کافئین چه فواید و عوارضی برای سلامتی دارد؟

خواص کافئین
خواص کافئین

کافیئن چیست؟

کافئین یک ماده شیمیایی آلکالوئیدی نرم، بی بو، سفید و براق می باشد. بیشترین کافئین در قهوه وجود دارد اما از دیگر منابع گیاهی آن می توان به کاکائو، کولا و چای سیاه، چای سبز و گوارنا اشاره کرد.

کافئین فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص کافئین را برای سردرد و میگرن، لاغری، بدنسازی و پوست و مو گردآوری کرده ایم. همچنین قصد داریم شما را با برخی از مضرات کافئین زیاد برای سلامتی بدن آشنا کنیم؛ همراه ما باشید!1

خواص کافئین برای پوست و مو

1. جوان سازی پوست صورت

کافئین حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است که پوست را در برابر اشعه ماورا بنفش نور خورشید محافظت کرده، به رفع چین و چروک صورت و دور چشم کمک می کند و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

2. ضد آفتاب طبیعی

مطالعات نشان داده اند که کافئین به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد یکی از بهترین و قوی ترین ضد آفتاب های طبیعی محسوب شده و پوست را در برابر آسیب های اشعه UV محافظت می کند.

3. درمان سیاهی دور چشم

کافئین دارای خواص ضد التهابی قوی بوده که می تواند باعث درمان سیاهی دور چشم شود، علاوه بر این کافئین تجمع خون در زیر چشم را کاهش داده و به درمان سیاهی دور چشم کمک می کند.

4. درمان سلولیت

تحقیقات در دانشگاه سائو پائولو ثابت کرده که کافئین سلول های چربی را از بین می برد و یکی از بهترین روش های طبیعی برای درمان سلولیت می باشد.

5. درمان ریزش مو

استفاده از کافئین به صورت موضعی به ریشه های مو نفوذ کرده و با تقویت فولیکول های مو باعث افزایش رشد مو شده و ریزش مو را درمان می کند.

فواید دارویی و درمانی کافئین برای بدن

6. سردرد و میگرن

تحقیقات نشان داده که کافئین به دلیل خواص ضد درد طبیعی که دارد به درمان سردرد و میگرن کمک می کند. توصیه می شود که هنگام سردرد کافئین را به همراه مسکن هایی مانند آسپیرین و استامینوفن استفاده کنید.

علاوه بر این مصرف کافئین به صورت ترکیبی با دارو های مسکن برای درمان سردرد تنشی مفید می باشد.

7. چربی سوزی، لاغری و کاهش وزن

کافئین یکی از بهترین روش های طبیعی برای افزایش چربی سوزی و متابولیسم بدن است که با مصرف کالری بیشتر به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

در یک مطالعه نشان داده شد زنانی که روزانه بین 2 تا 4 فنجان قهوه (حاوی مقادیر بالای کافئین) مصرف می کنند، اکسیداسیون چربی در آن ها بیشتر شده و زودتر لاغر می شوند.

8. بدنسازی

کافئین با افزایش تستوسترون در طی تمرینات بدنسازی، باعث افزایش انرژی و استقامت در بدنسازان  ورزشکاران شده و قدرت عضلانی را افزایش می دهد.

کافئین تاثیر مثبتی بر میزان متابولیسم و ​​افزایش جذب اکسیژن در بدن دارد، هنگامی که شما اکسیژن بیشتری دریافت کنید، انرژی بدن افزایش یافته و عملکرد ورزشی بهبود پیدا می کند.

9. مردان

یک تحقیق نشان داده کافئین موجود در قهوه خطر ابتلا به اختلالات نعوظ را مردان به طور چشمگیری کاهش می دهدریال به همین دلیل توصیه می شود که مردان بهتر است روزانه 2 تا 3 فنجان قهوه مصرف کنند.

10. بیماری ام اس

تحقیقات محمد باقر ملجایی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران و همکارانش نشان داده که مصرف کافئین می تواند نقش محافظتی در برابر بیماری مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس داشته باشد و ناتوانی و خستگی ناشی از این بیماری را کاهش دهد.

11. استرس و افسردگی

تحقیقات نشان داده که مصرف روزانه 200 تا 250 میلی گرم کافئین، باعث افزایش تولید سروتونین و دوپامین شده و با بهبود خلق و خو به درمان استرس و افسردگی کمک می کند. همچنین مصرف کافئین خستگی را رفع کرده و باعث افزایش هوشیاری می شود.

12. آلزایمر و پارکینسون

کافئین یکی از بهترین روش های طبیعی برای تقویت حافظه می باشد، تحقیقات نشان داده که کافئین تولید بتا آمیلوئید را سرکوب کرده و خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را کاهش می دهد. (بتا آمیلوئید باعث التهاب مغز و در نتیجه ابتلا به آلزایمر می شود.)

علاوه بر این کافئین با مهار گیرنده های آدنوزین، از نابودی سلول های عصبی پیشگیری کرده و خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش می دهد.

13. کبد

تحقیقات متعدد نشان می دهد که کافئین موجود در قهوه خطر ابتلا به بیماری های کبدی از جمله فیبروز کبدی، هپاتیت C و سیروز کبدی را کاهش می دهد.

یک مطالعه در دانشگاه دوک نشان داده که کافئین باعث سم زدایی و پاک سازی کبد شده و به درمان کبد چرب غیر الکلی کمک می کند.

14. سرطان

کافئین به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان دهان و گلو، سرطان کبد، سرطان کولون و سرطان پوست را کاهش می دهد.

15. برونشیت و آسم

مطالعات نشان می دهد که کافئین می تواند راه های هوایی را باز کند و به درمان بیماری های تنفسی از جمله  برونشیت، خس خس سینه و سرفه کمک کند.

همچنین کافئین ساختاری مشابه تئوفیلین (داروی رایج برای درمان آسم) دارد و می تواند به درمان آسم کمک کند.

16. قند خون و دیابت نوع 2

مطالعات متعدد نشان می دهد که مصرف روزانه 2 فنجان قهوه در روز به دلیل مقادیر بالای کافئین و آنتی اکسیدان هایی که دارد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

فراموش نکنید که مطالعات نشان داده که کافئین می تواند مقاومت به انسولین را افزایش داده و باعث افزلیش قند خون در افراد دیابتی شود.

17. سنگ کلیه

در یک تحقیق نشان داده شده که کافئین باعث افزایش دفع ادراری کلسیم شده و خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد.

18. سنگ کیسه صفرا

نوشیدنی هایی که روزانه حداقل 400 میلی گرم کافئین تولید می کنند به نظر می رسد خطر ابتلا به بیماری سنگ کیسه صفرا را کاهش می دهد. به نظر می رسد این اثر وابسته به دوز است. به نظر می رسد که مصرف 800 میلی گرم کافئین روزانه بهترین باشد.

عوارض و مضرات کافئین

عوارض و مضرات کافئین
عوارض و مضرات کافئین

کافئین اعتیاد آور است و ترک مصرف آن می تواند علائم جدی مانند سردرد، اضطراب، تحریک پذیری، عدم تمرکز، خستگی و مشکلات گوارشی را به همراه داشته باشد.

1. دوران قاعدگی

کافئین خطر ابتلا به سندروم پیش از قاعدگی را افزایش داده و کمر درد و دل درد پریودی را تشدید می کند. همچنین مصرف کافئین عروق خونی را کاهش داده و با کمتر کردن جریان خون رحمی باعث ابتلا به قاعدگی نا منظم در زنان می شود.

2. دوران بارداری و شیردهی

گرچه شواهد قابل توجهی وجود ندارد که مصرف کافئین می تواند باعث سقط جنین در دوران بارداری شود اما پزشکان هنوز توصیه می کنند که زنان در دروان بارداری و شیردهی بهتر است از مصرف کافئین اجتناب کنند.

برخی مطالعات نشان داده که مصرف کافئین می تواند خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم را افزایش دهد.

3. کودکان

هنوز تحقیقات دقیقی درباره ی اثرات کافئین بر روی نوزادان و کودکان صورت نگرفته اما محققان توصیه می کنند که بهتر است کودکان از مصرف کافئین اجتناب کنند.

4. ضربان قلب

مصرف بیش از حد کافئین با افزایش هورمون آدرنالین می تواند باعث تشدید استرس، اضطراب و افزایش ضربان قلب شود.

5. تیروئید

مصرف کافئین خطر باعث کمبود ید در بدن شده و خطر ابتلا به سرطان تیروئید، پرکاری و کم کاری تیروئید و بیماری گریوز را افزایش می دهد.

6. بی خوابی شبانه

مصرف کافئین قبل از خوب می تواند باعث بی خوابی در افراد شود.

7. فشار خون

یک تحقیق نشان داده که مصرف کافئین با افزایش هورمون آدرنالین در خون می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را بیشتر کند.

8. کلسترول خون و قلب

در مطالعه مشخص شده که مصرف کافئین باعث افزایش کلسترول بد خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد.

9. چشم

مطالعات نشان داده که کافئین باعث افزایش فشار چشم شده و خطر ابتلا به گلوکوم را افزایش می دهد.

10. اسهال

زیاده روی در مصرف کافئین می تواند علائم سندروم روده تحریک پذیر را تشدید کرده و باعث اسهال شود.

11. پوکی استخوان

کافئین دفع کلسیم از طریق ادرار را افزیش می دهد و تحقیقات نشان داده که مصرف زیاد منابع کافئین می تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد.

میزان و مقدار مجاز مصرف کافئین در روز

مقدار مصرف کافئین در روز برای افراد مختلف بین 32 تا 1400 میلی گرم می باشد؛

مصرف 225 تا 360 میلی گرم کافئین در روز باعث افزایش انرژی بدن می شود، در حالی که مصرف 100 تا 600 میلی گرم کافئین در روز می تواند به بهبود عملکرد مغز کمک کند.

اگر چه مصرف بیش از حد کافئین نادر است اما مصرف 1 گرم کافئین در روز باعث مسمومیت و مصرف 5-10 گرم باعث مرگ می شود.

در ادامه بخوانید : خواص قهوه اسپرسو

منابع : selfhackedwebmdstylecraze

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا