دمی گوجه فرنگی که به نام دمی برنج و گوجه، دمپختک گوجه فرنگی یا دمپخت گوجه فرنگی هم شناخته می شود، نوعی برنج ساده و خوشمزه ایرانی است که به راحتی با انواع سبزیجات مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی و هویج با برنج تهیه می شود.
ما در این مقاله از سایت کوکا آموزش پختن دمی گوجه فرنگی و سیب زمینی خوشمزه را برای شما ارائه کرده ایم.
مواد لازم برای تهیه دمی گوجه فرنگی
- پیاز – 1 عدد
- برنج – 2 لیوان
- سیب زمینی – 1 عدد
- گوجه فرنگی – 5 عدد
- روغن کنجد – دو قاشق غذا خوری
- زردچوبه – به میزان لازم
- زعفران – یک چهارم قاشق چای خوری (ساییده شده)
- نمک – به میزان لازم
- فلفل سیاه – به میزان لازم
طرز تهیه دمی گوجه فرنگی با سیب زمینی
ابتدا گوجه ها را شسته و رنده کنید و یا در مخلوط کن پوره کنید، برنج را بشویید و آن را به همراه دو لیوان آب و گوجه فرنگی پوره شده و نمک بگذارید دو ساعت خیس بخورد. در ظرف مناسب پیاز داغ کنید و زعفران و کمی زردچوبه و فلفل سیاه و نمک و برنج را به آن اضافه کنید.
کمی که جوشید، سیب زمینی های نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید و بگذارید بجوشد تا آب آن برچیده شود و سپس بگذارید 30 تا 40 دقیقه دم بکشد.
دم پخت گوجه و سیب زمینی شما آماده است آن را در ظرفی بریزید و با سالاد شیرازی سرو کنید.
خواص دمی گوجه فرنگی
مقادیر بالای ویتامین C موجود در دمی گوجه فرنگی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری می کند.
مقادیر قابل توجه آهن موجود در دمی گوجه فرنگی برای تولید گلبول های قرمز خون مفید بوده و به درمان کم خونی کمک می کند.
لیکوپن موجود در دمی گوجه فرنگی از ابتلا به سرطان پیشگیری کرده و برای حفظ سلامت قلب مفید می باشد.
کلسیم موجود در دمی گوجه فرنگی به تقویت استخوان ها و دندان ها کمک کرده و از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می کند.
کالری دمی گوجه فرنگی (10 قاشق غذاخوری) : 400
🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید