طرز تهیه روغن ریحان خانگی در منزل

طرز تهیه روغن ریحان
طرز تهیه روغن ریحان

روغن ریحان یکی از روغن های گیاهی پر خاصیت و مفید برای سلامتی است که طعم تازگی به غذاها می بخشد بدون آن که طعم سایر مواد غذایی را کم رنگ کند.

روغن ریحان یک افزودنی عالی به غذاهای سبک محسوب می شود و مادامی که ریحان تازه در دسترس داشته باشید تهیه آن در منزل بسیار ساده و سرگرم کننده است، بهترین زمان تهیه روغن ریحان فصل تابستان است که ریحان ها تازه و معطر هستند.

در ادامه طرز تهیه روغن ریحان در منزل به دو روش را آموزش داده ایم، با کوکا همراه باشید.

روش اول: طرز تهیه روغن ریحان با بلانچ کردن

مواد لازم

  • برگ های تازه ریحان: 1.5 فنجان
  • روغن زیتون: 3/4 فنجان

این مقدار مواد برای تهیه 3/4 فنجان روغن ریحان کافی می باشد.

طرز تهیه

1. از باغچه منزل خود یا سبزی فروشی مقداری ریحان تازه تهیه کنید. ریحان انواع مختلف دارد، برخی از آن ها سبز و برخی دیگر بنفش رنگ هستند و ممکن است طعم های متفاوتی داشته باشند. برای تهیه روغن ریحان می توانید از هر نوع ریحان استفاده کنید.

انتخاب ریحان به ذائقه شما و موارد استفاده از روغن ریحان بستگی دارد.

طرز تهیه روغن ریحان در خانه
طرز تهیه روغن ریحان در خانه

2. یک قابلمه آب روی اجاق گذاشته و شعله را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.

قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید
قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید

3. برگ های ریحان را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید حداقل 10 ثانیه تا حداکثر 60 ثانیه در آب جوش بمانند. هرچه این زمان بیشتر باشد برگ ها نرم تر می شود و اگر مدت زمان بیش از حد طولانی شود روغن ریحان حاصل بخشی از طعم خود را از دست می دهد.

نکته: به این کار بلانچ کردن گفته می شود که به حفظ رنگ سبزیجات کمک می کند.

برگ های ریحان را بلانچ کنید
برگ های ریحان را بلانچ کنید

4. مواد داخل قابلمه را داخل آبکش بریزید و برگ های باقی مانده در آبکش را زیر آب سرد بگیرید تا فرایند پخت متوقف شود.

مواد را از صافی رد کنید
مواد را از صافی رد کنید

5. در پایان برگ ها را روی حوله کاغذی قرار دهید تا خشک شوند. برای خشک شدن سطح بالای برگ های ریحان تعدادی حوله کاغذی نیز روی آن ها قرار دهید، از فشار دادن ریحان اجتناب کنید زیرا عطر و طعم سبزی را به حوله انتقال می دهد.

از حوله کاغذی برای خشک کردن برگ ها استفاده کنید
از حوله کاغذی برای خشک کردن برگ ها استفاده کنید

6. ریحان ها را داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و روغن زیتون را به آن ها اضافه کنید.

روغن زیتون را داخل مخلوط کن بریزید
روغن زیتون را داخل مخلوط کن بریزید

7. مواد را مخلوط کنید تا به پوره تبدیل شده و برگ ها به خوبی با روغن ترکیب شوند.

8. اگر قصد ندارید بلافاصله از روغن ریحان استفاده کنید آن را داخل ظرف در بسته بریزید و به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

روش دوم: طرز تهیه روغن ریحان با پختن

مواد لازم

  • ریحان: یک دسته یا 2 فنجان برگ ریحان
  • روغن زیتون: 1 فنجان

این مقدار مواد برای تهیه 1 و 1/3 فنجان روغن ریحان کافی می باشد.

طرز تهیه

1. از باغچه منزل خود یا سبزی فروشی مقداری ریحان تازه تهیه کنید. هنگام خرید به دنبال برگ های روشن و سبز بدون لکه های قهوه ای باشید، سپس برگ ها را از ساقه جدا کرده و ساقه ها را دور بریزید. این کار باعث می شود طعم ریحان قوی تر شود زیرا به جای آب داخل روغن پخته می شود.

2. ریحان و روغن را داخل مخلوط کن بریزید و تا زمانی که مواد کاملا یک دست شوند آن ها را مخلوط کنید.

روغن زیتون و برگ ها را داخل مخلوط کن بریزید
روغن زیتون و برگ ها را داخل مخلوط کن بریزید

3. تابه کوچکی را روی اجاق گاز گذاشته و شعله را روی درجه متوسط رو به بالا تنظیم کنید. مواد را داخل تابه بریزید و بگذارید حدود 3 دقیقه گرم شود.

مواد را داخل تابه بریزید
مواد را داخل تابه بریزید

4. بعد از این مدت تابه را از روی حرارت بردارید. از جوشیدن روغن جلوگیری کنید و در صورتی که روغن بیش از حد داغ شود شعله را خاموش کنید.

5. یک آبکش مشبک ریز روی یک ظرف درب دار قرار داده و روغن را از صافی عبور دهید، از فشار دادن خمیر روی آبکش اجتناب کنید زیرا باعث می شود مواد به همراه روغن وارد ظرف شود، به جای آن بهتر است صافی را به آرامی تکان دهید یا به آن ضربه بزنید.

مواد را از صافی عبور دهید
مواد را از صافی عبور دهید

6. روغن ریحان به دست آمده را داخل یخچال نگهداری کنید، حدود یک هفته می توان از این روغن استفاده کرد.

منبع: wikihow

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا