خواص تمر هندی چیست؟ | فواید و مضرات آن برای سلامتی کدامند؟

خواص تمر هندی
خواص تمر هندی

تمر هندی که به نام های تمبر هندی، تامارین یا خرمای هندی هم شناخته می شود میوه ی درخت تمر هندی است که لوبیایی شکل بوده، به رنگ قهوه ای دیده می شود و مزه ی آن ترش و شیرین است. این درخت باریک دارای برگ های همیشه سبز است و بومی مناطق استوایی قاره ی آفریقا از جمله سودان می باشد.

خواص تمر هندی برای پوست و مو

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

1. روشن کننده طبیعی پوست

استرس، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید و آلودگی هوا باعث تیره تر شدن رنگ پوست می شود. تمر هندی یکی از بهترین و موثر ترین روش های طبیعی برای روشن تر و سفید تر شدن پوست صورت می باشد.

ماسک تمر هندی برای پوست

30 گرم خمیر تمر هندی را در 150 میلی لیتر آب حل کنید، بگذارید 10 دقیقه بماند و سپس با 1/2 قاشق چای خوری پودر زردچوبه ترکیب کنید. این ماسک را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب بشویید.

این ماسک را هفته ای 2 بار استفاده کنید تا زودتر نتیجه بگیرید.

ماسک تمر هندی و لیمو ترش و عسل

یک قاشق چای خوری خمیر تمر هندی را در مقداری آب حل کنید و با یک قاشق چای خوری آب لیمو ترش تازه و یک قاشق چای خوری عسل طبیعی مخلوط کنید. این مخلوط را روی صورت بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب خوب بشویید.

2. لایه بردار طبیعی پوست

مقادیر بالای آلفا هیدروکسی اسید ها (AHA) موجود در تمر هندی به پاک سازی و لایه برداری پوست صورت کمک می کنند.

ماسک لایه بردار صورت

1 قاشق چای خوری خمیر تمر هندی را با 1 قاشق چای خوری نمک و 1 قاشق غذا خوری شیر یا ماست ترکیب کنید و به مدت 7 دقیقه در حرکات دایره ای بر روی پوست صورت ماساژ دهید، سپس با آب گرم خوب بشویید.

این ماسک را دو بار در هفته تکرار کنید.

3. درمان طبیعی سلولیت

تمر هندی به دلیل مقادیر بالای ترکیباتی که دارد یکی از بهترین روش های طبیعی برای درمان سلولیت محسوب می شود.

ماسک ضد سلولیت

2 قاشق چای خوری تمر هندی را در مقداری آب حل کنید و با 1 قاشق چای خوری شکر، 1 قاشق چای خوری آب لیمو ترش تازه و 1/2 قاشق چای خوری جوش شیرین ترکیب کنید. این ماسک را بر روی پوست که دچار سلولیت است بمالید و در حرکات دایره ای ماساژ دهید.

این ماسک را دو بار در هفته و به مدت چهار تا پنج هفته تکرار کنید تا نتیجه بگیرید.

4. مرطوب کننده طبیعی پوست

تمر هندی حاوی مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی است و به عنوان یک مرطوب کننده ی طبیعی برای پوست عمل می کند.

ماسک مرطوب کننده پوست

15 گرم خمیر تمر هندی را در یک لیوان آب گرم بریزید و بگذارید تا بجوشد، از روی حرارت بردارید، 2 قاشق چای خوری چای سبز خشک را به آن اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه بماند تا دم بکشد. حالا از این محلول به عنوان مرطوب کننده استفاده کنید.

5. جوان سازی پوست صورت

تمر هندی سرشار از آنتی اکسیدان ها، فیبر و ویتامین های مختلف است که رادیکال های آزاد را کاهش داده و با رفع چین و چروک به جوان سازی پوست صورت کمک می کنند.

ماسک جوان سازی پوست

1 قاشق غذا خوری خمیر تمر هندی را با 1 قاشق غذا خوری آرد نخود، 1 قاشق چای خوری آرد سمولینا و 1 قاشق غذا خوری عسل طبیعی ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 10 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

این ماسک را دو بار در هفته استفاده کنید.

6. درمان لکه های سیاه گردن

لکه های سیاه گردن در زنان نسبت به مردان شایع تر است، تمر هندی یکی از بهترین روش ها برای درمان سریع لکه های سیاه گردن محسوب می شود.

ماسک برای لکه های سیاه

1 قاشق چای خوری تمر هندی را در مقداری آب حل کنید و با 1 قاشق غذا خوری عسل و 1 قاشق چای خوری گلاب ترکیب کنید، این مخلوط را بر روی گردن بمالید و بگذارید 20 دقیقه بماند سپس با آب گرم بشویید.

این ماسک را به مدت 2 ماه هر هفته 1 بار استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

7. درمان آکنه و جوش صورت

مقادیر بالای ویتامین های C و A و سایر آنتی اکسیدان های موجود در تمر هندی به کاهش التهاب پوست کمک کرده و باعث درمان آکنه و جوش صورت می شوند.

ماسک جوش صورت خانگی

1 قاشق غذا خوری تمر هندی را با 1/2 قاشق چای خوری پودر زردچوبه و 1 قاشق غذا خوری ماست ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

این ماسک را یک بار در هفته استفاده کنید.

8. درمان ریزش مو

تمر هندی حاوی مقادیر بالای انواع مواد معدنی است که به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و ریزش مو را درمان می کنند.

ماسک تمر هندی برای مو

15 گرم تمر هندی را به مدت 10 دقیقه در مقداری آب خیس کنید و سپس از صافی رد کرده و آب آن را بر روی مو ها و پوست سر ماساژ دهید، یک حوله را بر روی مو ها بکشید و بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو خوب بشویید.

این ماسک را دو بار در هفته تکرار کنید.

9. درمان شوره سر

تمر هندی، چربی پوست را کنترل کرده و با کاهش تولید سبوم در پوست سر به درمان شوره کمک می کند.

ماسک ضد شوره مو

2 قاشق غذاخوری تمر هندی را با 1 قاشق غذا خوری روغن زیتون و 1 قاشق چای خوری سر شیر ترکیب کنید و به مدت 10 دقیقه بر روی مو ها و پوست سر ماساژ دهید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو خوب بشویید.

فواید دارویی ودرمانی تمر هندی برای بدن

عکس درخت تمر هندی
عکس درخت تمر هندی

10. لاغری و کاهش وزن

تمر هندی حاوی مقادیر بالای یک ترکیب منحصر به فرد به نام هیدوکسی سیتریک اسید (HCA) است که آنزیم های مربوط به به ذخیره سازی چربی را غیر فعال کرده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

علاوه بر این، تمر هندی با افزایش تولید سروتونین در خون، باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

11. کبد چرب

تمر هندی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد و همچنین به دلیل خواص ضد التهابی قوی، یکی از بهترین مواد طبیعی برای سم زدایی و پاک سازی کبد بوده که به درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب هم کمک می کند.

12. درمان زردی یا یرقان

همانطور که می دانیم وجود مقادیر بالای بیلی روبین در خون باعث زردی یا یرقان می شود. تمر هندی با سم زدایی و پاک سازی کبد و تنظیم میزان بیلی روبین در خون به درمان یرقان کمک می کند.

13. سنگ کلیه

تمر هندی حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی است که به سم زدایی و پاک سازی رسوبات در کلیه ها کمک کرده و سنگ کلیه را درمان می کنند.

14. معده و دستگاه گوارش

مقادیر قابل توجه فیبر موجود در تمر هندی به بهبود هضم غذا کمک می کند، نفخ معده را کاهش داده و باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.

خواص ضد باکتریایی قوی تمر هندی خطر ابتلا به زخم معده ناشی از هلیکو باکتر پیلوری را کاهش می دهد.

15. یبوست

تمر هندی به دلیل مقادیر بالای فیبر و پلی ساکارید های موجود در آن به عنوان یک مسهل ملایم شناخته می شود که با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

16. بواسیر یا هموروئید

تمر هندی دارای خواص ضد التهابی و ضد درد طبیعی است و یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان بوسیر یا هموروئید داخلی و خارجی محسوب می شود.

درمان گیاهی بواسیر

1 قاشق غذا خوری تمر هندی را در مقداری آب حل کنید و با 1 لیوان ماست، 1 قاشق چای خوری پودر زنجبیل، 1 قاشق چای خوری پودر گشنیز و 1 قاشق چای خوری آب انار ترکیب کنید و هر روز بنوشید تا بواسیر داخلی یا خارجی درمان شود.

17. جنین و زنان باردار

مقادیر بالای فیبر موجود در تمر هندی به درمان حالت تهوع صبحگاهی و یبوست دوران بارداری کمک می کند.

مقادیر بالای فیبر و مواد مغذی موجود در تمر هندی به بهبود رشد جنین کمک می کنند.

زنان باردار بهتر است قبل از مصرف تمر هندی با پزشک خود مشورت کنند.

18. دیابت و قند خون

تمر هندی با مهار فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز، جذب کربوهیدرات را کاهش داده و باعث افزایش سطح انسولین خون می شود و به این ترتیب به کنترل قند خون و درمان دیابت کمک می کند.

19. فشار خون

پتاسیم موجود در تمر هندی باعث کاهش استرس بر روی رگ های خون شده و فشار خون بالا را درمان می کند.

20. کلسترول خون و قلب

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، فنل ها و فیبر موجود در تمر هندی، جذب کلسترول را کاهش داده و با کاهش کلسترول خون بالا به پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.

21. درمان مالاریا

تمر هندی دارای خواص ضد ویروسی قوی می باشد و به همین دلیل در طب سنتی به عنوان یکی از بهترین روش های طبیعی برای درمان مالاریا استفاده می شود.

22. آرتریت روماتوئید

در طب سنتی از تمر هندی به دلیل خواص ضد التهابی قوی که دارد برای درمان آرتریت روماتوئید استفاده می شود؛ خاصیت ضد التهابی تمر هندی باعث می شود که مواد شیمیایی التهابی مانند اینترلوکین از بین بروند و آسیب به مفاصل کاهش یابد.

23. سرطان

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در تمر هندی به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان و تومور را کاهش می دهد.

24. درمان کم خونی

تمر هندی، منبع خوبی از آهن است که با افزایش تولید گلبول های قرمز خون و بهبود گردش خون در بدن به درمان کم خونی و علائم آن کمک می کند.

25. تقویت حافظه

مقادیر بالای تیامین (ویتامین B6) موجود در تمر هندی به بهبود عملکرد مغز کمک کرده و باعث تقویت حافظه می شود.

26. تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در تمر هندی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. همچنین تمر هندی به دلیل خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی، و ضد تب، خطر ابتلا به بیماری های عفونی را کاهش می دهد.

27. گرمازدگی

تمر هندی دارای خواص خنک کنندگی است و استفاده از آن در روز های گرم تابستان، خطر ابتلا به گرمازدگی را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات تمر هندی

هیپوگلیسمی 

زیاده روی در مصرف تمر هندی می تواند باعث کاهش قابل توجهی در میزان گلوکز خون و منجر به هیپوگلیسمی شود.

آلرژی و حساسیت

تمر هندی در برخی افراد می تواند باعث آلرژی و حساسیت شود که با علائمی مانند خارش، استفراغ و تنگی نفس مشخص می شود.

دندان

از آنجایی که تمر هندی بسیار اسیدی است، زیاده روی در مصرف آن می تواند به مینای دندان آسیب برساند.

سنگ کیسه صفرا

زیاده روی در مصرف تمر هندی خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را افزایش می دهد.

رفلاکس معده

تمر هندی اسیدی است و زیاده روی در مصرف آن خطر رفلاکس معده را افزایش می دهد.

تداخل دارویی

تمر هندی با دارو های آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و رقیق کننده های خون تداخل دارویی ایجاد می کند.

طبع تمر هندی

طبیعت تمر هندی سرد و خشک می باشد. تمر هندی سرشار از آنتی اکسیدان ها، پلی فنل ها، ویتامین A، نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، فولات، ویتامین C، ویتامین K، پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، آهن، سدیم، روی و فیبر می باشد.

نحوه استفاده از تمر هندی

تمر هندی کال مزه ی ترشی دارد و از آن به عنوان چاشنی برای تهیه سوپ و آش تمر هندی، خوراک تمر هندی، انواع ترشی با تمر هندی، سس تامارین (سس تمر هندی) و انواع خورش با تمر هندی استفاده می شود.

میوه ی رسیده ی تمر هندی که مزه شیرینی دارد را می توان برای تهیه شیره تمر هندی، مربا، دسر، شربت و آب میوه استفاده کرد.

ارزش غذایی تمر هندی (100 گرم)

  • کالری : 239
  • چربی : 0.6 گرم
  • کربوهیدرات : 62.5 گرم
  • پروتئین : 2.8 گرم
  • فیبر : 5.1 گرم
  • قند : 57.4 گرم

منابع : stylecrazeorganicfacts

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا