خواص و فواید فراوان انبه برای سرماخوردگی، سرفه، اسهال و معده

119

فواید انبه برای سلامتی کل بدن

در مقاله های پیشین درباره فواید انبه برای سلامتی نکاتی را مطرح کردیم. در این مقاله نیز برای شما برخی از خواص بیشمار انبه برای درمان سرماخوردگی، سرفه، اسهال و ناراحتی های گوارش و معده را گردآوری کرده ایم.

از کشت انبه در هندوستان نزدیک به 4000 سال می گذرد . در قرن 19 تجار میوه انبه را به غرب هند ، آفریقا وجنوب آمریکا معرفی کردند کمی بعد تر تجار عرب آن را به ایران ومصر حمل کردند و حالا انبه در مقیاس وسیع در کشورهای مختلف مانند هند وچین ومالزی، اندونزی ، استرالیا وغرب هندوستان کشت می شود.

شکوفه های درختان انبه در مناطقی که برای 4 ماه باران خوبی می بارد وبه دنبال آن هوای خشک می آید میوه می دهند.بارش ،مه آلود بودن ،یا هوای ابری درزمان گل دادن ، لقاح وبازدهی محصول تاثیر می گذارد.

درخت انبه , سرماخوردگی و معده
درخت انبه

انواع انبه

انبه ها نوعاً میوه هایی منحنی (خمیده)با پوست سبز، مایل به صورتی،طلایی یا قرمز و نارنجی زیبا، بسیار معطر ودر بر گیرندهً دانه های کرکین پهن وخیلی بزرگ هستند.تنوعات زیادی در این میوه موجود است.آنها می توانند گرد، بیضی، قلوه ای شکل باشند.هر کدام از این میوه هاطعم،مزه واستحکام مغز ساقه خود را دارند.

انتخاب و خرید

رنگ لزومأ نشان رسیدگی در انبه نیست.حتی وقتی که آنها رسیده اند با برخی تغییرات آنها سبز باقی می مانند، درحالیکه دیگر انبه ها طلایی یا قرمز روشن یا ترکیبی از این دو رنگ هستند.میوه هایی که خراب نشده یا علامت سیاه روی پوست آن نیست بخرید. بهترین راه انتخاب (در خرید) سفت ومعطر بودن میوه است.

تهیه و کاربردهای انبه

بهترین مصرف این میوه لذیذ خوردن آن به عنوان یک میوه رسیده است.از انبه ها به علاوه سالادهای میوه خارق العاده تهیه می شود ومی توان برای درست کردن یخمک ها وبستنی ها نیز خالص شوند.میلک شیک ها ( مخلوط بستنی با شیر کاکائو)، آب میوه ، انواع مربا،ژله ،ترشی (با انبه )خوراک خوشمزه ای را معمولاً آماده می کنند.

انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد .

برای از خواص انبه

– ناراحتی های معده و همچنین به مشکلات سوء هاضمه کمک می کند. محتوای فیبر بالایی است که درمان کننده یبوست است. انبه حاوی موادی است که به درمان کرم های روده کمک میکند .
– انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است .
– انبه تقویت کننده قوای جنسی است .
– رنگ صورت را درخشان می کند .
– دهان را خوشبو می کند .
– ادرار آور است .
– یبوست را برطرف می کند .
– انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیک است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می کند .
– انبه تمیز کننده خون می باشد .
– خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد .
– انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود .
– برای رفع اسهال مفید است .
– خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد .
– برای درمان بواسیر مفید است .
– عطش را برطرف می کند.
– انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند .

دیگر خواص درخت انبه

– گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند .
– اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می کند .
– صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است .
– برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید .
– برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید .

مضرات :

هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید .
اگر خون انبه ایجاد نفخ بکند باید آنرا با زنجبیل خورد .

خواص مغز هسته انبه

انبه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .
مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
– خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .
– برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود .
– سرفه های سخت را درمان می کند .
– درمان کننده بواسیر خونی است .
– خانم هائیکه دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند .
– مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است .
– برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است .
– ضد استفراغ است .

فواید انبه برای سلامتی

1. پیشگیری از سرطان: تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبا آنتی‌اکسیدانه انبه دربرابر سرطان‌های روده، سینه، لوکمی و پروستات پیشگیری می‌کند. این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیل‌گالات و همچنین آنزیم‌های مختلف می‌باشد.

2. کاهش کلسترول: محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول مخصوصا لیپوپروتئین کمک می‌کند.

3. پاکسازی پوست:
هم داخلی و هم خارجی برای پوست قابل استفاده است. انبه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوش‌ها را از بین می‌برد.

4. سلامت چشم:
یک فنجان انبه خرد شده 25 درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم می‌کند که به بهبود بینایی کم کرده و از شب‌کوری و خشکی چشم جلوگیری می‌کند.

5. قلیایی کردن کل بدن: اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک می‌کند.

6. کمک به دیابتی‌ها:
انبه به تنظیم سطح انسولین در خون کمک می‌کند. در یک داروی خانگی سنتی برگ‌های آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف می‌کردند. انبه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (60-41) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد.

7. افزایش قوای جنسی: انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین E می‌باشد. بااینحال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیت‌بخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موش‌های آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است.

8. تقویت گوارش:
پاپایا تنها میوه‌ای نیست که حاوی آنزیم‌هایی است که پروتئین را تجزیه می‌کنند.میوه‌های زیادی مثل انبه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند. فیبر موجود در انبه همچنین به هضم و دفع غذا کمک می‌کند.

9. کمک به دفع گرما: گرفتن آب این میوه و مخلوط کردن آن با آب و شیرین‌کننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن کمک می‌کند. دلیل اینکه مردم در آب‌وهوای استوایی خسته می‌شوند و ادرار آنها زیاد می‌شود این است که “انرژی خورشیدی” قوی بدن شما را و به ویژه عضلاتتان را می‌سوزاند. آنگاه کلیه‌ها پر از سموم این فرایند می‌شوند.

10. تقویت سیستم ایمنی بدن: میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاراتینوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.