ژله یکی از انواع دسرهای ساده است که از ترکیب پودر ژله و آب جوش و یا به همراه ترکیب آب میوههای متفاوت تهیه میشود.
امروزه این دسر خوشمزه از تنوع و طعمهای بسیار زیادی برخوردار است که در نتیجه به یکی از محبوبترین خوراکیها برای تمام سنین نیز تبدیل شده است.
در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به طرز تهیه انواع ژله بپردازیم.
مواد مورد نیاز برای تهیه ژله رنگین کمان
⦁ بستنی وانیلی: ۲ عدد (لیوانی)
⦁ پودر ژله: ۵ رنگ متفاوت
⦁ آب جوش
طرز تهیه ژله رنگین کمان
برای شروع توجه داشته باشید که به منظور زیباتر شدن ژله میتوانید از ۶ یا ۷ رنگ متفاوت پودر ژله همانند رنگین کمان استفاده کنید. در این راستا به چند نمونه از آنها اشاره می کنیم:
⦁ انگور یا شاتوت: برای رنگ بنفش
⦁ بلوبری: برای آبی
⦁ لیمو یا کیوی: برای سبز
⦁ موز یا آناناس: برای زرد
⦁ پرتقال: برای نارنجی
⦁ آلبالو یا انار: برای قرمز
مرحله اول:
هر بسته ژله، حاوی ۱۰ قاشق غذاخوری از پودر ژله است. در ابتدا برای آماده کردن هر رنگ، نصف بسته پودر ژله را در داخل یک کاسه بریزید و سپس ۲/۱ لیوان آب جوش را به آن اضافه کنید.
سپس ترکیب مورد نظر را هم بزنید تا شفاف شود. حال ۲/۱ لیوان آب سرد را به آن اضافه کرده و به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید.
مرحله دوم:
ژله را داخل قالب مناسب بریزید و حدود ۲۰ دقیقه داخل فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد. توجه داشته باشید که در این مرحله لازم نیست ژله به طور کامل سفت شود. در ادامه نصف باقیمانده از پودر ژله را با ۲/۱ لیوان آب جوش مخلوط کنید. به منظور شفاف شدن بیشتر ژله، ۲/۱ لیوان بستنی و یا شیر را با آن مخلوط کرده و خوب هم بزنید.
مرحله سوم:
در این مرحله پس از اینکه ژله داخل فریزر کمی خودش را گرفت، آن را بیرون آورده و ترکیب ژله به همراه بستنی را روی آن بریزید و مجدد آن را داخل فریزر قرار دهید.
به همین ترتیب تمام پودر ژلههای متفاوت را آماده کرده و به صورت لایه لایه روی هم قرار دهید. توجه داشته باشید که ترتیب لایههای ژله باید به صورت ژله ساده و روی آن ژله بستنی باشد.
پس از اینکه لایه آخر را اضافه کردید، میتوانید ژله را داخل یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شود. همچنین برای خارج کردن ژله نیز قالب را به مدت چند ثانیه داخل آب داغ قرار دهید تا ژله به راحتی از آن خارج شود. سپس قالب را درون یک ظرف برگردانده و سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه ژله رنگین کمان
⦁ قبل از اضافه کردن لایهها، دقت کنید که لایه زیری ژله سفت شده باشد.
⦁ در صورت تمایل میتوانید از لایههایی با رنگهای بیشتر نیز استفاده کنید.
⦁ شما میتوانید به جای قالبهای ژله، از ظرف بستنیخوری و یا لیوان استفاده کنید.
مواد مورد نیاز ژله انار
⦁ پودر آلوئهورا: ۱ بسته
⦁ آب انار: ۱ لیوان
⦁ انار دانه شده: ۱ عدد
⦁ پودر ژله انار: ۱ بسته
⦁ آب جوش: ۱ لیوان فرانسوی
طرز تهیه ژله انار
⦁ ابتدا پودر ژله آلوئهورا را در یک لیوان آب جوش به خوبی حل کنید. سپس یک لیوان سرخالی آب سرد را به ژله اضافه کرده و در نهایت آن را درون یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.
⦁ پس از گذشت چند دقیقه دانههای انار را درون ژله نیمبند شده بریزید و به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید.
⦁ در ادامه مخلوط ژله و انار را درون قالب ژله با گنجایش ۶ لیوان آب قرار دهید و آن را در یخچال بگذارید تا خوب بسته شود.
⦁ در این مرحله پودر ژله انار را همانند قبل با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید.
⦁ سپس یک لیوان آب انار به پودر حل شدهی انار اضافی کنید و به خوبی مخلوط کنید.
⦁ در ادامه ژله آلوئهورا را به همراه انار، از یخچال بیرون آورده و مخلوط تهیه شده شامل پودر ژله انار و آب انار را به آن اضافه کنید. دوباره قالب ژله را درون یخچال قرار دهید تا به خوبی بسته شود.
پس از بسته شدن کامل ژله، قالب را از یخچال بیرون بیاورید و با قرار دادن ظرف در آب گرم، ژله تهیه شده را از قالب جدا کنید. در نهایت ژله انار را برای سرو در ظرف مورد نظر برگردانید و به صورت دلخواه آن را تزیین کنید.
مواد لازم برای درست کردن ژله رولی
⦁ پودر ژله: ۱ بسته
⦁ بستنی وانیلی: ۲/۱ لیوان فرانسوی
⦁ آب جوش: ۱ لیوان فرانسوی
طرز تهیه ژله رولی
ژله رولی یکی از بهترین نمونه های ژله ویترینی است. شما میتوانید با طی کردن مراحل زیر ژله رولی را به سادگی تهیه کنید.
مرحله اول:
برای درست کردن آن ابتدا یک بسته پودر ژله را با یک لیوان آب جوش به خوبی مخلوط کرده و حل میکنیم تا یکدست و شفاف شود. همچنین میتوانید برای بهتر حل شدن ژله در آب جوش، آن را به روش بنماری روی حرارت کتری و یا سماور در حال جوش قرار داده و به خوبی حل کنید. پس از آن اجازه دهید تا ژله خنک شود.
مرحله دوم:
در ادامه بستنی کاملا یخ زده و سرد را به ژله اضافه کنید و به آرامی آنها را مخلوط کنید. در این مرحله توجه داشته باشید که بستنی و ژله را به میزان بسیار زیاد با یکدیگر مخلوط نکنید تا رنگ بستنی و ژله با بکدیگر یکی نشود و بستنی کف نکند.
مرحله سوم:
در این مرحله روی یک سینی ۲۰ در ۳۰ (اندازه سنی برای این مقدار از مواد توصیه میشود) را با دو الی ۳ قطره روغن چرب کنید. سپس مخلوط ژله بستنی را روی سینی ریخته و به آرامی سطح آن را صاف کنید.
سپس سینی را به مدت ۱ ساعت درون یخچال قرار دهید. بعد از گذشت زمان مورد نیاز، دور ژله را با استفاده از یک چاقوی تیز به دقت برش بزنید تا از سینی جدا شود. پس از آن ژله را به صورت نواری و با قطر دلخواه برش بزنید و در نهایت آنها را رول کنید. در پایان ۱ ساعت دیگر رولهای بستنی و ژله را درون یخچال قرار دهید تا آماده شوند.
نکاتی درباره تهیه انواع ژله
⦁ رعایت نسبت دقیق مواد گفته شده، یکی از مهمترین موارد برای تهیهی ژله محسوب میشود.
⦁ در صورتی که نسبت آب به پودر ژله، بیش از میزان گفته شده باشد، ژله نمیبندد.
⦁ قالب ژله را با توجه به میزان ژله انتخاب کنید. همچنین بهتر است از قالب پلاستیکی و یا سیلیکونی برای تهیه ژله استفاده کنید.
⦁ به منظور خارج کردن ژله از قالب، حتما پیش از تهیه ژله قالب مورد نظر را چرب کنید و سپس کمی شکر روی آن بریزید.
⦁ به منظور تهیه ژله باکیفیت و حفظ شفافیت ژله، آن را با مقداری آب جوش بر روی بخاری و یا کتری قرار داده تا پودر ژله به روش بن ماری کاملا درون آب جوش حل شود.
در نهایت امیدواریم با رعایت نکات گفته شده در این مطلب، ژله دلخواهتان را تهیه کرده و از آن لذت ببرید.
در صورتی که قصد دارید طرز تهیه انواع دسر و ژله را بیاموزید، میتوانید به سایت باراکا و یا مجله آموزشی باراکا مراجعه کنید و از مقالات این مجموعه برای درست کردن انواع ژله استفاده کنید.
🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید