خواص و مضرات خوردن انبه در دوران بارداری و شیردهی

530

آیا مصرف انبه و خوردن آن در دوران بارداری مجاز است ؟

این روزها مدام در خیابان های شهر وانت هایی را می بینید که انبه (به انگلیسی : mango) می فروشند. اگر باردار باشید شاید برای تان این سوال پیش بیاید که خوردن این میوه گرم برای این دوره مفید است یا نه.

انبه سرشار از آهن، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B6، پتاسیم و اسید فولیک است که همگی مواد مغذی حیاتی برای بارداری به حساب می آیند. این میوه همچنین غنی از فیبر است که میتواند از یبوست جلوگیری کرده و منبع خوبی از انرژی و آنتی اکسیدان باشد.

با وجود فراوانی خواص انبه و فواید شگفت انگیزاش برای سلامتی بدن بهتر است در مصرف انبه به ویژه در دوران بارداری خود حتما نکات زیر را مد نظر قرار دهید.

انبه و بارداری
انبه و بارداری

مواد مغذی موجود در انبه

– انبه منبع غنی از ویتامین آ است.
– همچنین حاوی کاروتن آلفا، کاروتن بتا و کریپتوکانتین است.
– همچنین غنی از فیبر پریبیوتیک است.
– انبه غنی از ویتامین ث است و خواص آنتی اکسیدان دارد.
– بعلاوه غنی از مس و فولات است و مقدار قابل ملاحظه ای پتاسیم دارد.
– مقدار سدیم انبه بسیار کم است.

شیرینی انبه به جای کیک و شکلات

انبه به طور طبیعی شیرین است و حاوی قندی بیشتری به نسبت سایر میوه هاست. ( حدود 15 گرم قند در هر 100 گرم) این باعث میشود زمانی که شما ولع مصرف شیرینی دارید، این میوه بتواند جایگزین مناسبی به جای کیک و شیرینی باشد.

اما به دلیل قند زیاد انبه توصیه میشود اگر مبتلا به دیابت بارداری هستید، آن را مصرف نکنید. انبه کالری بالایی نیز دارد به طوری که میتوان به عنوان یک میان وعده خوب برای سه ماهه سوم که نیاز به کالری بیشتری دارید آن را مصرف کنید اما باز هم دقت داشته باشید که در خوردن انبه اعتدال را رعایت کنید.

اگر بخواهید انبه را به صورت اسموتی به عنوان یک دسر مصرف کنید باید مراقب قند و کالری اضافه و شیرین کننده ها و خامه ای که اضافه میکنید، باشید.

انبه مصنوعی نخرید

در خرید انبه باید دقت لازم را داشته باشید اول این که کاملا رسیده باشد و دوم این که هیچ گونه ماده شیمیایی نداشته باشد. مطمئن شوید فصل انبه است و بعد بخرید این احتمال وجود دارد که آنها به صورت مصنوعی رسیده باشد.

میوه‌هایی که به صورت مصنوعی میرسند کربید کلسیم دارد که براساس استانداردهای ایمنی یک ماده شیمیایی ممنوع به حساب می آید. میوه‌ ای که به کمک این ماده شیمیایی برسد هم برای مادر و هم برای جنین در حال رشد خطرناک است و مانند آرسنیک عمل میکند.

برخی از عوارض جانبی میوه‌هایی که به صورت مصنوعی می رسند عبارتند از

• ناراحتی معده
• سرگیجه
• خواب آلودگی
• گیجی
• اختلالات خلقی
• زخمهای دهان
• تشنج
• سوزن سوزن شدن و بی حسی دست و پا

انبه طبیعی را بشناسید

علائمی وجود دارد که به شما کمک می کند بفهمید انبه به صورت طبیعی رشد کرده یا مصنوعی. انبه‌ ای که مصنوعی رسیده باشد نشانه ‌های زیر را دارد:

• پوششی سفید مایل به خاکستری یا نقاط مشکی دارد.
• بوی سیر می دهد.
• بیرون آن رسیده و داخل آن سفت و نارس است.
• بی مزه است و مزه عجیبی پس از خوردن در دهان حساس می کنید.
• احساس نرمی
• علائم بیش از حد رسیدگی را نشان می دهد.

احتیاط کنید

اگر نسبت به رشد طبیعی یا مصنوعی میوه اطمینان ندارید میتوانید اقداماتی را برای از بین بردن یا کاهش سموم آن انجام دهید:
• میوه را بشویید: به محض خرید انبه را کامل بشویید. این کار مواد شیمیایی سطح آن یا آلودگی آن به لیستریا را از بین می برد. یخچال را هم تمیز نگهدارید تا هیچ ماده‌ای روی این میوه نشیند.
• با پوست نخورید: پوست انبه را قبل از خوردن حتما بگیرید و فقط گوشت آن را بخورید.
• دست های تان را بشویید: دستها و چاقو و هر وسیله ای که در تماس با انبه بوده را با آب گرم و صابون بشویید.
روش بهتر آن است که انبه را از کنار خیابان و دستفروش ها نخرید و از جایی این میوه را خریداری کنید که از سطح بهداشت آن مطمئن هستید.

خواص انبه در دوران شیردهی

مرکبات نخورید : این میوه‌ها با اینکه سرشار از ویتامین C هستند، باعث بی‌قراری نوزاد و حتی بروز دانه‌های قرمز رنگی روی پوستش می‌شوند به همین دلیل بهتر است کمتر آن‌ها را میل کنید. البته برای تامین ویتامین یادشده خوردن انبه اشکالی ندارد.

منبع : نی نی بان