آیا مصرف گلابی برای افراد مبتلا به دیابت مفید است؟

خواص گلابی برای دیابتی ها
خوردن گلابی برای دیابت مفید است یا مضر؟

مصرف گلابی برای دیابتی ها | فواید گلابی | شاخص گلیسمی | نحوه مصرف

گلابی از میوه های خوشمزه و شیرین است که همه افراد از خوردن آن لذت می برند و فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد اما آیا خوردن این میوه برای افراد مبتلا به دیابت نیز مفید است یا تاثیر بدی روی قند خون می گذارد؟

تصور رایج غلطی که درباره دیابت وجود دارد این است که افراد دیابتی به دلیل کربوهیدرات موجود در میوه های مختلف از جمله گلابی باید از مصرف آن ها خودداری کنند در حالی که مواد معدنی و مغذی فراوان گلابی نقش مهمی در سلامت رژیم غذایی ایفا کرده، شاخص گلیسمی پایینی دارد و به مدیریت قند خون کمک می کند.

برای آشنایی با خواص گلابی برای دیابت در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.

آیا دیابتی ها می توانند گلابی بخورند؟

اگر به دیابت مبتلا هستید مادامی که مصرف کلی کربوهیدرات و قند خون خود را زیر نظر داشته باشید و در مصرف گلابی زیاده روی نکنید می توانید از خواص آن بهره مند شوید.

گلابی می تواند اشتیاق شما به خوردن خوراکی های شیرین را برطرف کرده و به سلامت بدن کمک کند. این میوه شاخص گلیسمی پایین دارد و قند خون را خیلی سریع بالا نمی برد.

فواید گلابی

گلابی از میوه های مغذی حاوی آنتی اکسیدان ها، فیبر، پتاسیم و ویتامین های K و C فراوان می باشد.

از جمله خواص عمومی گلابی می تواند به موارد زیر اشاره کرد:

  • خاصیت ضد التهابی
  • کاهش قند خون
  • سلامت روده و دستگاه گوارش
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و مشکلات مربوط به چربی

این میوه خوشمزه سرشار از آنتوسیانین ها است، به نظر می رسد مصرف خوراکی های حاوی آنتوسیانین خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهند.

گفته شده مصرف میوه هایی همچون گلابی خطر ابتلا به دیابت را تا 18 درصد کاهش می دهد و افزودن این میوه به رژیم غذایی سالم می تواند به کنترل دیابت در مراحل اولیه بیماری کمک کند.

دقت داشته باشید مصرف گلابی کامل با پوست نسبت به آب یا سایر فراورده های گلابی تاثیر بهتری روی دیابت دارد.

جالب است بدانید مقدار قابل توجهی از مواد مغذی گلابی در پوست آن تمرکز یافته اند و پوست گرفتن این میوه می تواند ویتامین C آن را کاهش دهد.

شاخص گلیسمی گلابی

شاخص گلیسمی خوراکی های مختلف به عوامل زیادی بستگی دارد که از جمله آن ها می توان به سطح چربی و فیبر موجود در مواد غذایی، روش پخت و پز، میزان رسیده بودن و سطح فراوری آن ها اشاره کرد.

گلابی نیز مانند بسیاری از میوه های دیگر از نظر شاخص گلیسمی در سطح پایینی قرار دارد. گفته شده یک عدد گلابی متوسط دارای شاخص گلیسمی 30 است، این شاخص ممکن است در انواع مختلف این میوه بین 20 تا 49 متغیر باشد.

پایین بودن شاخص گلیسمی گلابی از فیبر فراوان موجود در آن نشات گرفته است، یک عدد گلابی کوچک حدود 7 گرم فیبر دارد که 20 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را برطرف می کند.

نحوه مصرف گلابی برای دیابت

از گلابی می توان به صورت میوه کامل و خام یا داخل سالاد و دسر استفاده کرد.

مانند هر میوه دیگر بهترین روش خوردن گلابی، خوردن میوه کامل است. بهتر است قبل از مصرف آن را کاملا شسته و با پوست میل کنید.

هنگام خوردن گلابی به مصرف کربوهیدرات خود توجه داشته باشید زیرا یک عدد گلابی کوچک حدود 22 گرم کربوهیدرات دارد.

اگر گلابی تازه در دسترس ندارید می توانید از کنسرو گلابی استفاده کنید اما قبل از خرید حتما به مواد به کار رفته در آن دقت کنید که حاوی افزودنی های قندی و مضر نباشد.

گلابی خشک نیز از خوراکی های خوشمزه سرشار از فیبر و مواد مغذی است اما ممکن است قند زیادی داشته باشد و نباید در مصرف آن زیاده روی شود.

در ادامه بخوانید : خواص خیار برای دیابت

منابع: healthlinewebmd

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
جاوید
مدیر سایت، نویسنده و مترجم، سردبیر و سئو کار ارشد سایت کوکا