مضرات قهوه | زیاده روی در مصرف قهوه چه عوارضی دارد؟

مضرات و عوارض قهوه برای سلامتی
مضرات و عوارض قهوه برای سلامتی

بیشتر مردم جهان، صبح خود را با خوردن یک فنجان قهوه شروع می کنند. مطالعات نشان داده که مصرف قهوه می تواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش دهد، سنگ کیسه صفرا، سنگ کلیه و کبد چرب و سیروز کبدی را درمان کند و باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

با وجود خواصی که قهوه برای بدن دارد، زیاده روی در نوشیدن آن، می تواند برای سلامتی مضر باشد. در ادامه همراه ما باشید تا با برخی از مضرات قهوه برای سلامتی بدن بیشتر آشنا شوید.

عوارض و مضرات قهوه برای بدن

توجه داشته باشید که عوارض ذکر شده در این مقاله شامل انواع قهوه سبز، ترک، اسپرسو تلخ و … می شود؛ اما به طور مثال چون قهوه اسپرسو کافئین بیشتری دارد باید مصرف روزانه آن از سایر قهوه ها کمتر باشد.

1. استرس و اضطراب

مقادیر بالای کافئین موجود در قهوه، باعث افزایش هورمون های استرس مانند کورتیزول شده و خطر ابتلا به  استرس، اضطراب و افسردگی را افزایش می دهد.

2. بی خوابی

مطالعات نشان داده که کافئین، احتمال ابتلای افراد به بی خوابی شبانه را تشدید می کند به همین دلیل توصیه می شود که شب ها قبل از خواب از نوشیدن قهوه، اجتناب کنید.

3. معده و دستگاه گوارش

تحقیقات نشان داده که نوشیدن قهوه با معده خالی، باعث افزایش تولید اسید هیدروکلریک شده و می تواند احتمال نفخ معده، سندروم روده تحریک پذیر، دیورتیکولیت و حتی سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.

مقادیر بالای کافئین و اسید های مختلف موجود در قهوه، می توانند معده و روده کوچک را تحریک کرده و باعث زخم معده و بیماری کرون شوند. همچنین کافئین موجود در قهوه، رفلاکس اسیدی معده و سوزش سر دل را تشدید می کند.

متخصصان توصیه می کنند که افراد مبتلا به مشکلات گوارشی، بهتر است از نوشیدن قهوه اجتناب کنند.

4. یبوست و اسهال

زیاده روی در مصرف قهوه باعث التهاب در دستگاه گوارش شده و خطر ابتلا به یبوست را افزایش می دهد. با این وجود، کافئین موجود در قهوه، در برخی افراد ممکن است باعث اسهال شود.

5. فشار خون و قلب

زیاده روی در مصرف قهوه باعث آزاد شدن هورمون های استرس مانند کورتیزول، اپی نفرین و نوراپی نفرین می شود، این مواد شیمیایی باعث فشار خون بالا و تپش قلب شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهند.

تحقیقات نشان داده که کافئین موجود در قهوه، 2 تا 3 ساعت پس از نوشیدن آن می تواند باعث افزایش فشار خون در افرد شود.

6. کلسترول خون

مطالعات نشان داده که زیاده روی در مصرف قهوه، باعث افزایش کلسترول خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

7. جنین، زنان باردار و شیرده

تحقیقات نشان داده، کافئین موجود در قهوه می تواند خطر ابتلا به کیست پستان در خانم ها را افزایش دهد.

یک مطالعه از دانشکده پزشکی دانشگاه نوادا نشان داد که کافئین می تواند حدود یک درصد از زنان احتمال بارداری را کاهش دهد.

در یک مطالعه، مشخص شد که کافئین موجود در قهوه می تواند خطر سقط جنین و زایمان زودرس در دوران بارداری را افزایش دهد به همین دلیل متخصصان، توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی بهتر است از مصرف قهوه اجتناب کنند.

در تحقیقات اخیر مشخص شده که مقادیر بالای کافئین موجود در قهوه علائم یائسگی را تشدید کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان یائسه را افزایش می دهد.

8. کم خونی

نوشیدن قهوه، جذب مواد مغذی به ویژه آهن را از مواد غذایی کاهش داده و می تواند خطر ابتلا به کم خونی فقر آهن یا آنمی را تشدید کند.

9. کودکان و نوجوانان

تحقیقات نشان داده که قهوه به دلیل مقادیر بالای کافئین که دارد، احتمال ابتلا به فشار خون بالا و بیماری های قلبی را در کودکان و نوجوانان افزایش می دهد.

متخصصان توصیه می کنند که کودکان و نوجوانان بهتر است از نوشیدن قهوه، جدا خودداری کنند.

10. سرطان

قهوه حاوی آکریل امید است که به عنوان یک ماده ی سرطان زا شناخته می شود و می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. (قهوه بو داده حاوی مقادیر بالاتری از آکریل امید می باشد.)

11. سردرد و میگرن

زیاده روی در مصرف قهوه به دلیل مقادیر بالای کافئین که دارد می تواند، سردرد و میگرن را تشدید کند.

12. رابدومیولیز

رابدومیولیز که به نام واپاشی ماهیچه مخطط هم شناخته می شود، نوعی بیماری است که در آن عضلات اسکلتی تخریب می شود، محتویات آن به درون خون وارد شده و در نتیجه منجر به نارسایی کلیوی خواهد شد.

تحقیقات نشان داده که زیاده روی در مصرف قهوه به دلیل مقادیر بالای کافئین موجود در آن، می تواند خطر ابتلا به رابدومیولیز را افزایش دهد.

13. اعتیاد به قهوه

مطالعات نشان داده که کافئین موجود در قهوه باعث وابستگی روانی و جسمی به این نوشیدنی محبوب شده و ترک آن علائمی مانند ترک مواد مخدر در بدن ایجاد می کند.

14. تکرر ادرار

تحقیقات نشان می دهد که زیاده روی در مصرف قهوه به دلیل مقادیر بالای کافئین موجود در آن باعث تکرر ادار شده و در افراد مسن می تواند منجر به بی اختیاری ادراری شود.

15. نقرس

برخی تحقیقات نشان داده که نوشیدن مقادیر زیاد قهوه می تواند خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد.

16. پوکی استخوان

کافئین موجود در قهوه، جذب مواد مغذی از جمله کلسیم و منیزیم را کاهش داده و خطر ابتلا به شکستگی استخوان و پوکی استخوان در مردان و زنان را افزایش می دهد.

17. دیابت نوع 2

برخی تحقیقات نشان داده که زیاده روی در مصرف قهوه به دلیل مقادیر بالای کافئین موجود در آن، باعث افزایش قند خون شده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.

18. گلوکوم

کافئین موجود در قهوه باعث افزایش فشار داخل چشم شده و خطر ابتلا به گلوکوم را افزایش می دهد.

19. گوش

تحقیقات جدید در بوستون نشان داده که نوشیدن قهوه به دلیل کافئین موجود در آن می تواند باعث وزوز و زنگ گوش شود.

20. آلرژی و حساسیت

ناخالصی های موجود در قهوه های با کیفیت پایین می توانند باعث آلرژی و حساسیت در برخی افراد شوند.

مضرات و عوارض قهوه سبز چیست؟

به نظر می رسد قهوه سبب عوارض جانبی متعددی شود. کافئین موجود در قهوه سبز – درست مثل کافئین در قهوه بو داده – می تواند نشانه هایی از جمله سردرد، ناراحتی معده، اضطراب، افزایش ضربان قلب، تکرر ادرار و بی خوابی را شامل شود.

کافئین ممکن است برای افراد با شرایطی مانند گلوکوم، اضطراب، دیابت، فشار خون بالا، سندرم روده تحریک پذیر، پوکی استخوان و اختلالات خونریزی خطرناک باشد.

قبل از استفاده از قهوه سبز با پزشک خود صحبت کنید.

پزشکان قهوه سبز را برای کودکان، زنان باردار و زنان شیرده توصیه نمی کنند.

قهوه سبز ممکن است با داروهای بیماری های قلبی، پوکی استخوان، بیماری های ریوی، یائسگی، افسردگی و اسکیزوفرنی تداخل ایجاد کند.

قهوه سبز را همراه با مکمل های دیگر مصرف نکنید.

مضرات و معایب قهوه اسپرسو کدامند؟

قهوه اسپرسو حاوی مقادیر بالایی کافئین است، زیاده روی در نوشیدن اسپرسو می تواند باعث اور دوز و حتی مرگ شود.

طعم بسیار تلخ آن برای کودکان به هیچ عنوان مناسب نیست.

منابع : healthambitioncaffeineinformerhealthline

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
نسرین
نویسنده، مترجم و علاقه مند به موضوعات سبک زندگی، فرهنگ و هنر و سرگرمی