مصرف کشمش برای دیابت مفید است یا مضر؟

رابطه کشمش سبز و سیاه با دیابت
کشمش برای دیابت مفید است؟

کشمش یکی از خوشمزه ترین مواد غذایی به خصوص برای میان وعده ها می باشد که چه به تنهایی یا به همراه سالاد مصرف شود یا به بلغور جو دو سر و وعده های غذایی افزوده شود در هر حال طعم دلپذیر و خواص بی نظیری دارد.

تردیدی نیست که کشمش فواید زیادی برای سلامتی دارد، سوال این است که آیا افراد دیابتی نیز می توانند مانند مردم عادی از کشمش در برنامه غذایی خود بهره ببرند یا خیر؟ تقریبا همه افراد مبتلا به دیابت حداقل یک بار این سوال را از خود پرسیده اند.

برای پاسخ به این سوال در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.

آیا دیابتی ها می توانند کشمش بخورند؟

باورهای غلط زیادی درباره باید و نبایدهای تغذیه ای دیابت وجود دارد و یکی از این تصورات اشتباه این است که مصرف مواد غذایی حاوی قند از جمله میوه ها برای بیماران مبتلا به دیابت مضر بوده و کاملا ممنوع است در حالی که حقیقت چیز دیگری می باشد.

گفته شده افراد مبتلا به دیابت می توانند بسیاری از میوه ها از جمله کشمش مصرف کنند، در واقع میوه ها از مواد غذایی عالی برای بیماری دیابت محسوب می شوند که مقادیر زیادی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی در خود گنجانده اند. با این وجود بسیار مهم است بدانیم تاثیر کشمش روی قند خون چقدر است.

اگر به دیابت مبتلا هستید بدون شک می توانید کشمش بخورید اما این بدان معنا نیست که هر بار مقدار زیادی کشمش میل کنید. کشمش نیز در واقع یک میوه است و مانند همه میوه های دیگر حاوی قند طبیعی می باشد، بنابراین اگرچه خوردن آن بی خطر است اما مهم است که مصرف آن را در حد متوسط نگه دارید.

به علاوه این میوه دارای مقادیر زیادی کربوهیدرات است که حتی اگر به عنوان میان وعده میل شود باید کربوهیدرات آن را به عنوان بخشی از وعده غذایی خود حساب کنید تا مطمئن شوید از خط قرمز حداکثر کربوهیدرات مجاز روزانه عبور نکرده باشید.

گفته شده 2 قاشق غذا خوری کشمش حاوی حدود 15 گرم کربوهیدرات می باشد.

فواید کشمش برای دیابت

کشمش نیز مانند بسیاری از میوه ها دارای کالری کم بوده و ارزش غذایی بالایی دارد.

برای مثال 1/4 فنجان کشمش حدود 120 کالری دارد در حالی که 2 گرم فیبر، 25 میلی گرم کلسیم و 298 میلی گرم پتاسیم در خود گنجانده است.

همان طور که می دانید فیبر باعث سیری طولانی مدت شده و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند، کلسیم نقش مهمی در حفظ استحکام و ساخت استخوان ها دارد و پتاسیم از سیستم عصبی و قدرت عضلانی محافظت کرده و به حفظ تعادل آب در بدن کمک می کند.

کشمش و قند خون

کشمش حاوی قندهای گلوکز و فروکتوز است که طعم شیرینی به این میوه بخشیده اند با این حال فیبر موجود در این میوه هضم و جذب مواد مغذی را کند کرده و معمولا از افزایش شدید قند خون جلوگیری می کند.

محتوای کربوهیدرات بالای این ماده غذایی ممکن است به صورت بالقوه برای سطح قند خون نگران کننده باشد.

اگرچه در افرادی که به دیابت و پیش دیابت مبتلا نیستند این تاثیر قابل توجه نخواهد بود اما در بیماران مبتلا به دیابت یا پیش دیابت بسته به عوامل مختلف احتمال دارد مصرف کشمش باعث بالا رفتن سطح قند خون شود.

جالب است بدانید مصرف کشمش نسبت به انگور تازه تاثیر بیشتری روی قند خون می گذارد زیرا کربوهیدرات موجود در آن چهار برابر شده است.

به طور کلی اگر در حال حاضر قند خون خود را کنترل کرده اید بعید است مصرف کشمش مقدار قند خون شما را تا حد زیادی بالا ببرد اما در صورتی که در این زمینه ضعیف عمل کرده باشید هر گونه مصرف قابل توجه کربوهیدرات ممکن است باعث افزایش غیر طبیعی قند خون شود که نه به خاطر ماده غذایی مصرفی بلکه به دلیل کنترل ضعیف بیماری می باشد.

شاخص گلیسمی کشمش

همان طور که می دانید مصرف مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین یا متوسط برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند بسیار بهتر بوده و به کنترل قند خون آن ها کمک می کند.

میوه ها به طور کلی از شاخص گلیسمی پایین برخوردار هستند زیرا حاوی فیبر و فروکتوز می باشند، با این حال برخی از آن ها از جمله کشمش در این مورد رتبه متوسط دارند، همان طور که قبلا اشاره کردیم این مسئله به معنای حذف کشمش از برنامه غذایی نمی باشد بلکه باید مصرف آن را در حد اعتدال حفظ کرد.

به نظر می رسد مصرف 2 قاشق غذا خوری (15 گرم) کشمش برای هر بار مناسب باشد اما از آن جا که این مقدار کشمش معمولا احساس سیری به شما نمی دهد می توانید از انگور به عنوان بخشی از وعده غذایی یا میان وعده خود بهره ببرید.

احتمالا انگور کامل از این نظر بهتر باشد زیرا فرایند خشک کردن باعث انباشته شدن قند در کشمش شده در حالی که انگور قند کمتر و شاخص گلیسمی پایین تری دارد.

کشمش از نظر بار گلیسمی در سطح بالایی قرار دارد، همان طور که می دانید هر چه بار گلیسمی بیشتر باشد احتمال افزایش قند خون در پاسخ به خوردن آن ماده غذایی خاص بیشتر می باشد.

نحوه مصرف کشمش

توصیه می شود کشمش را به همراه مواد غذایی حاوی پروتئین یا چربی می کنید زیرا هضم غذا را کند کرده و احتمال افزایش غیر طبیعی قند خون را کاهش می دهند. به عنوان مثال یک وعده کوچک مخلوط مغزها و کشمش کمتر از خوردن کشمش خالص باعث افزایش قند خون می شود.

منابع: livestronghealthline

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
جاوید
مدیر سایت، نویسنده و مترجم، سردبیر و سئو کار ارشد سایت کوکا