آیا بواسیر یا هموروئید با دارو درمان می‌شود؟

شیاف آنتی هموروئید

بواسیر بافت طبیعی عروق دیواره مقعد است و تنها زمانی باعث نگرانی می‌شود که متورم و ملتهب شود یا خونریزی کند. هموروئید پس از درمان غیر جراحی در حدود 50 درصد مواقع عود می‌کند، در حالی که میزان عود پس از جراحی تنها 5 درصد است. هدف کنترل التهاب هموروئید با رژیم غذایی و هیدراتاسیون است تا نیازی به جراحی نباشد. از این نظر، هموروئید یک بیماری مادام العمر است که باید کنترل یا درمان شود.

بیماری بواسیر یا هموروئید

بواسیر (Piles) رگ‌های خونی هستند که در ماهیچه های صاف دیواره های راست روده و مقعد قرار دارند. آنها بخش طبیعی از آناتومی مقعد هستند و در محل اتصال شریان‌های کوچک به وریدها قرار دارند. وقتی فشار زیادی به رکتوم وارد شود، این عروق دچار کشیدگی و آسیب شده و بواسیر ایجاد می‌شود.

این عارضه با توجه به محلی که ایجاد شده، به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می‌شود. هموروئیدهای داخلی در در دیواره داخلی مقعد قرار دارند و به شکل یک برآمدگی با همان بافت رکتوم ظاهر می‌شوند.

هموروئید خارجی در خارج از مقعد ایجاد می‌شود و با تورم بافت اطراف مقعد بروز پیدا می‌کند. با توجه به اینکه اعصاب زیادی در ناحیه مقعد وجود دارد، علائم این بیماری می‌توانند برای فرد بسیار دردناک و غیر قابل تحمل باشند.

علائم بواسیر داخلی و خارجی

با توجه به نوع هموروئید و اینکه بیماری شما در چه مرحله‌ای قرار دارد، علائم بواسیر می‌تواند تغییر کند. اما عموما علائم هموروئید خارجی شدیدتر و آزاردهنده تر از نوع داخلی است. در هموروئید خارجی پیشرفته، خون در هموروئید لخته می‌شود که به آن ترومبوزه می‌گویند. زمانی که بواسیر ترومبوزه شود، باعث ایجاد توده مقعدی می شود که بسیار دردناک و حساس است و نیاز به تخلیه فوری دارد. شایع ترین علائم بواسیر یا هموروئید عبارتند از:

  • خونریزی بدون درد از ناحیه مقعد
  • خارش مقعد
  • درد در ناحیه مقعد
  • تورم و احساس توده در مقعد
  • احساس دفع نشدن کامل مدفوع
  • بیرون زدگی یا تورم

مهم است به خاطر داشته باشید که خونریزی مقعدی یا خون در مدفوع هرگز طبیعی نیست و ممکن است از یک علت نسبتاً خوش خیم مانند هموروئید تا دلایل جدی تری که می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد، ناشی شود.

این‌ها شامل خونریزی از زخم، دیورتیکولیت، بیماری التهابی روده و تومورها است. اگر خونریزی مقعدی رخ داد، مهم است که به دنبال مراقبت‌های پزشکی اورژانسی باشید. این امر به ویژه در صورتی مهم است که فرد از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کند.

هنگامی که هموروئید داخلی ملتهب می‌شود، می‌تواند باعث تورم شود. این به خودی خود باعث ایجاد درد نمی‌شود. اما دفع مدفوع سفت می‌تواند پوشش نازک شده بواسیر را خراش دهد و باعث خونریزی بدون درد شود.

با این حال، بواسیر متورم همچنین می‌تواند باعث اسپاسم عضلات اطراف راست روده و مقعد و باعث ایجاد درد شود، به خصوص اگر از طریق مقعد بیرون زده یا پرولاپس شود، یک توده را می‌توان در لبه مقعد احساس کرد.

بواسیر ملتهب می‌تواند همراه با ترشحات باعث التهاب پوست اطراف مقعد و باعث سوزش و خارش شود که به عنوان خارش آنی شناخته می‌شود. با این حال، سایر علل خارش عبارتند از قارچ‌ها و سایر عفونت‌های پوستی و انگل‌هایی مانند کرم سوزنی.

مهمتر از همه، همانطور که خون در مدفوع را نباید نادیده گرفت زیرا ممکن است نشانه سرطان روده بزرگ باشد، خارش یا خونریزی مقعد نیز صرفا بخاطر هموروئید نیست و می‌تواند نشانه ای از بیماری جدی تری باشد.

هموروئیدهای خارجی رفتار متفاوتی دارند، زیرا رشته‌های عصبی زیادی در خارج و اطراف مقعد وجود دارد که همین امر باعث می‌شود که افراد ناراحتی و درد بیشتری را احساس کنند. بواسیر خارجی همچنین می‌تواند منجر به تگ‌های پوستی اضافی شود که ممکن است در لبه مقعد احساس شود و می‌تواند در تمیز کردن پس از اجابت مزاج مشکل ایجاد کند و منجر به عفونت های ثانویه پوست شود.

چه داروهایی برای درمان هموروئید تجویز می‌شود؟

فقط اگر مدت زمان زیادی از شروع این بیماری نگذشته باشد، می‌توان از دارو برای کنترل علائم و جلوگیری از پیشرفت بیماری استفاده کرد. در ادامه به معرفی پماد و شیاف آنتی هموروئید که از اصلی ترین گزینه‌های درمان دارویی این بیماری هستند و توسط اکثر پزشکان تجویز می‌شوند، می‌پردازیم:

شیاف آنتی هموروئید

شیاف ها یک داروی جامد هستند که به منظور وارد شدن به رکتوم فرموله شده‌اند و یکی از روش‌های دارویی هستند که به کاهش سریع علائم هموروئید کمک می‌کنند. شیاف برای هموروئید داخلی بهتر است. این دارو توسط بافت رکتوم جذب می‌شود و می‌تواند به تمام ناراحتی ها و دردهای ناشی از هموروئید کمک کند. آنها گاهی اوقات می‌توانند علائم ناشی از هموروئید خارجی را نیز تسکین دهند.

نحوه مصرف

شیاف ها معمولا دو تا چهار بار در روز به مدت یک هفته استفاده می شوند. بهتر است بعد از اجابت مزاج آن را وارد کنید تا اثر طولانی‌تر باقی بماند. کرم‌ها و پمادهای خارجی را میتوانید هر زمان که نیاز به تسکین دارید، استفاده کنید. با این حال، تسکین آن به اندازه شیاف ماندگار نیست. علت این است که شیاف آرام‌ترتجزیه می‌شود و دارو را در مدت زمان طولانی تری آزاد می‌کند. برای جلوگیری از عوارض احتمالی، هر دو نوع شیاف و پماد موضعی باید برای مدت محدودی استفاده شوند.

موارد مصرف

این دارو دارای خواص قابض، ضد التهاب، بی حس کننده موضعی و… بوده و می‌تواند به سرعت علائم این بیماری مانند درد، سوزش، خارش، تورم و… را بهبود بخشد و دارویی موثر برای این عارضه به شمار می‌رود.

در کنار رفع علائم هموروئید می‌توان از شیاف آنتی هموروئید برای درمان سایر اختلالات مجرای مقعد همانند التهاب راســت روده، شقاق همراه با فیستول و آزردگی و خارش اطراف مقعد استفاده نمود. اگر بعد از یک هفته مصرف این پماد، بیماری شما بهبود نیافت باید سراغ سایر روش‌های درمان هموروئید با لیزر و جراحی بروید.

برای مشاهده موارد منع مصرف، زمان و نحوه مصرف و عوارض احتمالی استفاده از شیاف آنتی هموروئید می‌توانید به سایت مربوطه مراجعه کنید.

پماد آنتی هموروئید

پماد آنتی هموروئید هم یکی دیگر از داروهایی است که برای کاهش و درمان علائم هموروئید پیشنهاد می‌شود. این دارو گیاهی است و ترکیبات آن شامل هیدروکورتیزون، زینک اکساید، لیدوکائین و غیره است.

همچنین در برخی از انواع پماد آنتی هموروئید، ترکیباتی برای حفظ رطوبت ناحیه مقعد و رکتوم وجود دارد. این نوع پماد برای هر دو نوع بواسیر داخلی و خارجی تجویز می‌شود اما استفاده از آن برای بواسیر خارجی رایج تر است. در داخل جعبه این پماد، اپلیکاتور یکبار مصرف برای استفاده در داخل مقعد وجود دارد.

موارد مصرف

  • رفع بیماری هموروئید داخلی و خارجی
  • کاهش درد اطراف مقعد
  • درمان خارش
  • درمان بیماریهای دستگاه تناسلی زنان
  • بهبود التهاب و تورم
  • رفع خونریزی
  • بهبود تورم بعد از جراحی

داروهای موضعی دیگری هم برای کاهش علائم بواسیر وجود دارند که ممکن است به صلاحدید پزشک برای شما تجویز شوند. اما بطور کلی نمی‌توان درمان دارویی بواسیر را به عنوان روش قطعی و مطمئن برای از بین بردن این بیماری شناخت.

زیرا اغلب این داروها بطور موقت علائم بیماری را کاهش می‌دهند و بعد از مدتی بیماری مجدد عود می‌کند. بنابراین می‌توان گفت فقط جراحی و لیزر به عنوان درمان قطعی هموروئید شناخته می‌شود.

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا