باقلا قاتق چیست؟
خورش باقلا قاتق (به انگلیسی baghali ghatogh) که به نام های باقلا خورشت یا خورش گل در چمن هم شناخته می شود، یکی از خورش های معروف و خوشمزه ی گیلانی است که بیشتر با کته سرو می شود.
باقالی قاتق را با استفاده از لوبیا کشاورزی گیلان که پاچ باقلا و لوبیا رشتی هم نامیده می شود (نوعی لوبیا شبیه لوبیا چیتی) و همچنین باقلا سبز تهیه می کنند، ما در این مقاله از سایت کوکا آموزش درست کردن باقلا قاتق با لوبیا کشاورزی و باقالا قاتق با باقالی سبز تازه را برای شما ارائه کرده ایم.
1. مواد لازم برای تهیه باقلا قاتق با لوبیا کشاورزی
- لوبیا کشاورزی یا پاچ باقلا – 2 لیوان
- شوید خشک – 2 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ – 2 عدد
- سیر تازه – 4 حبه
- روغن آفتابگردان – به مقدار دلخواه
روش پخت باقلا قاتق رشتی
لوبیا کشاورزی رشتی را از چند ساعت قبل در آب جوش خیس کرده و دو بار آب آن را عوض کنید، پوست لوبیا ها را گرفته و آن ها را به دو نیم تقسیم کنید.
سیر تازه را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید پس از اینکه بوی سیر بلند شد لوبیا ها را اضافه کرده و تفت دهید تا نیم پز شوند، سپس شوید خشک را به آن ها اضافه کنید و کمی نفت دهید.
پس از اینکه کمی مواد را تفت دادید حدود 2 – 3 لیوان آب اضافه کنید و در قابلمه را ببندید، بگذارید 15 دقیقه با حرارت ملایم بپزد، پس از پختن لوبیا ها دو عدد تخم مرغ را داخل باقلا خورش بشکنید و با حرارت ملایم بگذارید تخم مرغ ها بسته شوند و خورش به روغن بیفتد.
خورش باقلا قاتق شما آماده است آن را در ظرفی بریزید و در کنار کته یا نان تازه سرو کنید.
2. مواد لازم برای تهیه باقلا قاتق با باقالی سبز
- سیر تازه – 3 حبه
- باقلا سبز – 3 پیمانه
- شوید تازه یا خشک – 1 پیمانه
- تخم مرغ – 2 عدد
- نمک و زردچوبه – به مقدار لازم
- روغن آفتابگردان – به مقدار لازم
طرز تهیه باقلا قاتق با باقالی سبز
برای تهیه باقلا قاتوق با باقالی سبز ابتدا باقلا ها را پوست کنده و به دو نیم قسمت کنید.
سیر ریز خرد کنید و در تابه با روغن آفتابگردان کمی تفت دهید تا طلایی شود بعد باقلا سبز تازه، شوید تازه و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید.
2 لیوان آب در تابه بریزید تا بجوش بیاید و در تابه را بگذارید تا 15 الی 20 دقیقه باقلا ها بپزند، پس از اینکه باقلا ها پخته شدند مقداری نمک اضافه کنید و تخم مرغ ها را به خورش اضافه کنید، بگذارید تا تخم مرغ ها بسته شوند.
باقلا خورش شما آماده است، آن را در ظرفی بریزید و با کته یا نان سرو کنید.
🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید