نحوه نگهداری و پرورش گیاه بامبو خوش شانس

عکس گیاه بامبو
شرایط نگهداری بامبو چیست؟

بامبو خوش شانس یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی به خصوص در فنگ شویی است که به راحتی در آب رشد می کند و به دلیل ساقه های بلندی که می توان آن را به شکل های مختلف فرم داد شناخته شده است.

بامبو خوش شانس بر خلاف نام آن به خانواده بامبوها تعلق ندارد و نمی توان آن را با خوش شانسی مرتبط دانست اگرچه این به تجربه و حس درونی افراد به این گیاه بستگی دارد. همچنین برگ های کوچک و غیر متراکم دارد که به دلیل ظاهر نه چندان برجسته نمی توان آن ها را عامل جذابیت گیاه در نظر گرفت.

در ادامه قصد داریم به معرفی و نحوه پرورش بامبو خوش شانس و محبوب بپردازیم، با کوکا همراه باشید.

اطلاعات گیاه شناسی

نام های رایج فارسیلاکی بامبو، بامبو خوش شانس، بامبو خوش قدم، گیاه روبانی
نام های انگلیسیlucky bamboo – Chinese Water Bamboo
نام علمیDracaena sanderiana – Dracaena braunii
نوع گیاهگیاه گل دار
اندازهتا 100 سانتی متر ارتفاع
نور مورد نیازنور روشن غیر مستقیم
نوع خاکمعمولا در آب رشد می کند
PH خاک6.1 تا 6.5
زمان گل دهیبه ندرت
رنگ گلمتمایل به سفید
بومیآفریقای مرکزی

خصوصیات ظاهری و عمومی

بامبو خوش شانس بر خلاف نام آن به خانواده خیزران تعلق ندارد بلکه عضوی از خانواده دراسینا است که به عنوان یک گیاه آپارتمانی به شهرت رسیده است.

در حالت معمول اگر به این گیاه کاری نداشته باشید تا به اندازه و فرم معمول خود رشد کند گیاهی کسل کننده با ظاهری نه چندان برجسته خواهد بود زیرا ساقه آن بسیار بلند و برگ های کوچک آن با هم فاصله دارند که برای بسیاری از افراد جذابیت خاصی ندارد.

با این وجود با حوصله و به خرج دادن سلیقه به راحتی می توان به ظاهر آن تنوع بخشید، به همین دلیل در میان مردم محبوبیت خاصی پیدا کرده و معمولا آن را در گلدان های شکیل به فروش می رسانند.

برخی از مردم معتقدند این گیاه اگر به تعداد فرد باشد خوش شانسی می آورد، منشا این باور به چین باستان بر می گردد.

بامبو خوش شانس گیاه هیدروپونیک یا آب کشت است و می توان آن را داخل آب پرورش داد. کافیست گیاه را داخل گلدان حاوی آب قرار داده و برای ثابت ماندن ساقه هایش در حالت ایستاده از سنگ، سنگ ریزه و سنگ های صیقلی استفاده کنید.

نحوه پرورش گیاه بامبو خوش شانس

نور مورد نیاز

بامبو خوش شانس مانند اکثر گیاهان متعلق به خانواده دراسینا از نور شدید خورشید و سایه کامل بیزار است و این شرایط باعث آسیب دیدن برگ هایش می شود.

این گیاه در سایه ملایم بهترین رشد خود را خواهد داشت و بهتر است آن را در مکان با نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید.

خاک مورد نیاز

همان طور که قبلا اشاره کردیم گیاه بامبو خوش شانس معمولا در آب نگهداری می شود اما برخی افراد از خاک های ژله ای برای نگهداری آن استفاده می کنند.

در صورت تمایل می توانید بامبو خوش شانس را در گلدان حاوی خاک بکارید، در این صورت باید خاک مخصوص استفاده کنید که توانایی نگهداری آب به مدت طولانی را داشته باشد.

آب مورد نیاز

اگر بامبو خوش شانس را در آب پرورش می دهید باید ریشه ها همیشه غوطه ور باشند و برای جلوگیری از راکد شدن آن ها هر چند هفته یک بار آب آن را عوض کنید.

در طولانی مدت بهتر است به جای استفاده از آب آشامیدنی از آب معدنی، آب تصفیه شده، جوشیده سرد شده یا آب باران تازه جمع آوری شده استفاده کنید زیرا در آب آشامیدنی از فلوراید برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها و کلر برای تصفیه آن استفاده شده که می تواند به برگ گیاه آسیب برساند.

اگر قصد استفاده از از آب آشامیدنی دارید بهتر است آب را یک شب کنار بگذارید تا کلر آن بخار شود اگرچه فلوراید آن از بین نمی رود. به طور کلی در بیشتر منابع توصیه شده هر 3 تا 7 روز یک بار آب گیاه را عوض کنید.

اگر بامبو خوش شانس را در خاک پرورش می دهید باید در طول فصل رشد آن خاک مرطوب نگه داشته شود و در فصل زمستان آبیاری ها کاهش یابد.

دما و رطوبت هوای مورد نیاز

رطوبت معمولی هوای منزل برای رشد بامبو خوش شانس مناسب است. اگر گیاه را در فضای خشک نگهداری می کنید یک روز در میان برگ های آن آن را مه پاشی کنید.

این گیاه در دمای بین 16 تا 24 درجه سانتی گراد به خوبی رشد می کند و نباید آن را در دمای کمتر از 10 درجه سانتی گراد قرار دهید.

کود مورد نیاز

اگر بامبو خوش شانس را در آب نگهداری می کنید می توانید از کودهای کامل یا کودهای قطره ای مخصوص بامبو برای تغذیه آن استفاده کنید.

اگر این گیاه را داخل خاک با ترکیب کمپوست معمولی کاشته اید هر سال دو بار (یک بار بهار و یک بار تابستان) به آن کود معمولی بدهید.

زمان عوض کردن گلدان

بامبو خوش شانس اغلب ریشه های نارنجی رنگ دارد. معمولا نیاز به تعویض گلدان این گیاه نیست مگر آن که آن را در خاک کاشته باشید، در این صورت احتمالا هر دو یا سه سال یک بار لازم است گلدان آن را عوض کنید.

ریشه های داخل آب نیز ممکن است بعد از مدتی بسیار دراز و در هم پیچیده می شوند که در صورت تمایل می توانید آن را به یک ظرف دیگر منتقل کنید اگرچه مجبور به این کار نیستید، برای شاداب نگه داشتن گیاه توصیه می شود حتما هر از گاه آب آن را عوض کنید.

همچنین بهتر است تنها 3 تا 5 بند آن را داخل آب قرار دهید، در غیر این صورت ریشه ها کل ساقه را پوشانده و ظاهر ناخوشایندی ایجاد می کنند.

تکثیر گیاه

تکثیر گیاه بامبو معمولا به دو روش قلمه زدن و استفاده از پا جوش ها انجام می شود.

قلمه زدن گیاه بهتر است در فصل تابستان انجام شود. برای انتخاب نقطه برش ساقه باید ابتدا از پایین ساقه سه بند بشمارید، از وسط بند چهارم به بعد می توانید برش بزنید. بعد از انتخاب بند یا گره مورد نظر 2 تا 5 سانتی متر زیر گره را برش زده و آن را داخل آب یا خاک قرار دهید تا ریشه بزند.

برای برش حتما از چاقوی تیز استفاده کنید و دقت داشته باشید که قلمه باید حداقل سه گره داشته باشد زیرا تعداد کمتر ممکن است باعث بی نتیجه شدن تکثیر شود. معمولا یک ماه طول می کشد تا قلمه جدید ریشه کند.

یکی دیگر از روش های تکثیر بامبوی خوش شانس از طریق پا جوش هایی است که کنار گیاه بالغ می رویند، اگر پا جوش ها را جدا نکنید بعد از مدتی رشد کرده و یک بامبوی جدید به وجود می آید.

سرعت رشد گیاه

گیاه بامبو خوش شانس معمولا بسیار آهسته رشد می کند.

ارتفاع بامبو خوش شانس

از آن جا که این گیاه آپارتمانی به روش های مختلف پرورش می یابد و دارای اشکال و اندازه های مختلف است نمی توان گفت دقیقا تا چه ارتفاعی رشد می کند اما معمولا بعد از چند سال مراقبت، ارتفاع آن دو برابر می شود.

گل بامبو خوش شانس

بامبو خوش شانس در زیستگاه طبیعی خود در فضای باز گل می دهد اما به عنوان یک گیاه آپارتمانی نباید از آن انتظار گل داشته باشید زیرا به ندرت در داخل خانه گل می دهد.

آفات و بیماری های رایج

گیاه بامبو ممکن است گاهی به بیماری های قارچی مبتلا شود که علت آن معمولا عوض نکردن به موقع آب، زیاده روی در کود دهی، عدم تامین نور مورد نیاز و یا استفاده از آب کلر دار می باشد.

آیا بامبو خوش شانس سمی است؟

گیاه بامبو خوش شانس با نام علمی Phyllostachys aurea برای انسان، گربه و سگ ها سمی نیست اما برگ و ساقه گیاه بامبو Dracaena Sanderiana که پرورش آن رایج تر است نسبتا سمی بوده و خوردن آن ممکن است عوارض جانبی به دنبال داشته باشد.

سوالات رایج

1. علت ظاهر شدن لکه های قهوه ای روی برگ ها چیست؟

این مسئله معمولا به دلیل آبیاری کم در گیاهانی که داخل خاک کاشته اید ایجاد می شود، سعی کنید خاک را مرطوب نگه دارید. اگر لکه ها خیلی بزرگ هستند می تواند به دلیل آبیاری بیش از حد باشد.

2. علت قهوه ای شدن نوک برگ ها چیست؟

در گیاهان آبی این مسئله معمولا در اثر تجمع فلوراید و کلر در گیاه ایجاد می شود و برای جلوگیری از آن باید به نکات مربوط به نوع آب مورد استفاده توجه کنید.

این مشکل در گیاهانی که در خاک کاشته شده اند کمتر دیده می شود زیرا معمولا اثر منفی کلر و فلوراید توسط خاک خنثی می شود اگرچه در طولانی مدت ممکن است مشکل زا شود.

3. علت قهوه ای شدن نوک و زرد شدن لبه برگ ها چیست؟

این مسئله احتمالا به دلیل هوای خشک یا سرما است.

4. علت رنگ پریدگی گیاه چیست؟

نور زیاد می تواند باعث سفید و خشک شدن برگ ها یا برخی قسمت های گیاه شود. اگر کل برگ رنگ پریده شده احتمالا به دلیل عدم تامین نور کافی یا قرار گرفتن در معرض هوای سرد می باشد.

5. طول عمر بامبو خوش شانس چقدر است؟

اگر تصمیم گرفته اید این گیاه را به طور دائمی در آب پرورش دهید احتمال زیاد تا چند سال در خانه یا محل کار شما دوام خواهد آورد به شرط آن که هر دو هفته یک بار آب آن را عوض کنید.

منابع: ourhouseplantsplantcaretoday

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
جاوید
مدیر سایت، نویسنده و مترجم، سردبیر و سئو کار ارشد سایت کوکا