خواص بی نظیر عرق و تخم شوید برای سلامتی و لاغری + نحوه مصرف

خواص عرق و تخم شوید چیست؟
خواص عرق و تخم شوید چیست؟

فواید عرق شوید چیست؟

عرق شوید طبیعت گرم و خشک دارد و سرشار از ویتامین B12، کلسیم، آهن و منگنز می باشد، بهترین زمان مصرف عرق شوید پس از هر وعده ی غذایی و میزان مصرف روزانه عرق شوید نصف لیوان می باشد.

1. دوران بارداری و شیردهی

  1. عرق شوید سرشار از فولات است که از نقایص مادرزادی جنین در دوران بارداری پیشگیری می کند
  2. شوید و عرق شوید در طب سنتی برای افزایش شیر مادر در دوران شیردهی استفاده می شود
  3. مقادیر بالای کلسیم موجود در عرق شوید به تقویت و افزایش رشد استخوان های جنین در دوران بارداری کمک می کند
  4. آهن موجود در عرق شوید برای پیشگیری و درمان کم خونی در زنان بادار مفید می باشد

2. چربی سوزی ، لاغری و کاهش وزن

عرق شوید یکی از بهترین روش های طبیعی برای کاهش اشتها بوده که با پیشگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود.

گفته می شود که عرق شوید می تواند با پاک سازی و سم زدایی روده ها، چربی سوزی به ویژه در ناحیه ی شکم را افزایش داده و به درمان چاقی کمک کند.

3. کبد چرب

عرق شوید مانند شوید تازه و خشک دارای خواص دیورتیک بوده که به سم زدایی و پاک سازی کبد کمک کرده و برای درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب مفید می باشد.

4. فشار خون

عرق شوید به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید های موجود در آن به درمان فشار خون بالا کمک می کند.

5. دیابت و قند خون

عرق شوید با تنظیم ترشخ انسولین در خون به کاهش قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.

6. چربی خون و قلب

آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید های موجود در عرق شوید به درمان چربی خون بالا کمک کرده و از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، آترواسکلروزیس و حمله ی قلبی پیشگیری می کنند.

عوارض و مضرات عرق شوید

زیاده روی در مصرف عرق شوید می تواند خطر سقط جنین در دوران بارداری را افزایش دهد. گفته می شود که زنان در دوران شیردهی بهتر است عرق شوید را با احتیاط مصرف کنند.

فواید دارویی و درمانی تخم شوید

تخم یا دانه شوید در واقع همان بذر شوید است که بیشتر به صورت تخم شوید خشک و پودر تخم شوید به عنوان ادویه استفاده می شود.

1. معده و دستگاه گوارش

فلاونوئیدها و مونوترپن های موجود در تخم شوید باعث درمان معده درد شده و به عملکرد مناسب دستگاه گوارش کمک می کنند.

2. اسهال و یبوست

دانه های شوید حاوی مقادیر قابل توجهی روغن های مفید هستند که به عنوان ملین عمل کرده و با پاک سازی روده ها برای پیشگیری و درمان یبوست و اسهال مفید می باشند.

3. درمان بی خوابی

فلاونوئید ها و ویتامین های B موجود در تخم شوید خاصیت آرام بخش دارند و برای درمان بی خوابی شبانه مفید می باشند.

4. پوکی استخوان

مقادیر بالای کلسیم موجود در دانه ها و تخم شوید به بهبود رشد استخوان ها کمک کرده و از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می کند.

5. رفع بوی بد دهان

دانه های روغنی شوید دارای خواص ضد میکروبی قوی هستند که با از بین بردن باکتری های ایجاد کننده بوی بد دهان، به رفع بوی بد دهان کمک می کنند.

عوارض و مضرات دانه یا تخم شوید

زیاده روی در مصرف دانه یا تخم شوید گاستریت را تشدید می کند.

همچنین زنان در دوران قاعدگی و پریود بهتر است از مصرف تخم شوید اجتناب کنند چون باعث افزایش خونریزی می شود.

بارداری و سقط جنین

گفته می شود که تخم شوید احتمال سقط جنین در دوران بارداری را افزایش می دهد پس بهتر است زنان باردار از مصرف تخم شوید اجتناب کنند.

طبع دانه شوید

طبیعت تخم یا دانه شوید گرم و خشک می باشد.تخم شوید حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید ها، کلسیم، ویتامین A، ویتامین های B، لیمونین و ترپن ها می باشد.

از تخمه شوید برای تهیه دمنوش شوید و به عنوان اودیه برای تهیه انواع غذا ها و ترشیجات استفاده می شود.


در ادامه بخوانید : خواص شوید برای لاغری


منابع : ayushology