خواص شگفت انگیز چای ماسالا + طرز تهیه چای ماسالای خانگی به روش هندی

چای ماسالا چیست؟

چای ماسالا که به نام چای مصالح هم شناخته می شود، نوعی چای هندی است که از ترکیب چای سیاه با شیر و ادویه جات شامل : دارچین، بادیان ختایی یا انیسون ستاره ای، رازیانه، فلفل سیاه، جوز هندی و میخک تهیه می شود.

چای ماسالا فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص چای ماسالا را برای سلامتی، لاغری و سرماخوردگی شرح دادایم. همچنین با روش تهیه این چای مقوی به روش هندی آشنا خواهید شد.

خواص و طرز تهیه چای ماسالا
خواص و طرز تهیه چای ماسالا

فواید دارویی و درمانی چای ماسالا هندی برای بدن

1. لاغری و کاهش وزن

چای ماسالا با شیر گاو یا شیر سویا تهیه می شود که هر دو منابع غنی پروتئین هستند و به کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری و در نتیجه لاغری و کاهش وزن کمک می کنند.

تحقیقات همچنین نشان داده که ترکیبات موجود در چای ماسالا باعث افزایش چربی سوزی و کاهش چربی شکم شده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

همچنین یک مطالعه نشان می دهد که مصرف فلفل سیاه موجود در چای ماسالا می تواند مانع تجمع چربی در بدن شود.

2. سرماخوردگی

میخک و دارچین موجود در چای ماسالا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا، گرفتگی بینی و عفونت پیشگیری می کند.

3. فشار خون، کلسترول و قلب

مطالعات نشان داده است که دارچین که یک از مواد تشکیل دهنده ی چای ماسالا می باشد به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

تحقیقات نشان داده که چای سیاه و دارچین به کار رفته در تهیه چای ماسالا باعث کاهش کلسترول خون بالا شده و از بیماری های قلبی و عروقی و حمله ی قلبی پیشگیری می کند.

4. دیابت و قند خون

زنجبیل و دارچین موجود در چای ماسالا مقاومت به انسولین و سطح قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد.

توجه داشته باشید که بهتر است افراد مبتلا به دیابت چای ماسالا که با شکر تهیه می شود را مصرف نکنند.

5. معده و دستگاه گوارش

زنجبیل موجود در چای ماسالا برای درمان تهوع در دوران بارداری مفید می باشد.

دارچین، میخک و هل موجود در چای ماسالا خواص ضد باکتریایی دارند که برای جلوگیری از ابتلا به عفونت معده و زخم معده مفید هستند.

فلفل سیاه موجود در این چای با افزایش آنزیم های گوارشی به بهبود هضم غذا، درمان نفخ و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

6. سرطان

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در دارچین، زنجبیل و هل به کار رفته در چای ماسالا برای پیشگیری از آسیب DNA، ابتلا به سرطان و درمان انواع سرطان ها مفید می باشد.

عوارض و مضرات چای ماسالا

کافئین موجود در چای ماسالا ممکن است در افراد حساس باعث ایجاد واکنش هایی از جمله اضطراب، میگرن و فشار خون بالا شود.

به دلیل وجود ادویه ها بهتر است که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف چای ماسالا اجتناب کنند.

زیاده روی در مصرف چای ماسالا به دلیل شیر و شکر به کار رفته در آن می تواند باعث افزایش وزن شود.

روش دم کردن چای ماسالا هندی در خانه

مواد لازم برای تهیه چای ماسالا

  • فلفل سیاه – 20 دانه
  • گل میخک – 5 عدد
  • هل سبز – 5 عدد
  • دارچین – 1 چوب
  • بادیان ختایی – 1 عدد
  • آب – 2.5 لیوان
  • چای سیاه – 2.5 قاشق غذاخوری
  • زنجبیل تازه – 10 سانتیمتر

طرز تهیه چای ماسالا

فلفل سیاه را با میخک، هل، دارچین و بادیان یا انیسون ستاره حدود 2 دقیقه در یک تابه تفت دهید و بگذارید خنک شوند، پس از خنک شدن ادویه ها را پودر کنید.

آب را بگذارید به جوش آید و چای سیاه و زنجیل تازه خرد شده را به مدت 10 دقیقه در آن دم کنید، از صافی رد کنید و ادویه ها را به آن اضافه کنید.

شیر را هم بجوشانید.

حالا در یک فنجان با نسبت دو به یک شیر و چای بریزید و اگر دوست دارید شیرین باشد مقداری شکر قهوه ای یا عسل به آن اضافه کرده و میل کنید.

اگر از چای کیسه ای ماسالا استفاده می کنید مقداری آب و شیر را به جوش آورید، چای کیسه ای را در آن بیندازید و بگذارید 2 دقیقه بماند، سپس چای کیسه ای را خارج کرده و بنوشید.

اگر از پودر آماده و فوری چای ماسالا استفاده می کنید، مقداری آب و شیر و پودر چای ماسالا را بر روی اجاق بجوشانید، در فنجان بریزید و بنوشید.

بهتر است بدانید که چای ماسالا به صورت سنتی بدون شیرین کننده تهیه می شود و فقط از شیر برای مزه دار کردن آن استفاده می کنند.

چای ماسالا هم به عنوان نوشیدنی گرم و هم به عنوان نوشیدنی سرد استفاده می شود.

طبع چای ماسالا

طبیعت چای ماسالا گرم می باشد. امروزه چای ماسالا به صورت چای ماسالا کیسه ای و پودر چای ماسالا در بازار عرضه می شود.

چای ماسالا از 5000 سال پیش در آسیای جنوبی و به ویژه هند استفاده شده است و در نسخه ی سنتی آن چای سیاه، شیر و زنجبیل مواد اصلی را تشکیل می دهند.

ارزش غذایی چای ماسالا (یک فنجان)

  • کالری : 80
  • چربی : 1 گرم
  • قند : 16 گرم
  • کربوهیدرات : 17 گرم
  • پروتئین : 5 گرم

بیشتر بخوانید : خواص و طرز تهیه چای سبز ماچا به روش ژاپنی


منابع : healthlinewikipedia

فال روزانه کوکا