آیا تمام خانواده ها نیاز به مشاوره خانواده دارند؟

از برقراری ارتباط بهتر و حل تعارضات گرفته تا حل مسائل خواهر و برادر، دور هم جمع شدن به عنوان یک خانواده برای مشاوره مزایای زیادی دارد. مشاوره خانواده و یا خانواده درمانی شاخه ای از روان درمانی و مشاوره خانواده است که بر ایجاد تعاملات سالم در درون واحد خانواده تمرکز دارد.

بنابراین نیاز است که بدانیم آیا تمام خانواده ها نیاز به مشاوره خانواده دارند یا خیر تا بتوانیم تشخیص دهیم آیا ما هم به مشاوره خانواده احتیاج داریم و آیا مشاوره خانواده برای خانواده ما هم می تواند مفید باشد یا خیر. در ابتدای امر به شما بگوییم که نمی توان گفت که تمام خانواده ها به مشاوره خانواده احتیاج دارند یا خیر اما می توان با روشن کردن جوانب موضوع این را منتقل کرد که آیا خانواده ما نیاز به مشاوره خانواده دارد یا نه.

مشاوره خانواده

یک شعار معروف در این زمینه وجود دارد که می گوید: شما نمی توانید خانواده خود را انتخاب کنید. اما شما می توانید درمانگر خود را انتخاب کنید.

مشاوره خانواده، که با اعضای یک خانواده برای حل یک مشکل گروهی یا فردی کار می کند، می تواند مزایای گسترده ای برای همه افراد درگیر داشته باشد. درباره نحوه عملکرد این شکل از مشاوره و مزایای مراجعه به درمانگر به صورت گروهی بیشتر صحبت خواهیم کرد تا شما خودتان بتوانید به این سوال پاسخ دهید که آیا خانواده شما نیز به مشاوره خانواده احتیاج دارد یا خیر.

خانواده درمانی چیست؟

خانواده درمانی شاخه ای از روان درمانی است که به طور خاص بر روابط خانوادگی تمرکز دارد. این شاخه بر این فرض کار می کند که مشکل در کل خانواده نهفته است، نه در یک فرد واحد در خانواده. این موضوع به اعضای خانواده کمک می کند تا به یکدیگر کمک کنند و کارها را با هم حل کنند. این می تواند در توانمند ساختن اعضای خانواده برای بیان و کشف افکار و احساسات دشوار با خیال راحت، درک عمیق خود از یکدیگر و درک بهتر نیازهای یکدیگر و ایجاد تغییرات در زندگی مفید باشد که معمولا از طریق مشاوره خانواده اجرا می شود.

روش های مشاوره خانواده

مشاور در مشاوره خانواده می‌تواند از تکنیک‌های مختلفی استفاده کند، از درمان شناختی، رفتار درمانی، درمان بین فردی یا دیگر انواع درمان فردی. با این حال، رایج ترین انواع خانواده درمانی عبارتند از:

روش Bowenian: این شکل از خانواده درمانی برای موقعیت هایی مناسب است که در آن افراد نمی توانند – یا نمی خواهند – سایر اعضای خانواده را در درمان مشارکت دهند. درمان بوونین بر دو مفهوم اصلی بنا شده است، مثلث سازی (تمایل طبیعی به تخلیه یا کاهش استرس با صحبت با شخص ثالث) و تمایز (کمتر کردن واکنش های عاطفی).

ساختاری: درمان ساختاری بر تنظیم و تقویت سیستم خانواده تمرکز دارد تا اطمینان حاصل شود که والدین در کنترل هستند و هم کودکان و هم بزرگسالان مرزهای مناسبی را تعیین می کنند. در این شکل درمان، درمانگر به خانواده «پیوسته» می‌شود تا بتواند روابط خود را مشاهده کند، بیاموزد و توانایی آن‌ها را تقویت کند.

سیستمیک: مدل سیستمیک به نوع درمانی اشاره دارد که بر ارتباطات ناخودآگاه و معنای پشت رفتارهای اعضای خانواده تمرکز دارد. درمانگر در این شکل از درمان بی طرف و دور است و به اعضای خانواده اجازه می دهد تا عمیق تر در مسائل و مشکلات خود به عنوان یک خانواده غوطه ور شوند.

راهبردی: در این شکل از درمان که مختصرتر و مستقیم‌تر از سایرین است، درمانگر «تمرین خانه» را به خانواده محول می‌کند. هدف از این تکلیف تغییر نحوه تعامل اعضای خانواده، ارزیابی و تنظیم شیوه ارتباط خانواده و تصمیم گیری است. درمانگر در این نوع درمان به سایر اعضای خانواده تمرین هایی می دهد تا ارتباط مؤثرتری برقرار کنند.

مشاوره خانواده

مشاوره خانواده چگونه تاثیر دارد؟

همانطور که در بالا گفتیم، روش‌های مورد استفاده در مشاوره خانواده می‌تواند بسیار متفاوت باشد و هر عضوی از خانواده ممکن است لزوماً مجبور نباشد در هر جلسه شرکت کند. جلسه اول به درمانگر فرصتی می دهد تا درباره خانواده و آنچه در جریان است بیشتر بیاموزد، در حالی که جلسات بعدی می تواند روی پویایی و مسائل مربوط به خانواده تمرکز کند. درمان ممکن است کوتاه مدت باشد و حدود شش ماه طول بکشد، اگر خانواده بر مسائل خاصی تمرکز کند که در نهایت حل می شود. درمان طولانی مدت نیز می تواند یک گزینه باشد. به طور کلی، جلسات مشاوره خانواده می تواند:

  • توانایی‌های ارتباطی فعلی خانواده را مرور کند، مانند نحوه بیان احساسات و افکار هر یک از اعضا
  • بررسی کند که چگونه خانواده معمولاً اختلافات را حل می کند
  • قوانین، نقش‌ها و رفتارهای خانواده را بررسی کند تا مواردی را که ممکن است مضر باشند یا به تعارض کمک کنند، تشخیص دهد.
  • راه های موثری را برای حل تعارضات و مسائل ارائه دهد
  • به نقاط قوت و ضعف خانواده اشاره کند و نکاتی را برای بهبود هر دو ارائه دهد

تفاوت زوج درمانی با مشاوره خانواده

برای اینکه بدانیم تفاوت مشاوره خانواده و زوج درمانی چیست باید در ابتدا بدانیم زوج درمانی چیست. زوج درمانی نوعی روان درمانی است که می تواند به شما و همسرتان در بهبود روابطتان کمک کند. اگر مشکلاتی در رابطه دارید، می توانید برای کمک به بازسازی رابطه خود به دنبال زوج درمانی باشید.

برایان مولر، دکترای روانشناس در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا که در دانشگاه کلمبیا، روانشناس مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا است، می‌گوید: زوج‌درمانی می‌تواند طیف گسترده‌ای از مسائل مربوط به رابطه را برطرف کند، از جمله درگیری‌های مکرر، احساس قطع ارتباط، رابطه عاشقانه، مسائل مربوط به رابطه جنسی، سکس تراپی یا مشکلات ناشی از استرس‌های بیرونی.

زوج درمانی می تواند در هر مرحله از رابطه شما، صرف نظر از وضعیت تاهل، سن، نژاد، دین یا گرایش جنسی به شما کمک کند. برخی از اشکال این درمان شامل مشاوره ازدواج، مشاوره قبل از ازدواج و مشاوره خانواده است. این معمولا یک شکل کوتاه مدت درمان است. بنابراین می شود گفت که زوج درمانی و مشاوره خانواده می توانند قسمتی از هم باشند یا نباشند.

در زوج درمانی بستگی به اینکه مشکل چیست می توان موارد مختلفی را برگزید. برای مثال بسیار پیش می آید که روان درمانگر متوجه می شود ممکن است مشکل اصلی مشکل جنسی بین زوجین باشد و برای این کار نیاز به جلسات سکس تراپی برای حل مشکلات جنسی باشد که ممکن است بسیار هم کمک کننده باشد. در سویی دیگر ممکن است مشکل از یک اختلال روانی و یا مشکل از تعامل خانواده با هم دیگر باشد. بنابراین نمی توان یک روش را برای تمام جلسات مشاوره فردی و یا یک روش را برای زوج درمانی پیشنهاد کرد.

مشاوره خانواده

مشاوره خانواده چه مزایایی دارد؟

مشاوره خانواده اغلب همراه با درمان مشکل یک فرد که کل خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد، مانند اعتیاد، طلاق یا مشکلات رفتاری استفاده می شود. در خانواده درمانی واحد درمان خانواده است و فرد مثلاً مصرف کننده مواد مخدر، جزئی از سیستم خانواده محسوب می شود. مانند هر سیستمی، همه چیز به هم مرتبط هستند. به جای پرداختن به مشکلات صرفاً به صورت فردی، مشاوره خانواده تشخیص می‌دهد که مشکلات فردی درون سیستم بر سایر اعضای خانواده تأثیر می‌گذارد، بنابراین راه‌حل این است که همه اعضا را در درمان مشارکت دهیم.

مزایای دور هم جمع شدن به عنوان یک خانواده برای مشاوره عبارتند از:

  • اعضای خانواده نقاط قوت و ضعف خود را خواهند آموخت
  • آنها روش های بهتری برای انتقال احساسات خواهند آموخت
  • آنها راه های حل مسائل را یاد خواهند گرفت
  • می تواند مشکلات خواهر و برادر را حل کند
  • ارتباط بهتر والدین و فرزند را به دست آورید
  • دیدگاه روشنی از نحوه عملکرد خانواده و نقش هر فرد به دست بیاید
  • افراد در مورد احساسات خود در مورد مسائل خاصی که خانواده با آن سروکار داشته اند صحبت کنند و به راه حل ها برسند و یا همفکری کنند

هدف خانواده درمانی رفع نیازهای همه اعضای خانواده است. راه حلی که در خانواده درمانی برای آن تلاش می شود این است که خانواده عملکرد بهتری داشته باشد زیرا وقتی خانواده به عنوان یک کل بهتر عمل می کند، هر فردی در سیستم بهتر عمل می کند. حال که تمام این مطلب را خواندید احتمالا دید بهتری نسبت به مشاوره خانواده دارید و می توانید به این فکر کنید که آیا خانواده شما هم به مشاوره فردی احتیاج دارد یا خیر.

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا