مصرف هندوانه برای دیابت مفید است یا مضر؟

خواص هندوانه و دیابت
خواص هندوانه و دیابت

در هوای گرم تابستان کمتر میوه ای مانند هندوانه خنک می توان پیدا کرد که همانند یک نوشیدنی خوش گوار به رفع عطش و برطرف کردن نیازهای تغذیه ای بدن افراد مختلف از جمله بیماران مبتلا به دیابت کمک کند.

از آن جا که کنترل مواد مصرفی روزانه از جمله کربوهیدرات ها و قند اهمیت زیادی در بیماری دیابت دارد بسیاری از دیابتی ها نمی دانند خوردن هندوانه آب دار و شیرین برای سلامت آن ها مفید است یا مضر.

برای پاسخ به این سوال و آشنایی با فواید و مضرات هندوانه برای دیابت در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.

آیا دیابتی ها می توانند هندوانه بخورند؟

بله! هندوانه میوه تابستانی خوشمزه و طراوت بخشی است که اگرچه مقدار زیادی قند طبیعی در خود گنجانده است اما خوردن آن در افراد مبتلا به دیابت معمولا خطر خاصی به دنبال ندارد.

با وجود این دقت داشته باشید تاثیر این میوه روی قند خون به مقدار و دفعات مصرف آن در طول روز بستگی دارد و نباید در مصرف آن زیاده روی شود.

فواید هندوانه برای دیابت

تاکنون تحقیقات کامل در مورد فواید هندوانه برای دیابت انجام نشده اما به نظر می رسد این میوه خطر ابتلا به برخی عوارض دیابت را کاهش می دهد.

به عنوان مثال هندوانه حاوی مقادیر متوسط آنتی اکسیدان قدرتمند لیکوپن است که عامل رنگ قرمز این میوه بوده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

بیماری های قلبی عروقی از عوارض شایع دیابت هستند، طبق آمار علت فوت تقریبا 68 درصد مبتلایان به دیابت 65 ساله یا بالاتر نوعی بیماری قلبی می باشد و تقریبا 16 درصد این افراد در اثر سکته جان خود را از دست می دهند.

انجمن دیابت آمریکا نیز دیابت را به عنوان یکی از هفت عامل خطر پذیر بیماری های قلبی طبقه بندی کرده است.

از سوی دیگر از آن جا که بیش از 90 درصد وزن هندوانه را آب تشکیل داده مصرف مقدار مناسب این میوه از پر خوری جلوگیری کرده و اشتیاق یک فرد دیابتی به خوردن مواد غذایی شیرین را کاهش می دهد.

سایر فواید هندوانه

هندوانه منبع فوق العاده ویتامین ها و مواد معدنی مختلف از جمله ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم، منیزیم، ویتامین B6، فیبر، آهن و کلسیم است.

همان طور که می دانید ویتامین A به حفظ سلامت چشم و بینایی، سلامت قلب، کلیه ها و ریه کمک می کند.

ویتامین C نیز از آنتی اکسیدان های مهم در هر رژیم غذایی سالم می باشد و از جمله فواید شناخته شده آن می توان به بهبود سلامت قلب، پیشگیری از برخی سرطان ها، مقابله با سرماخوردگی و بهبود هضم اشاره کرد.

هندوانه به آب رسانی بدن و کنترل وزن نیز کمک می کند.

شاخص گلیسمی هندوانه

شاخص گلیسمی معیاری برای سنجش سرعت ورود قند مواد غذایی مختلف به جریان خون و بار گلیسمی ترکیبی از شاخص گلیسمی و محتوای کربوهیدرات واقعی در یک وعده غذایی معمولی می باشد، بنابراین بار گلیسمی معیار دقیق تری نسبت به شاخص گلیسمی محسوب می شود.

شاخص گلیسمی هندوانه عدد 72 و بار گلیسمی آن عدد 2 در هر 100 گرم می باشد، با توجه به پایین بودن بار گلیسمی این میوه می توان آن را به عنوان بخشی از یک وعده غذایی متعادل در حد مناسب مصرف کرد.

منبع: healthline

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
جاوید
مدیر سایت، نویسنده و مترجم، سردبیر و سئو کار ارشد سایت کوکا