تشخیص بیماری ها از روی رنگ، شکل، خطوط و نحوه رشد ناخن های دست (تصویری)

امروزه ناخن ها بیشتر به عنوان یک ویژگی زیبایی شناختی در نظر گرفته می شوند و برآورد شده که تا سال 2024 تجارت در بازار جهانی لاک ناخن به 15.55 میلیارد دلار برسد.

اما بد نیست بدانید که ناخن ها می توانند نشان دهنده ی وضعیت سلامت بدن باشند. ما در این مقاله از سایت کوکا چگونگی شناسایی و تشخیص بیماری از روی رنگ، شکل، بافت و خطوط روی ناخن دست را ارائه کرده ایم. با ما همراه باشید!

علائم تشخیص بیماری از روی ناخن های دست

رنگ ناخن نشانه چه بیماری است؟

رنگ ناخن نشانه چه بیماری است؟
رنگ ناخن نشانه چه بیماری است؟

1- ناخن زرد رنگ

در اغلب موارد ناخن های زرد یک عفونت قارچی را نشان می دهند. اگر عفونت قارچی ناخن به موقع درمان نشود، وضعیت وخیم تر شده و ناخن ممکن است سبز رنگ شده و از بین برود.

علاوه بر عفونت قارچی، پیری، مسمومیت ریه ناشی از سیگار کشیدن و استفاده مکرر از لاک ناخن با کیفیت پایین هم می توانند باعث زرد شدن ناخن ها شوند.

2- ناخن سفید با نوار صورتی در قسمت بالایی

ناخن سفید با نوار صورتی در قسمت بالایی آن می تواند نشانه نارسایی قلبی، نارسایی کلیه، دیابت و برخی از مشکلات کبدی مانند هپاتیت یا سیروز کبدی باشد.

3- ناخن کم رنگ یا بی رنگ

اگر ناخن های شما بسیار کم رنگ یا بی رنگ باشند، احتمالا دچار کمبود تغذیه ای یا یک مشکل در گردش خون هستید که مانع از رسیدن خون به نوک انگشتان و ناخن های شما می شود. در موارد شدید، این می تواند نشان دهنده ی کم خونی فقر آهن باشد.

4- ناخن قرمز تیره

ناخن های قرمز تیره ممکن است نشان دهنده ی ابتلا به بیماری قلبی است. اگر تیرگی ناخن به سمت کوتیکول گسترش یابد، ممکن است نشانه ی ابتلا به بیماری خودایمنی لوپوس باشد.

5- ناخن بنفش زنگ

ناخن های صورتی تیره یا بنفش معمولا به معنی عدم دریافت اکسیژن کافی در بدن می باشند. علاوه بر این مشکلات قلبی و مشکلات ریوی مانند بیماری مزمن انسدادی ریه و برونشیت مزمن هم باعث بنفش شدن ناخن ها می شوند.

6-  ناخن قهوه ای

ناخن های قهوه ای ممکن است نشان دهنده این باشد که شما به بیماری تیروئید یا مشکلات تغذیه ای دچار هستید.

7- ناخن خاکستری مایل به سبز

ناخن های خاکستری مایل به سبز معمولا با مصرف داروهای تجویزی مانند قرص های ضد مالاریا به وجود می آیند.

تشخیص بیماری از روی بافت ناخن ها

تشخیص بیماری از روی بافت ناخن ها
تشخیص بیماری از روی بافت ناخن ها

1- ناخن های خشک و شکننده

ناخن های خشک و شکننده که ریش ریش شده اند، معمولا به دلیل کم کاری تیروئید یا هیپوتیروئیدیسم ایجاد می شوند. علاوه بر این کمبود ویتامین A، ویتامین C و ویتامین B7 هم می توانند باعث شکننده شدن ناخن ها شوند.

یکی دیگر از دلایل احتمالی این مشکل، استفاده بیش از حد از لاک ناخن است.

2- رگه عمودی روی ناخن

رگه های عمودی معمولا یک علامت طبیعی از پیری هستند، درست مانند چین و چروک روی صورت. اما اگر در سن جوانی ایجاد شوند نشان دهنده ی کمبود ویتامین B12 یا کمبود منیزیم در بدن هستند.

3- رگه های افقی روی ناخن

رگه های افقی ناخن که به نام خطوط Beau هم شناخته می شوند معمولا نتیجه آسیب مستقیم به ناخن شما هستند. با این حال، اگر آن ها را بر روی بیش از یک ناخن مشاهده کنید، ممکن است نشانه ای از بیماری های خطرناک مخملک و پنومونی باشد.

4- حفره و چاله روی ناخن

وجود حفره بر روی ناخن ممکن است نشان دهنده ی مشکلات پوستی مانند پسوریازیس، اگزما و درماتیت باشد. همچنین از علائم اولیه ابتلا به بیماری التهابی آرتریت نیز می باشد.

چگونگی رشد ناخن و تشخیص بیماری ها

چگونگی رشد ناخن و تشخیص بیماری ها
چگونگی رشد ناخن و تشخیص بیماری ها

1- قاشقی شدن ناخن ها

قاشقی شدن ناخن ها ممکن است نشانه ای از هموکروماتوز یا تولید بیش از حد آهن در بدن باشد. علاوه بر این کم خونی فقر آهن، بیماری های قلبی و گردش خون ضعیف هم باعث قاشقی شدن ناخن ها می شوند.

2- چماقی شدن ناخن

چماقی شدن ناخن که باعث برآمده شدن نوک انگشتان و انحراف ناخن ها از بستر می شود، نشانه ای از بیماری های ریوی و کمبود اکسیژن در خون می باشد. علاوه بر این بیماری های کبد و کلیه، مشکلات قلبی، بیماری التهابی روده و ایدز هم باعث چماقی شدن ناخن می شوند.

3- جدا شدن ناخن از بستر

ناخن هایی که از بستر جدا می شوند، نشان دهنده ی ابتلا به بیماری پرکاری تیروئید یا هیپرتیروئیدیسم هستند. علاوه بر این عفونت قارچی، پسوریازیس، گردش خون ضعیف و آمیلوئیدوز هم باعث جدا شدن ناخن های دست از بستر می شوند.

خطوط و لکه های روی ناخن نشانه چیست؟

خطوط و لکه های روی ناخن نشانه چیست؟
خطوط و لکه های روی ناخن نشانه چیست؟

1- لکه های قرمز تیره روی ناخن

لکه های قرمز تیره که از کوتیکول به سمت نوک ناخن کشیده شده اند، ممکن است نشانه ی ابتلا به ملانوما، یک نوع بسیار خطرناک از سرطان پوست باشند. بنابراین توصیه می شود که حتی اگر این خطوط باعث درد در ناخن ها نمی شوند، بهتر است هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

2- خطوط سفید روی ناخن

اگر چه اکثر مردم بر این باورند که خطوط سفید روی ناخن که خطوط میس نامیده می شوند، به معنی کمبود کلسیم هستند، اما بهتر است بدانید که وجود این خطوط بر روی ناخن نشانه ی کمبود پروتئین در رژیم غذایی شما هستند.

علاوه بر این مسمومیت با فلزات سنگین به علت نارسایی کلیه هم می تواند باعث ایجاد خطوط سفید بر روی ناخن ها شوند.

3- قرمزی و التهاب اطراف ناخن

قرمزی و پوسته پوسته شدن اطراف ناخن معمولا نشان دهنده التهاب ناخن است. اگر التهاب با تورم زیاد همراه باشد، این می تواند به علت عفونتی به نام پارونیشیا یا عقربک و همچنین لوپوس هم ایجاد شود.

این اطلاعات تنها برای این است که شما بتوانید بیماری خود را زودتر تشخیص دهید. پیشنهاد می کنیم که در صورت مشاهده ی هر کدام از این علائم هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

در ادامه بخوانید : بهترین روغن برای تقویت ناخن

منبع : brightside

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا