عوارض و مضرات نگه داشتن عطسه چیست؟ خطرات آن کدامند ؟

خطرات نگه داشتن عطسه

همه ما گاهی در شرایطی قرار گرفته ایم که به دلایل مختلف از جمله حفظ ادب یا خجالت از صدای بلند عطسه، سعی کرده ایم جلوی عطسه خود را بگیریم، هنگامی که در سینما مشغول تماشای فیلم هستیم، سوار آسانسور شده ایم یا در موقعیتی حساس قرار داریم که ترجیح می دهیم به جای عطسه کردن، جلوی آن را بگیریم.

شاید نگه داشتن عطسه موضوعی کم اهمیت و بی خطر به نظر برسد اما گاهی به عواقب جدی سلامتی منجر خواهد شد. در ادامه مقاله با کوکا همراه شوید تا با عوارض نگه داشتن عطسه آشنا شویم.

خطرات نگه داشتن عطسه
خطرات نگه داشتن عطسه

خطر نگه داشتن عطسه جیست؟

از آن جایی که عطسه دارای قدرت زیادی است و جریان هوا را تا 6 یا 8 متر دورتر نیز انتقال می دهد، اگر با بستن دهان یا بینی سعی کنید عطسه خود را نگه دارید فشار شدید تولید شده توسط مکانیزم عطسه، به سر (سینوس ها)، حفره بینی یا گلو و داخل قفسه سینه باز خواهد گشت.

همچنین نگه داشتن دهان یا بینی باعث افزایش شدید فشار – حدود 5 تا 24 برابر فشار طبیعی عطسه – می شود و چون این فشار در زمان کوتاهی رخ می دهد می تواند آسیب های شدیدی به بدن وارد کند.

از جمله عوارض و مضرات نگه داشتن عطسه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. نگه داشتن عطسه می تواند فشار زیادی به لوله استاش (شیپور استاش) در گوش وارد کرده و پرده گوش را پاره کند، شیپور استاش گوش میانی و گلو را به هم متصل می کند و به همراه گوش میانی فشار هوای وارد شده به دو سمت پرده گوش را متعادل می کند.

2. در موارد شدیدتر فشار هوای ناشی از نگه داشتن عطسه به جای پاره کردن پرده گوش، به پارگی ساختارهای ظریف گوش داخلی منجر شده و عواقب خطرناکی همچون ناشنوایی دائمی فرد را به دنبال خواهد داشت.

3. نگه داشتن عطسه ممکن است باعث آسیب دیافراگم شود.

4. پارگی رگ خونی در قسمت سفیدی چشم نیز از خطرات نگه داشتن عطسه است که به کبودی چشم منجر خواهد شد. پاره شدن رگ خونی کوچک در چشم، گوش یا بینی از عوارض کمتر شایع نگه داشتن عطسه است.

5. در برخی موارد بسیار نادر، نگه داشتن عطسه باعث بروز آنوریسم می شود، آنوریسم به وضعیتی گفته می شود که طی آن دیواره سرخرگ ضعیف شده و ورم می کند. آنوریسم ممکن است باعث پارگی رگ مغزی شده یا آنقدر آن را سست کند که در اثر تغییر فشار درون جمجمه به راحتی پاره شود که البته احتمال بروز این عارضه بر اثر نگه داشتن عطسه بسیار کم است.

لازم به ذکر است برای جلوگیری از عطسه می توان از راهکارهایی همچون مالیدن بینی، تنفس شدید از طریق بینی یا فشار دادن لب بالایی استفاده کرد اما توصیه می شود هنگامی بعد از شروع پروسه عطسه هرگز سعی نکنید جلوی آن را بگیرید و فقط عطسه کنید!

بستری شدن در بیمارستان به دلیل نگه داشتن عطسه

از جمله مواردی که باعث تعجب پزشکان شد بستری شدن مرد 34 ساله ای است که به دلیل پاره شدن ناگهانی بخش پشت گلو یک هفته را در بیمارستان گذراند، او در این مدت به ندرت قادر به صحبت کردن یا بلعیدن غذا بود.

مرد بیمار توضیح داد که با نیشگون گرفتن بینی و بستن دهان به طور همزمان سعی کرده جلوی عطسه شدیدی را بگیرد که این اتفاق برایش رخ داده است، پزشکان از این مسئله شگفت زده شدند زیرا این وضعیت غیرطبیعی معمولا به دلیل تروما یا استفراغ عمدی یا سرفه شدید ایجاد می شود.

هنگامی که پزشکان او را معاینه کردند صدایی از سمت گردن تا قفسه سینه اش شنیده می شد که علت آن نفوذ حباب های هوا به بافت های عمیق و ماهیچه های قفسه سینه بیمار بود و این مسئله با اسکن تایید شد.
ن ها مجبور شدند به بیمار لوله ای وصل کرده و آنتی بیوتیک های داخل وریدی برای کاهش درد و ورم ناحیه به او تزریق شود.

علت عطسه کردن چیست؟

عطسه یک واکنش فیزیولوژیک پیچیده در بدن است و زمانی رخ می دهد که یک ماده یا ذره تحریک کننده وارد بینی شده و مخاط بینی را تحریک کند، این مسئله باعث آزادسازی هیستامین در بدن می شود که سلول های عصبی غشا مخاطی بینی – که از اعصاب سه گانه به سمت مغز می رود – را تحریک و پیامی به مغز ارسال می شود. احتقان بینی یا آلرژی ها نیز می توانند باعث ترشح هیستامین شوند.

هنگامی که مغز سیگنال را دریافت می کند عضلات گلو را فعال کرده و به ریه ها پیام می دهد که یک جریان قوی هوا را از طریق تنفس آزاد کنند. آزادسازی شدید هوا ذرات و مواد خارجی تحریک کننده را از بینی خارج می کند.

در ادامه بخوانید : عطسه زیاد نشانه چیست؟

منبع: menshealth express

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا