خوردن زنجبیل در بارداری مفید است یا مضر؟ + نحوه مصرف

تاثیر زنجبیل در دوران بارداری
میزان و نحوه مصرف زنجبیل در بارداری

خواص دمنوش زنجبیل در بارداری | عوارض مصرف زنجبیل در بارداری | میزان مصرف | طرز تهیه و نحوه مصرف

دمنوش زنجبیل را می توان با استفاده از زنجبیل تازه یا خشک شده و آب داغ تهیه کرد.

حالا ممکن است این سوال مطرح شود که نوشیدن چای زنجبیل برای مادران باردار بی خطر است یا خیر؟

در این مقاله از سایت کوکا به بررسی خواص دمنوش زنجبیل برای درمان تهوع بارداری، مقدار مصرف روزانه، عوارض جانبی احتمالی و طرز تهیه آن می پردازیم.

فواید احتمالی دمنوش زنجبیل در دوران بارداری

حداکثر 80٪ از خانم ها در سه ماهه اول بارداری حالت تهوع و استفراغ را تجربه می کنند. خوشبختانه ریشه زنجبیل حاوی انواع ترکیبات گیاهی است که ممکن است به برخی از ناراحتی های دوران بارداری کمک کنند.

به طور خاص تصور می شود که دو ترکیب موجود در زنجبیل به نام های گینجرول و شوگاول بر روی گیرنده های دستگاه گوارش و سرعت تخلیه معده اثر گذاشته و به نوبه خود ممکن است باعث کاهش احساس حالت تهوع در دوران بارداری شوند.

گینجرول به مقدار زیادی در زنجبیل تازه وجود دارد در حالی که شوگاول در زنجبیل خشک فراوان تر است.

این بدان معنی است که هر دو دمنوش تهیه شده از زنجبیل تازه یا خشک ممکن است حاوی ترکیباتی با اثرات ضد تهوع باشند و به این ترتیب هر دو برای درمان تهوع حاملگی مناسب هستند.

علاوه بر این مطالعات نشان داده که زنجبیل به درمان درد ناشی از گرفتگی رحم که بسیاری از زنان باردار در سه ماهه اول آن را تجربه می کنند، کمک می کند.

با این حال هیچ مطالعه ای اثرات زنجبیل بر روی گرفتگی های رحم در زنان باردار را به طور خاص بررسی نکرده است.

اثربخشی دمنوش زنجبیل برای درمان تهوع بارداری

بیشتر مطالعات انجام شده در مورد تجزیه و تحلیل توانایی زنجبیل برای درمان تهوع بارداری بر روی کپسول های زنجبیل انجام شده است.

با این حال نتایج آن ها هنوز هم مزایای احتمالی دمنوش زنجبیل را تایید می کند زیرا 1 قاشق چای خوری (5 گرم) ریشه زنجبیل رنده شده در آب معادل همان مقدار زنجبیل به عنوان یک مکمل 1000 میلی گرمی است.

در یک مطالعه بر روی 67 زن باردار مشخص شد کسانی که روزانه 1000 میلی گرم زنجبیل را به شکل کپسول به مدت 4 روز مصرف می کنند نسبت به افرادی که دارونما دریافت کرده اند حالت تهوع و استفراغ کمتری را تجربه می کنند.

علاوه بر این تجزیه و تحلیل شش مطالعه نشان داده زنانی که در اوایل بارداری زنجبیل مصرف می کردند پنج برابر کمتر از افرادی که دارونما مصرف کرده بودند، حالت تهوع و استفراغ را تجربه کرده اند.

این نتایج جمعی نشان می دهد که چای زنجبیل ممکن است به درمان تهوع بارداری به خصوص در سه ماهه اول کمک کند.

عوارض و مضرات دمنوش زنجبیل در دوران بارداری

چای زنجبیل معمولا برای زنان باردار حداقل به مقدار معقول بی خطر است. مطالعات هیچ ارتباطی بین مصرف دمنوش زنجبیل در دوران بارداری و افزایش خطر زایمان زودرس و وزن کم نوزاد هنگام تولد یا عوارض دیگر نشان نداده است.

با این حال برخی از شواهد نشان می دهد که چای زنجبیل را نباید نزدیک به زمان زایمان مصرف کرد زیرا ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. زنان باردار با سابقه سقط جنین، خونریزی واژن یا مشکلات لخته شدن خون باید از مصرف محصولات زنجبیل خودداری کنند.

سرانجام اینکه زیاده روی در نوشیدن دمنوش زنجبیل ممکن است منجر به عوارض جانبی ناخوشایند مانند سوزش سردل، گاز و آروغ زدن زیاد در برخی افراد شود.

مقدار مصرف دمنوش زنجبیل در بارداری

در حالی که هیچ دوز استانداردی برای درمان حالت تهوع بارداری وجود ندارد، تحقیقات نشان می دهد که حداکثر 1 گرم (1000 میلی گرم) زنجبیل در روز بی خطر است.

این معادل با 4 فنجان (950 میلی لیتر) چای کیسه ای زنجبیل یا چای زنجبیل خانگی تهیه شده با استفاده از 1 قاشق چای خوری (5 گرم) ریشه زنجبیل رنده شده در آب است.

طرز تهیه دمنوش زنجبیل

برای تهیه چای زنجبیل در خانه می توانید از زنجبیل خشک یا تازه استفاده کنید؛

روش اول : 1 قاشق چای خوری (5 گرم) ریشه زنجبیل خام خرد شده یا رنده شده را در آب داغ بریزید و بگذارید بماند تا عصاره ی آن خارج شود، یک جرعه از دمنوش میل کنید تا ببینید که طعم آن خوب است یا نه. اگر طعم چای زنجبیل خیلی قوی بود می توانید برای رقیق کردن آن از آب جوش استفاده کنید.

روش دوم : می توانید آب گرم را بر روی مقداری زنجبیل خشک شده بریزید و بگذارید چند دقیقه بماند تا دم بکشد.

حتما چای زنجبیل را به آرامی میل کنید چون اگر آن را سریع بنوشید بیشتر احساس تهوع می کنید.

منبع : healthline

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا