پیشگیری از گال؛ 10 روش ضروری برای جلوگیری از ابتلا به بیماری گال یا جرب

گال از بیماری های پوستی مسری است که با خارش شدید همراه بوده و به راحتی با تماس مستقیم و طولانی از فرد آلوده به فرد دیگر منتقل می شود.

حشره عامل گال می تواند یک یا دو ماه در بدن انسان و دو تا سه روز در خارج از بدن از جمله ملحفه ها، روی مبلمان و غیره زندگی کند.

در صورتی که یکی از افراد خانواده به بیماری گال مبتلا شده، لازم است اقداماتی جهت جلوگیری از ابتلای مجدد او و آلودگی سایر افراد خانواده انجام شود. در ادامه به نکات مهم برای پیشگیری از گال اشاره خواهیم کرد:

پیشگیری از گال
پیشگیری از گال

راه های پیشگیری از گال

1. اجتناب از تماس پوستی با فرد مبتلا

تماس پوستی شایع ترین راه انتقال بیماری گال است و تنها راه پیشگیری از این بیماری عدم تماس فیزیکی مستقیم و پوستی با فرد آلوده می باشد،

ممکن است دست دادن یا در آغوش گرفتن فرد مبتلا باعث انتقال گال نشود اما نگه داشتن دست به مدت طولانی و رابطه جنسی از عوامل سرایت گال هستند.

2. پرهیز از تماس با وسایل مشکوک به آلودگی

لازم است از تماس طولانی و بدون دستکش به وسایل مورد استفاده بیمار، همچون لباس ها، پتو، بالش، ملحفه و وسایل شخصی او اجتناب شود.

3. شستن لباس ها، ملحفه و وسایل رختخواب و حوله ها

این کار سه روز قبل از شروع درمان باید انجام شود، این اقلام را با داغ ترین آبی که در اختیار دارید شسته و برای خشک کردن آن ها، از تنظیمات حداکثر دما استفاده کنید.

4. وسایل غیر قابل شستشو

وسایل خانگی که قابل شستن نیستند را به مدت حداقل سه روز در کیسه پلاستیکی کاملا دربسته قرار دهید. از آن جایی که حشره گال بیشتر از سه روز نمی تواند در محیط بیرون زندگی کند تمام حشرات در این مدت از بین خواهند رفت.

5. استفاده از جارو برقی

همه قسمت های خانه از جمله فرش و قالی هارا جاروبرقی کشیده و کیسه جاروبرقی را دور بیندازید.

6. پاک سازی سطوح

می توانید از وایتکس و آب داغ برای تمیز کردن سطوح قابل شستشو که ممکن است به حشره گال آلوده باشند استفاده کنید.

7. ساکن ماندن در یک محل

از فرد مبتلا بخواهید تا زمانی که به طور کامل درمان نشده در یک اتاق زندگی کرده و از حضور در بخش های دیگر خانه اجتناب کند، این کار خطر انتقال حشره گال به مبلمان و دیگر وسایل خانه را کاهش می دهد.

8. درمان خانوادگی

بیماری گال به دلیل عدم تشخیص و درمان بیماری در افراد دیگر خانواده، معمولا دوباره برمی گردد. بنابراین لازم است همه اعضای خانواده در یک زمان تحت درمان قرار بگیرند.

9. رابطه جنسی

از برقراری رابطه جنسی با فرد مبتلا به گال خودداری کنید. همچنین قبل از ازدواج حتما از او بخواهید آزمایش مرتبط با عفونت های قابل انتقال از راه رابطه جنسی (STI) انجام دهد.

10. برخی افراد زودتر از دیگران مبتلا می شوند

  • افرادی که تماس بیشتری با فرد مبتلا داشته اند بیشتر از سایرین در معرض ابتلا هستند.
  • کودکان نسبت به بیماری گال آسیب پذیرترند و به راحتی در محیط های عمومی یا مهد کودک و دبستان به این بیماری مبتلا می شوند.
  • خطر ابتلا به گال و عفونت های تناسلی در افرادی که سابقه روابط جنسی متعدد با افراد مختلف دارند بیشتر است.
  • افراد ساکن در خانه سالمندان یا محیط های مشابه و زندان نیز در معرض ابتلا به گال قرار دارند.
  • خوابگاه دانشجویی، کمپ ها و اردوگاه های سربازی، مراکز نگهداری از کودکان و کلاس درس از دیگر محل هایی هستند که احتمال سرایت گال در آن ها بیشتر است.

در ادامه بخوانید : درمان بیماری گال

منبع: webmd wikihow mercola

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا