خواص و عوارض خوردن سیر در بارداری؛ ضرر دارد یا مفید است؟

مصرف سیر در بارداری خوب است؟
مصرف سیر در بارداری خوب است؟

سیر از سبزیجات مشهور در طول تاریخ است که به دلیل عطر و طعم قوی و فواید فراوانی که برای سلامتی بدن دارد شناخته شده و مردم سراسر دنیا از آن در غذاهای مختلف استفاده می کنند اما آیا این حبه های سفید جادویی برای خانم های باردار نیز مفید هستند؟

تردیدی نیست که خوردن سیر در دوران بارداری می تواند به درمان برخی مشکلات شایع بارداری از جمله فشار خون بالا و گردش خون بهتر کمک کند اما از آن جا که خوراکی های مختلف علاوه بر سلامت زنان باردار روی سلامت جنین نیز اثر گذار هستند خانم های باردار باید در مصرف سیر احتیاط کنند.

برای آشنایی با خواص و مضرات سیر در دوران بارداری در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.

آیا خوردن سیر در دوران بارداری مفید و بی خطر است؟

مصرف سیر در دوران بارداری تا زمانی که در مقادیر متوسط مصرف شود بی خطر است، این مسئله به خصوص در مورد سه ماه اول بارداری صدق می کند.

اگر باردار هستید می توانید از سیر در مقادیر اندک برای خوش طعم کردن غذاهای خود استفاده کنید، زیاده روی در مصرف این سبزی در سه ماه اول بارداری می تواند روی سلامت جنین اثر منفی بگذارید.

در سه ماه دوم و سوم بارداری نیز باید احتیاط کنید زیرا مصرف بیش از حد سیر در این دوران نیز می تواند باعث کاهش شدید فشار خون شده و خون را به شدت رقیق کند.

هشدار: قبل از اضافه کردن سیر به رژیم غذایی خود حتما درباره مقدار مناسب آن با پزشک مشورت کنید.

مقدار مصرف سیر در بارداری

مصرف روزانه حدود 2 تا 4 حبه سیر تازه که برابر حدود 600 تا 1200 میلی گرم عصاره سیر در روز می باشد معمولا خطری برای زنان باردار ندارد.

اگر قصد دارید روغن سیر به رژیم غذایی خود اضافه کنید احتمالا مصرف 0.03 تا 0.12 میلی لیتر در روز زیر نظر پزشک ایمن خواهد بود.

ارزش غذایی سیر

برخی مواد مغذی موجود در یک حبه متوسط (3 گرم) سیر خام به صورت زیر است:

یک حبه سیر (3 گرم)مقدار
کالری4.5
پروتئین0.2 گرم
کربوهیدرات1 گرم
قند0 گرم
فیبر0.1 گرم
چربی0 گرم

فواید سیر برای دوران بارداری

سیر دارای فواید زیادی برای سلامتی است و به عنوان ماده افزودنی سالم در رژیم غذایی بارداری شناخته شده است، از جمله فواید سیر برای خانم های باردار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. کاهش کلسترول و مشکلات قلبی

سیر از داروهای طبیعی مشهور برای درمان مشکلات قلبی است و خوردن آن در طول بارداری می تواند خطر بروز این عوارض را کاهش دهد.

گفته شده سیر خرد شده حاوی ترکیب آلیسین می باشد که به حفظ تعادل کلسترول در بدن کمک می کند.

2. پیشگیری از سرطان

مصرف سیر می تواند از بروز سرطان در دوران بارداری به خصوص سرطان روده بزرگ پیشگیری کند و خطر ابتلا به سرطان معده و مری را کاهش دهد.

3. جلوگیری از عفونت ها

اضافه کردن سیر به غذاهای مختلف سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده، با عفونت ها، سرما خوردگی و آنفلوآنزا مقابله می کند و تاثیر خوبی در حفظ سلامت نوزاد دارد.

4. درمان مشکلات پوستی

خاصیت ضد میکروبی سیر آن را به یک درمان ایده آل برای عفونت های پوستی و حتی عفونت های دهان تبدیل کرده است، کاربرد موضعی نیز در چنین مواردی اثربخش است.

5. ضد ریزش مو

سیر به عنوان ماده ضد ریزش مو شناخته شده زیرا ترکیب آلیسین موجود در آن مبتنی بر گوگرد است. این ماده معدنی برای جلوگیری از ریزش مو بسیار مفید بوده و به رشد موهای جدید نیز کمک می کند.

6. کاهش خستگی

خستگی از مشکلات شایع دوران بارداری است و مصرف سیر تا حد زیادی به برطرف کردن آن کمک می کند.

سیر برای کاهش سرگیجه و احساس استفراغ در زنان باردار نیز مفید است.

آیا خوردن سیر ناشتا مضر است؟

خوردن سیر خام با معده خالی یا ناشتا مادامی که در مصرف آن زیاده روی نشود نه تنها مشکلی ایجاد نمی کند بلکه به کاهش فشار خون کمک کرده و خطر ابتلا به سرماخوردگی یا عفونت را کاهش می دهد.

بوی سیر در بارداری و تشخیص جنسیت جنین

یکی از تست های رایج خانگی برای تشخیص جنسیت جنین تست یک حبه سیر است، گفته شده اگر زن باردار یک حبه سیر میل کند و بدنش بوی سیر بدهد فرزندش پسر است.

عوارض جانبی سیر برای دوران بارداری

با وجود فواید فراوان سیر برای سلامتی زنان باردار، مصرف بیش از حد این ماده غذایی می تواند به عوارض ناخواسته ای در دوران بارداری منجر شود، از جمله:

  • خوردن سیر زیاد در دوران بارداری می تواند دستگاه گوارش را تحریک کرده و باعث ناراحتی معده شود.
  • سیر یک رقیق کننده خون طبیعی است و مصرف بیش از حد آن می تواند به خونریزی کنترل نشده در حین زایمان طبیعی یا سزارین منجر شود.
  • خوردن سیر در مقادیر فراوان ممکن است باعث افت شدید فشار خون شود، اگرچه کاهش فشار خون برای خانم های باردار مبتلا به پره اکلامپسی مفید است اما می تواند به سلامت سایر زنان باردار صدمه بزند. در واقع در چند هفته اول بارداری به دلیل گشاد شدن عروق خونی، فشار خون تا حدی کاهش می یابد اما افت شدید می تواند باعث شوک بدن و غش کردن فرد شود.
  • سیر ممکن است با برخی داروهای ضد انعقاد خون مانند انسولین، سیکلوسپورین، کومادین و ساکیناویر تداخل داشته باشد.
  • سیر می تواند باعث افزایش آزادسازی انسولین و کاهش سطح قند خون شود.
  • این ماده غذایی در برخی موارد توانایی بدن فرد در جذب ید را کاهش داده و منجر به کم کاری تیروئید می شود.
  • بسیاری از خانم ها بر این باور هستند خوردن سیر در دوران بارداری می تواند باعث سقط جنین شود.  این اتفاق تنها زمانی رخ می دهد که در مصرف این سبزی زیاده روی شود.

در ادامه بخوانید : خواص سیر خام ناشتا

منبع: parenting

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا