تفاوت بین شکر قهوه‌ ای و شکر سفید چیست؟

تفاوت بین شکر سفید و قهوه ای
تفاوت بین شکر سفید و قهوه ای

شکر یک ماده طبیعی است و هزاران سال در رژیم غذایی انسان استفاده می شود. انواع مختلف شکر وجود دارد اما شکر سفید و شکر قهوه ای که به نام شکر سرخ هم شناخته می شود از محبوب ترین آن ها هستند.

بر خلاف آنچه که تاکنون شنیده اید شکر سفید و شکر قهوه ای از نظر تغذیه ای مشابه هستند و می توان گفت که شکر قهوه ای فقط کمی مواد مغذی بیشتری نسبت به شکر سفید دارد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تفاوت های شکر سفید و شکر قهوه ای بیشتر آشنا شوید؛

تفاوت های تغذیه ای

با توجه به این که شکر سفید و قهوه ای هر دو از محصولات گیاه نیشکر و چغندر قند هستند پس ارزش غذایی آن ها کاملا مشابه می باشد. (جالب است بدانید که 80 درصد شکر از نیشکر و 20 درصد آن از چغندر قند تهیه می شود.)

در واقع، شکر قهوه ای مخلوطی از شکر سفید و ملاس (نوعی شربت قند که باعث رنگ تیره ی شکر قهوه ای می شود) می باشد. ملاس ارزش غذایی شکر قهوه ای را کمی افزایش می دهد.

یکی از مهم ترین تفاوت های تغذیه ای بین شکر سفید و شکر قهوه ای این است که شکر قهوه ای مقادیر بالاتری کلسیم، آهن و پتاسیم دارد.

شکر قهوه همچنین دارای کالری کمی کمتر از شکر سفید است. یک قاشق چای خوری (4 گرم) شکر قهوه ای 15 کالری دارد در حالی که همان مقدار شکر سفید حاوی 16.3 کالری می باشد.

گذشته از این تفاوت های جزئی، آن ها از نظر تغذیه ای کاملا مشابه هستند و تفاوت اصلی شان در طعم و رنگ متفاوت شان می باشد.

فرآیند تولید متفاوت

شکر از دو گیاه نیشکر و چغندر قند تهیه می شود؛ هر دو گیاه تحت فرآیند مشابهی برای تولید شکر قرار می گیرند با این حال، روش های تهیه شکر قهوه ای و شکر سفید متفاوت هستند.

در فرآیند پالایش قند دو محصول تولید می شود؛ شکر و شیره قند یا همان ملاس.

شکر کمتر پردازش شده که هنوز حاوی مقادیر قابل توجهی ملاس است، همان شکر قهوه ای یا شکر سرخ می باشد که بلور های درشت تری دارد.

برای تولید شکر سفید، شکر کریستالی در دستگاه سانتریفیوژ قرار می گیرد. سانتریفیوژ یک ماشین است که به سرعت می چرخد ​​تا کریستال های شکر را از ملاس جدا کند.

پس از این مرحله شکر تولید شده مجددا پردازش می شود تا همه ی ملاس گرفته شده و کریستال های کوچک تر شکر سفید تشکیل شوند.

در مرحله ی آخر این شکر در یک دستگاه تصفیه که از زغال استخوان یا استخوان خرد شده حیوانات ساخته شده برای تهیه شکر سفید پردازش می شود.

موارد استفاده شکر قهوه ای و شکر سفید

شکر سفید و شکر قهوه ای را می توان برای تهیه انواع دسر، نوشیدنی ها، کیک، کوکی، کلوچه و شیرینی به کار برد؛

توجه داشته باشید که شکر قهوه ای به دلیل ملاس موجود در آن رطوبت بیشتری دارد و بافت نرم تر و مرطوب تری به محصول می دهد.

همچنین از شکر قهوه ای برای تهیه سس باربیکیو استفاده می شود.

تفاوت اصلی شکر سفید و قهوه ای طعم و رنگ آن ها است

اگر برای تهیه دسر ها، شکر سفید را با شکر قهوه ای جایگزین کنید رنگ آن ها قهوه ای یا قهوه ای مایل به قرمز می شود. همچنین شکر قهوه ای به دلیل وجود ملاس، طعم کاراملی دارد و به همین دلیل از آن برای تهیه کیک شکلاتی، کیک میوه ای و کوکی ها استفاده می کنند.

از سوی دیگر، شکر سفید شیرین تر است به همین دلیل از آن برای تهیه انواع شیرینی و کیک اسفنجی استفاده می شود.

شکر سفید بهتر است یا شکر قهوه ای؟

این که آیا شکر سفید بهتر است یا شکر قهوه ای، به ترجیح شخصی فرد بستگی دارد چون تنها تفاوت این دو نوع شکر در طعم و رنگ شان می باشد.

اگر چه شکر قهوه ای حاوی مواد معدنی بیشتری از شکر سفید است، مقدار این مواد معدنی بسیار ناچیز بوده و هیچ گونه مزیت سلامتی نسبت به شکر سفید ندارد.

مهم این است که شکر، عامل مهمی در شیوع چاقی و علت اصلی بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 و بیماری قلبی است به همین دلیل، توصیه می شود که مصرف آن را محدود کنید.

منبع : healthline

متن عاشقانه
فال روزانه کوکا