آیا خیار برای افراد مبتلا به دیابت مفید است؟

خیار برای دیابت خوبه؟
فواید خیار برای دیابت

خیار از سبزیجات ترد و خوشمزه هم خانواده ملون ها و کدو است که به دلیل طعم دوست داشتنی و خنک کننده و خواص بی نظیرش در میان همه مردم دنیا به خصوص افراد مبتلا به دیابت محبوبیت زیادی دارد.

این سبزی غیر نشاسته ای کالری و کربوهیدرات کمی دارد و بسیاری از افراد معتقدند مصرف آن نه تنها برای بیماران مبتلا به دیابت ضرر خاصی ندارد بلکه به کاهش قند خون آن ها نیز کمک خواهد کرد.

برای آشنایی با خواص خیار برای دیابت در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.

آیا دیابتی ها می توانند خیار بخورند؟

بله! با توجه به کربوهیدرات کم موجود در این سبزی افراد مبتلا به دیابت می توانند تقریبا هر زمان که بخواهند خیار مصرف کنند.

علاوه بر این به گفته بسیاری از منابع خیار سبز به دلیل مواد مغذی موجود در آن، از جمله فیبر فراوان، می تواند به کند شدن هضم کربوهیدرات ها و قند در بدن کمک کرده و در کاهش قند خون موثر باشد.

اگرچه درباره تاثیر خیار در کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت تحقیقات زیادی انجام نشده اما به نظر می رسد عصاره این سبزی در این زمینه تاثیر مثبت داشته باشد.

هشدار: سبزیجاتی همچون خیار ممکن است به کاهش قند خون کمک کنند اما این تاثیر تا حدی نیست که بتوان آن ها را به عنوان داروی طبیعی کاهنده قند خون در افراد مبتلا به دیابت در نظر گرفت.

خیار؛ کم کالری و کم کربوهیدرات

خیار جزو سبزیجات غیر نشاسته ای با کالری و کربوهیدرات کم است که در عین حال مواد مغذی فراوان از جمله ویتامین های K، B و C، فیبر، پتاسیم، منیزیم، بیوتین، فسفر و ترکیبات شیمیایی گیاهی مفیدی همچون فلاونوئیدها، لیگنان و تری ترپن ها را در خود گنجانده است.

به نظر می رسد رژیم هایی غذایی کم کالری مبتنی بر سبزیجات غیر نشاسته ای همچون خیار تاثیر خوبی در معکوس کردن بیماری دیابت نوع 2 داشته باشند.

خیار؛ سرشار از فیبر

یکی از دلایلی که سبزیجات غیر نشاسته ای کم کربوهیدرات برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مناسب هستند فیبر فراوان موجود در آن ها است.

همان طور که می دانید فیبر نوعی ماده مغذی است که توانایی بدن در جذب قند را کاهش داده که به کاهش قند خون کمک زیادی می کند، به علاوه باعث احساس سیری طولانی مدت در فرد شده و از مصرف کالری فراوان و افزایش وزن که ممکن است باعث تشدید علائم دیابت شوند جلوگیری می کند.

شاخص گلیسمی خیار

خیار قند بسیار کمی دارد و شاخص گلیسمی آن عدد 15 است به همین دلیل جزو خوراکی های با شاخص گلیسمی پایین محسوب می شود که تاثیر کمی روی قند خون می گذارند.

نحوه مصرف خیار برای دیابت

خیار از آن دسته سبزیجاتی است که می توان آن را به تنهایی یا در کنار سایر خوراکی ها مصرف کرد.

به عنوان مثال سالاد خیار و بادام زمینی یکی از سالادهای خوشمزه و مفید برای افراد مبتلا به دیابت است که حس تازگی به فرد می بخشد، سوپ خیار سرد نیز جزو غذاهای سالم برای این بیماران محسوب می شود که می توانند با مقداری ماست و پنیر پارمسان میل کنند.

در ادامه بخوانید : خواص آووکادو برای دیابت

منابع: healthlinelivestrong

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
جاوید
مدیر سایت، نویسنده و مترجم، سردبیر و سئو کار ارشد سایت کوکا