای سیاه و وانیل و همچنین نوشیدنی چای سیاه و شیر استفاده کنید.

علاوه بر این می توانید از چای سیاه برای خوشمزه تر شدن سوپ و خوراک لوبیا استفاده کنید.

ارزش غذایی چای سیاه

  • کالری : 1
  • کربوهیدرات : 0.3 گرم
  • کافئین : 20 میلی گرم
  • سدیم : 3 میلی گرم
  • پتاسیم : 37 میلی گرم

منابع : organicfactsmedicalnewstoday