کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک چیست؟

رشد بیش از حد عضلات قلب که باعث می شود دیواره های قلب ضخیم تر شده و دهلیز ها و بطن ها کوچکتر شوند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک نامیده می شود.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک چیست؟

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (Hypertrophic cardiomyopathy) زمانی اتفاق می افتد که عضلات قلب بیش از حد رشد کرده و در نتیجه دیواره های قلب ضخیم تر شده و دهلیز ها و بطن ها کوچکتر می شوند. این حالت ممکن است باعث بروز علائم زیر شود:

ممکن است علائم خاصی را ایجاد نکند و یا علائم ایجاد شده بسیار کم باشند. بسیاری از افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک با هیچ علائمی مواجه نمی شوند و یک زندگی عادی و احتمالا با چند مشکل کوچک خواهند داشت.
قلب به اندازه کافی خون و اکسیژن دریافت نمی کند که می تواند باعث احساس درد در قفسه سینه شود.
اختلال در ضربان قلب (تند یا کند شدن ضربان و یا آریتمی قلبی). در مواردی نادر این حالت می تواند حتی به مرگ منجر شود.
قلب به خوبی خون را پمپاژ نمی کند و یا بین دو ضربان نمی تواند استراحت کافی داشته باشد. در مواردی نادر این حالت می تواند منجر به نارسایی قلبی شود.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک شایع ترین بیماری قلبی ژنتیکی است (بیماری از نسل های قبل به نسل های جدید منتقل می شود) حدود 1 نفر از هر 500 نفر بزرگسال به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک مبتلا هستند. این بیماری معمولا در سنین نوجوانی تا میانه دهه سوم زندگی شروع می شود.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک درمان خاصی ندارد اما علائم حاصل از آن را می توان درمان کرد.

علل کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک چیست؟

ژن خاصی باعث می شود که قلب بیش از حالت طبیعی رشد کند. اگر در اعضای خانواده شما فردی مبتلا به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک وجود دارد، احتمال ابتلای شما به این بیماری قلبی بیشتر می شود.

علائم کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک چه چیزهایی هستند؟

افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک ممکن است با علائم زیر مواجه شوند:

هیچ علائمی ممکن است بروز نکند.
احساس خستگی و تنگی نفس در زمان انجام فعالیت
احساس سرگیجه و یا ضعف شدید، اغلب بعد از انجام فعالیت بدنی
تپش قلب
درد در قفسه سینه (آنژین صدری). ممکن است شما با احساس فشار و سنگینی در قفسه سینه مواجه شوید. درد قفسه سینه معمولا در حین ورزش و زمانی که قلب شدیدتر کار می کند بروز می کند.

در موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:

ضربان قلب سریع و یا نامنظم: ممکن است شما آریتمی داشته باشید که احتمال بروز مرگ های ناگهانی به علت بیماری های قلبی را بیشتر می کند.
ممکن است شما با علائمی که به علت نارسایی قلبی بروز کرده اند مواجه شوید. این علائم می توانند شامل مواردی مانند تنگی نفس، خستگی شدید، ورم پا و یا مچ پا باشد.

تشخیص کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک چگونه است؟

پزشک از شما سوالاتی در مورد مشکلات و بیماری هایی که تا به حال داشته اید و همچنین سوابق خانوادگی از بیماری های قلبی و مرگ زودرس و ناگهانی در اعضای خانواده خواهد پرسید. سپس پزشک شما را معاینه خواهد کرد. ممکن است پزشک آزمایش هایی مانند نوار قلب، تصویر برداری از قفسه سینه و یا اکو را تجویز کند.

ممکن است پزشک شما را به یک متخصص قلب و عروق ارجاع دهد. افرادی که احتمال خطر مرگ های ناگهانی به علت بیماری های قلبی داشته باشند باید به صورت منظم به پزشک مراجعه کرده و تحت نظر پزشک متخصص باشند.

اگر چنانچه یکی از اعضای خانواده شما در سنین جوانی و به صورت ناگهانی جان خود را از دست داده است، شما نیز در خطر هستید. پس بهتر است این موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید.

درمان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک چگونه است؟

بسیاری از افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک نیازی به درمان ندارند. درمان بستگی به علائم شما و اینکه آیا این بیماری باعث بروز نارسایی قلبی و یا آریتمی قلبی شده است یا نه دارد.

درمان می تواند شامل موارد زیر باشد:

ممکن است پزشک برای درمان علائمی مانند تنگی نفس و یا درد در قفسه سینه برای شما دارو تجویز کند.
آریتمی قلبی (مانند فیبریلاسیون قلبی) به کمک داروهایی برای کنترل ضربان و ریتم قلب به منظور جلوگیری از لخته شدن خون درمان می شود. در برخی موارد ممکن است از روش درمانی کاردیوورژن (cardioversion) استفاده شود. در این روش درمانی برای بازگرداندن قلب به ریتم طبیعی از شوک الکتریکی استفاده می شود.
نارسایی قلبی به کمک دارو و تغییر در سبک زندگی مانند محدود کردن مصرف نمک درمان می شود. در برخی موارد پزشک برای درمان نارسایی قلبی مجبور به استفاده از عمل جراحی می شود.

اگر پزشک شما تشخیص دهد که شما در معرض خطر مرگ ناگهانی به علت آریتمی قلبی قرار دارید ممکن است از دفیبریلاتورهای قلبی قابل کاشت (ICD) استفاده کند. ICD یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان ساز قلب است. این دستگاه ریتم های خطرناک قلب را درمان می کند.

برای درمان بیماری کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک چه کارهای دیگری می توان انجام داد؟

بسیاری از بزگسالان مبتلا به این بیماری بدون هیچ مشکلی زندگی کامل و طولانی خواهند داشت. شما می توانید با مصرف نکردن سیگار و الکل و همچنین محدود کردن غذاهای چرب در رژیم غذایی از میزان خطر این بیماری کم کنید.

فعالیت و ورزش های شدید می تواند احتمال مرگ ناگهانی را بیشتر کند. در مورد میزان فعالیت های بدنی مجاز با پزشکتان مشورت کنید.چنین در مورد فاصله زمانی مراجعات منظم به پزشک، از ایشان سوال کنید./ شفاجو

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
جاوید
مدیر سایت، نویسنده و مترجم، سردبیر و سئو کار ارشد سایت کوکا