طرز تهیه خیارشور فوری خانگی با سرکه قرمز + خواص و مضرات خیارشور

خیارشور نوعی خوراکی شور است که از ترکیب خیار، نمک و سرکه به دو روش خیارشور کارخانه ای و خیارشور در منزل تهیه می شود.

ما در این مقاله از سایت کوکا آموزش درست کردن خیارشور یک روزه خانگی با خیار گلخانه ای و سرکه قرمز را ارائه کرده ایم.

طرز تهیه خیارشور در منزل
طرز تهیه خیارشور در منزل

مواد لازم برای تهیه خیارشور یک روزه

  • خیار ریز و تازه – 2 کیلو
  • سبزی (شامل ترخون، شوید، مرزه و جعفری) – 250 گرم
  • سیر – یک بوته بزرگ
  • فلفل تند – 5 یا 6 عدد
  • تخم گشنیز – یک قاشق مرباخوری
  • نخود خام – چند عدد (برای ترد شدن خیار ها)
  • نمک – یک پیمانه
  • آب جوش – 14 پیمانه
  • سرکه قرمز – یک پیمانه

طرز تهیه خیارشور سرکه ای در منزل

ابتدا خیار و سبزی ها را بشویید و بگذارید آب آنها خشک شود. آب را در قابلمه بریزید و نمک و سرکه را به آن اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد.

خیار‌ها را به ترتیب در یک شیشه تمیز بریزید و لا به‌ لای آن ها سبزی و سیر پوست گرفته شده و فلفل بگذارید تا شیشه پر شود و در نهایت روی خیارها را سبزی بریزید و بپوشانید، نخود و تخم گشنیز را هم بین خیارها بپاشید.

وقتی آب جوش آمد، آن را روی خیار ها بریزید و در شیشه را محکم ببندید و بعد از خنک شدن، حتما در جای خیلی خنک نگهداری کنید تا خیار شور شما سبز و ترد بماند و تغییر رنگ ندهد.

فواید، خواص و مضرات خیارشور

سرماخوردگی

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین c موجود در خیارشور باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری می کند.

خیارشور حاوی مقادیر بالای نمک است که خواص ضد میکروبی و ضد قارچی داشته و برای درمان سرماخوردگی و آنفلونزا مفید است.

سرطان

خیارشور منبع خوبی از آنتی اکسیدان هاست که بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت کرده و برای پیشگیری و درمان انواع سرطان مفید می باشد.

معده و دستگاه گوارش

مصرف خیارشور باعث افزایش باکتری های پروبیوتیک در دستگاه گوارش می شود که به بهبود هضم غذا کمک می کنند، زخم معده را درمان می کنند و برای سلامت دستگاه گوارش مفید هستند.

زنان باردار و شیرده

خیارشور حاوی مقادیر بالای ویتامین های ضروری مانند ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، فولات و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و پتاسیم است که به تقویت استخوان ها، درمان کم خونی و تقویت سیستم ایمنی بدن زنان در دوران بارداری و شیردهی کمک می کند.

فراموش نکنید خیارشور مقادیر بالای نمک دارد و زیاده روی در مصرف آن در زنان باردار می تواند باعث افزایش فشار خون شود.

دیابت و قند خون

مطالعات نشان داده است که مصرف انواع شور و ترشیجات از جمله خیارشور سطح هموگلوبین را در بیماران مبتلا به دیابت بهبود می بخشد و همین به کنترل قند خون افراد دیابتی کمک می کند.

یبوست

خیارشور حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر است که با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

کبد

مطالعات نشان داده است که خیارشور به پاکسازی و سم زدایی کبد کمک می کند و برای درمان بیماری های کبد مفید می باشد.

لاغری و کاهش وزن

مقادیر بالای فیبر موجود در خیارشور باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

مواد غذایی اسیدی از جمله شور ها و ترشیجات شاخص گلیسیمی پایینی دارند و با کنترل قند خون می توانند به لاغری و کاهش وزن کمک کنند.

مضرات خیارشور

فشار خون : خیار شور حاوی مقادیر بالای نمک است و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشار خون در افراد شود.

علت کپک زدن خیارشور

اگر خیار ها و سبزیجات مورد استفاده برای تهیه خیارشور خوب خشک نشوند باعث ایجاد کپک بر روی خیارشور می شوند.

چکار کنیم خیارشور پوک نشود؟

با یک خلال دندان در خیار ها روزنه ایجاد کنید تا از پوک شدن خیارشور جلوگیری شود.

ارزش غذایی خیارشور (100 گرم)

  • کالری : 11
  • کربوهیدرات : 2.3 گرم
  • پروتئین : 0.3 گرم
  • قند : 1.1 گرم
  • چربی : 0.2 گرم
  • فیبر : 1.2 گرم

منابع : organicfacts

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا