میوه انبه برای دیابتی ها مفید است یا مضر؟

 انبه برای دیابت خوب است؟
انبه و دیابت؛ خوب یا بد؟

انبه یکی از محبوب ترین، خوشمزه ترین و مفیدترین میوه های گرمسیری است تا جایی که نام “پادشاه میوه ها” را به آن داده اند و بسیاری از مردم عاشق گوشت زرد رنگ و طعم بی نظیر و شیرین آن هستند.

این میوه سنگی یا آلویی که قبلا تنها در مناطق گرمسیری آسیا، آفریقا و آمریکای مرکزی کشت می شد امروزه در سراسر دنیا رشد می کند و همه افراد می توانند به این میوه دسترسی داشته باشند.

قبلا در مقاله خواص انبه با فواید این میوه استوایی آشنا شده اید؛ اما با توجه به طعم شیرین و قند طبیعی موجود در انبه، آیا این میوه برای دیابتی ها نیز مفید است و با خیال راحت می توانند از خواص این میوه خوشمزه بهره مند شوند؟

در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد. با کوکا همراه باشید.

انبه برای دیابت مفید است یا مضر؟

با توجه به این که بیشتر کالری موجود در انبه از قند آن حاصل می شود این میوه می تواند باعث افزایش قند خون شود اما به دلایل مختلفی که در ادامه بیان خواهیم کرد افراد دیابتی می توانند این میوه را در رژیم غذایی خود گنجانده و از فواید و طعم بی نظیر آن بهره مند شوند.

ارزش غذایی انبه

انبه ویتامین ها و مواد معدنی مهم زیادی را در خود گنجانده و به همین دلیل تقریبا در هر رژیم غذایی حتی رژیم های غذایی کاهنده قند خون نیز به عنوان یک ماده مغذی عالی به شمار می رود.

برخی مواد مغذی موجود در 1 فنجان (165 گرم) انبه خرد شده شامل مواد مغذی زیر می باشد:

کالری: 99
پروتئین: 1.4 گرم
چربی: 0.6 گرم
کربوهیدرات: 25 گرم
شکر: 22.5 گرم
فیبر: 2.6 گرم

تاثیر انبه روی قند خون

اگرچه بیش از 90 درصد کالری موجود در انبه از قند آن حاصل می شود و به همین دلیل می تواند در افزایش قند خون دیابتی ها نقش داشته باشد اما به دلیل حضور فیبر و آنتی اکسیدان های مختلف مصرف انبه تاثیر چندانی روی قند خون ندارد.

همان طور که می دانید فیبر سرعت بدن در جذب قند داخل جریان خون را کند می کند و محتوای آنتی اکسیدانی انبه نیز به کاهش هر گونه پاسخ استرس مرتبط با افزایش سطح قند خون کمک می کند.

به همین دلیل بدن می تواند به خوبی افزایش سطح کربوهیدرات ها و قند خون ناشی از مصرف انبه را کنترل کند.

شاخص گلیسمی انبه چقدر است؟

شاخص گلیسمی در مقیاس بین 0 تا 100 تعیین می شود و هر ماده غذایی که عدد گلیسمی اش کمتر از 55 باشد جزو مواد کم گلیسمی محسوب می شود و برای دیابتی ها بهتر است.

شاخص گلیسمی انبه 51 است و به همین دلیل جزو مواد غذایی کم گلیسمی به شمار می رود.

با این حال دقت کنید که واکنش بدن افراد مختلف به مواد غذایی متفاوت است. بنابراین با این که انبه یک انتخاب کربوهیدراتی سالم می باشد اما باید به واکنش بدن خود به مصرف این میوه دقت داشته باشید تا بفهمید گنجاندن چه مقدار از آن در رژیم غذایی شما مناسب خواهد بود.

بهترین روش های مصرف انبه در دیابتی ها

بیماران دیابتی که قصد افزودن انبه به برنامه غذایی خود دارند به دو مورد زیر توجه داشته باشند تا احتمال افزایش قند خون در آن ها حداقل شود:

1. کنترل مقدار انبه مصرفی در هر وعده

بهترین راه برای به حداقل رساندن تاثیر انبه روی قند خون این است که از خوردن مقادیر زیاد آن در یک زمان اجتناب کنید.

گفته شده مقدار کربوهیدرات مصرفی متعادل در هر وعده غذایی حدود 15 گرم می باشد و هر نصف فنجان (82.5 گرم) انبه خرد شده حدود 12.5 گرم کربوهیدرات دارد.

بنابراین اگر دیابت دارید توصیه می شود با این مقدار شروع کنید و پاسخ بدن را زیر نظر بگیرید تا با آزمون و خطا، مقدار مناسب برای مصرف انبه در هر وعده را به دست آورید.

2. اضافه کردن یک منبع پروتئینی

عملکرد پروتئین در به حداقل رساندن نوسانات قند خون در وعده های غذایی سرشار از کربوهیدرات از جمله انبه بسیار شبیه فیبر است.

انبه اگرچه از نظر محتوای فیبر در سطح خوبی قرار دارد اما پروتئین زیادی ندارد، بنابراین توصیه می شود هنگام مصرف انبه آن را با یک منبع پروتئینی مانند تخم مرغ آب پز، یک قطعه پنیر یا یک مشت آجیل همراه کنید تا وعده غذایی یا میان وعده مغذی تر و سالم تری داشته باشید.

در ادامه بخوانید : آیا قارچ برای دیابت مفید است؟

منبع: healthline

🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال ام را نشان بده

فال حافظ کوکا
جاوید
مدیر سایت، نویسنده و مترجم، سردبیر و سئو کار ارشد سایت کوکا