قهوه برای افراد دیابتی خوب است یا بد؟

قهوه تلخ و دیابت
خواص و مضرات قهوه برای دیابت

قهوه یکی از پر طرفدارترین نوشیدنی های خوشمزه دنیا است که به دلیل ترکیبات جادویی موجود در آن به بدن در مقابله با بیماری های مختلف از جمله سرطان ها، بیماری های کبدی و حتی افسردگی کمک می کند.

خبر خوش دیگر برای طرفداران پر و پا قرص قهوه و کسانی که نمی توانند روز خود را بدون نوشیدن یک فنجان از این نوشیدنی شروع کنند این که افزایش مصرف قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را نیز کاهش می دهد اگرچه به نظر نمی رسد برای بیماران دیابتی چندان مفید باشد و حتی خطراتی نیز به دنبال دارد.

در ادامه قصد داریم درباره فواید و مضرات احتمالی قهوه برای دیابت صحبت کنیم، با کوکا همراه باشید.

آیا قهوه از دیابت پیشگیری می کند؟

به نظر می رسد افرادی که مصرف قهوه خود را به بیش از یک فنجان در روز افزایش دهند 11 درصد کمتر به بیماری دیابت نوع 2 مبتلا می شوند در حالی که خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در افرادی که مصرف قهوه خود را به یک فنجان در روز کاهش داده اند حدود 17 درصد افزایش می یابد.

هنوز مشخص نشده چرا قهوه چنین تاثیری در ابتلا یا عدم ابتلا به دیابت دارد.

شاید شما هم به کافئین فکر کنید اما کافئین عامل فواید قهوه برای دیابت نیست و حتی مشخص شده در کوتاه مدت می تواند باعث افزایش سطح قند خون و انسولین در بدن شود، اما در برخی موارد دیده شده مصرف قهوه بدون کافئین نیز می تواند باعث افزایش قند خون در افراد شود.

قهوه چه اثری روی گلوکز و انسولین دارد؟

اگرچه قهوه ممکن است تاثیر خوبی در پیشگیری از ابتلا به دیابت داشته باشد اما نوشیدن قهوه سیاه ساده ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مضر باشد.

کافئین، قند خون و انسولین (قبل و بعد از غذا)

به نظر می رسد مصرف کپسول کافئین قبل از غذا می تواند قند خون بعد از غذا و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد.

این مسئله ممکن است به دلیل یک مسئله ژنتیکی و نقش احتمالی ژن ها در متابولیسم کافئین و چگونگی تاثیر آن روی قند خون رخ دهد زیرا مشخص شده افرادی که بدن آن ها کافئین را آهسته تر متابولیزه می کند نسبت به کسانی که کافئین سریع تر در بدن آن ها متابولیزه می شود با نوشیدن قهوه افزایش قند خون بیشتری تجربه می کنند.

البته قهوه علاوه بر کافئین ترکیبات دیگری نیز در خود گنجانده که ممکن است اثر حفاظتی قهوه در برابر بیماری دیابت نیز از آن ها نشات گرفته باشد.

از سوی دیگر نوشیدن قهوه کافئین دار در مدت زمان طولانی می تواند اثر آن روی گلوکز و حساسیت به انسولین را تغییر دهد که احتمالا از تحمل مصرف ایجاد شده در طولانی مدت ایجاد می شود.

به نظر می رسد اثرات طولانی مدت قهوه و کافئین احتمالا با کاهش خطر ابتلا به دیابت و پیش دیابت رابطه داشته باشد.

قند خون و انسولین ناشتا

گفته شده بدن افراد سالم که طی یک ماه هر روز قهوه فیلتر شده کاغذی نوشیده اند انسولین بیشتری در خون خود – چه در حالت عادی یا ناشتا – داشته است با این حال اگر دیابت داشته باشید بدن نمی تواند استفاده موثری از این انسولین برای مدیریت قند خون داشته باشد.

لازم به ذکر است اثر تحمل که در مصرف طولانی مدت قهوه ایجاد می شود معمولا به بیش از یک ماه زمان نیاز دارد.

عادت به نوشیدن قهوه

بدون شک نحوه پاسخ بدن به قهوه و کافئین در افراد مبتلا به دیابت و افراد سالم متفاوت است.

کنترل قند خون در طول روز برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که عادت به نوشیدن قهوه دارند نشان داده قند خون این افراد درست بعد از نوشیدن قهوه به اوج می رسد و سطح قند خون آن ها در روزهایی که قهوه می نوشند نسبت به روزهایی که قهوه مصرف نمی کنند بیشتر است.

سایر خواص قهوه

قهوه علاوه بر تاثیر خوبی که در پیشگیری از دیابت دارد به سلامت بدن کمک کرده، تمرکز و هوشیاری را بهبود می بخشد و خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش می دهد، از جمله:

  • بیماری پارکینسون
  • بیماری کبدی از جمله سرطان کبد
  • نقرس
  • آلزایمر
  • سنگ صفراوی
  • افسردگی

منبع: healthline

در ادامه بخوانید : مضرات خوردن قهوه چیست؟

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
جاوید
مدیر سایت، نویسنده و مترجم، سردبیر و سئو کار ارشد سایت کوکا